MSI GE60 Laptop yavaşlama problemi

_bLaze

Hectopat
Yaklaşık 6 yıllık MSI GE60 laptopum yaklaşık 2 yıldır git gide yavaşlamaya başladı. Aslında oyunlar için masaüstü bilgisayar kullanıyorum bu yüzden laptoptan artık oyun oynamak gibi bir beklentim yok. İnternete girmek ve ufak tefek Office programları için kullanacağım ancak Windows'un açılıp bilgisayarın kendisine gelmesi 1 dakikayı buluyor. Açıldıktan sonra da Google Chrome'u bile açması çok vakit alıyor. Şimdi sorum şu: Neden bilgisayarım bu kadar yavaşlamış durumda? İlk aldığım haline göre performansı %50 bile değil. İşlemcide ya da HDD'de sıkıntı olabilir mi? Bunların yenisini takmak ne kadar maliyetli olur? Masraf yaptığıma değer mi yoksa 6 senelik laptopa daha fazla masraf etmemeli miyim? Yalnızca bir SSD eklesem işimi görür mü?

Bir de laptopumda SSD yuvası var mı bilgim yok. Nereden anlarım olup olmadığını?

Bilgisayar özellikleri:

MSI GE60 0ND-459XTR Intel Core'I5 3230M 8GB 15.6" Taşınabilir Bilgisayar

Orijinal Windows 10 yüklü
Intel Core I5 3230M
NVIDIA GeForce GTX660M 2 GB ekran kartı
750GB 7200 RPM HDD
8 GB 1333 MHZ RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı bilgisayar bende de mevcut. O yavaşlamaların aynısını yaşıyorum ben de. İşlemcisi ve HDD'si çok eskidi artık.
SSD alarak mSata bir SSD alıp takabilirsiniz, PC'nin yükseltme kapağını söktüğünüzde görürsünüz yerini, şu tarz;
Ya da benim yaptığım gibi Sata 3 bir SSD satın alıp, yanına da HDD kızağı alarak DVD-ROM yerini söküp kızağı takıp kullanabilirsiniz. mSata SSD almaktan daha az maliyetli olacaktır.
Zira 120 GB mSata SSD fiyatına 240 GB Sata 3 SSD bulunuyor.

Selam. Aynı cihazı kullanıyorum ve hiçbir yavaşlama kasma vs. söz konusu değil. Öncelikle cihazda SSD yok ise mutlaka takın. mSATA 120 GB işinizi görecektir. Bu SSD'ye Windows'u kuracaksınız. İşlemci ve RAM'lar hala iş görüyor. Öte yandan en son ne zaman termal macun değişimi ve fan temizliği yaptınız? Ben 6 ayda bir kendim termal macun değişimini, temizliğini vs. yapıyorum. Benim cihaz 12-15 saniye arasında açılıyor 3-4 saniyede kapanıyor.

Aynı bilgisayar bende de mevcut. O yavaşlamaların aynısını yaşıyorum ben de. İşlemcisi ve HDD'si çok eskidi artık.
SSD alarak msata bir SSD alıp takabilirsiniz, PC'nin yükseltme kapağını söktüğünüzde görürsünüz yerini, şu tarz;
Ya da benim yaptığım gibi SATA 3 bir SSD satın alıp, yanına da HDD kızağı alarak DVD-ROM yerini söküp kızağı takıp kullanabilirsiniz. Msata SSD almaktan daha az maliyetli olacaktır.
Zira 120 GB msata SSD fiyatına 240 GB SATA 3 SSD bulunuyor.

Arkadasin tavsiye ettigi SATA 3 SSD'yi aldim. Sorun kismen de olsa çözüldü. Tesekkur ederim ilginize.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı