MSI GE60-OND-621 Max RAM Miktarı

16033

Kilopat
Bende MSI GE60-OND-621 Tr modeli var.
Cpu-Z programından baktığımda 4 ram slotu olduğu gözüküyor , sadece 2 tanesi dolu , 8+8 toplam 16 (1600mhz ddr3)
Laptopun özelliklerine de bakınca max ram için 16 gb diyor . Madem öyle neden 2 slot daha yapılmış ?
İki tane daha 8'lik alsam 32 olarak görmez mi yani?

Not: Lütfen kimse zaten 16 gb yeter demesin :) , sadece o boş 2 slot neden var merak ettim .

4 GB'tan 4 kanallı kullanmak isteyen olamaz mı ?

Bu bilgiler genelde yanlış ve basma kalıp oluyor. Başıma gelen bir olayı anlatayım:

ASUS Türkiye'deki bir ürün müdürü abimiz, sattığı bir All-in-One için resmi spec sayfasında 16 GB RAM desteğini görünce biraz kızmıştı. Neden 32 GB desteklemiyor demişti. Sonra da bunu test etmek için gitti 32 GB bellek aldı ve cihaza taktırdı. Sonuç? Cihaz 32 GB belleği gördü, ve tam olarak kullanabildi.

Yani demem o ki birçok cihazın ne desteklediğini, üreten firma bile bilmeyebiliyor. O yüzden o cihaz 32 GB RAM destekliyordur.

4 GB'tan 4 kanallı kullanmak isteyen olamaz mı ?

4 kanal desteği yok.

Zaten notebookun kendisinde öyle geliyo , neden tekrar 4er alıp kullansın ki? Performans mı iyileşiyor bilmiyorum ben ?

Bu bilgiler genelde yanlış ve basma kalıp oluyor. Başıma gelen bir olayı anlatayım:

ASUS Türkiye'deki bir ürün müdürü abimiz, sattığı bir All-in-One için resmi spec sayfasında 16 GB RAM desteğini görünce biraz kızmıştı. Neden 32 GB desteklemiyor demişti. Sonra da bunu test etmek için gitti 32 GB bellek aldı ve cihaza taktırdı. Sonuç? Cihaz 32 GB belleği gördü, ve tam olarak kullanabildi.

Yani demem o ki birçok cihazın ne desteklediğini, üreten firma bile bilmeyebiliyor. O yüzden o cihaz 32 GB RAM destekliyordur.

4 kanal desteği yok.
İlginçmiş , teşekkür ederim , deneyip öğrenmek lazım en kısa zamanda :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı