MSI GE62 6QD Yük Altındaki Isı Değerleri

sapocelo

Kilopat
Katılım
1 Temmuz 2016
Mesajlar
383
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba, başlıktaki laptop ile PUBG oynarken işlemcim 78, ekran kartım 88 derecelere çıkıyor. Bu değerler sizce normal mi? İnternette az araştırma yaptım laptop için normal diyenler var. Bazıları ise 80 derece üstü normal değildir demekte. Aynı zamanda vakumlu soğutucu kullanıyorum. O olmadan değerler 90 dereceye dayanıyor. Cevaplarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. İyi günler.
  • GTX 960M
  • i7 6700HQ
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci ısı değeriniz normal, ekran kartınızın ısı değerleri biraz yüksek. 80 Dereceyi geçmemeli GPU. Fan temizliği yapın.
Ne kadar oldu PC'yi alalı? Uzunca bir süre olduysa termal macun değişimi de yapın.
 
Tamamdır. Yarın ilk iş macun ve temizlik yapmak olacak. Ondan sonra yeni değerleri paylaşacağım. Teşekkürler.

Macun ve temizlik işini hallettim. Şu anda değerler maksimum 72 derecede, hem işlemci hem de ekran kartı için. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.(y)

Arkadaşlar şuanda bir sorun yaşıyorum. Üste de dediğim gibi macun temizlik her şey tamam. Ama bir durum var size açıklayayım:
Sistem boşta işlemci 33-37 derece arası oyuyor. Buraya kadar her şey normal ama internete girdiğim an sıcaklık 48-55 dereceye çıkıyor. Oyunda deneyim dedim. İşlemci 80 derecelere fırladı. İşin garip kısmı hangi programı kullanırsam kullanayım işlemci sıcaklığı çok aralıklı, yani değerler şöyle değişiyor: 75, 80, 72, 85, 69, 78, 82 arada çok fazla uçurum var. Aynı zamanda elime sıcaklık hiç gelmiyor. Fanların sıcaklığı da normal gibi. Ben normalde işlemci olsun ekran kartı olsun bu değerlere geldi mi elim yanmaya ve terlemeye başlardı ama şuanda öyle bir durum da yok. 2. kez makinenin içini kontrol ettirdim oradan da bir sıkıntı çıkmadı. Ek olarak HWmonitör adlı programda baktığımda core 0 ve 1 diğerlerine göre biraz daha sıcak oluyor.
NOT: Ekran kartı sıcaklığı normal değerde.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı