Msi Ge62 6QF Apache Pro Takılma Donma Sorunu

Psiko

Megapat
Katılım
24 Ocak 2015
Mesajlar
93
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba yaklaşık 1 ay önce aldıgım başlıkta modelini belirttigim bilgisayarım oyunlarda donma ve takılma yapıyor.
Sistem özellikleri :
İ7 Skylake 6700 hq
Nvidia Gtx 970m
16 Gb Ddr4 Ram
128 Gb M.2 Ssd
1 Tb 7200 Rpm Hitachi Hdd

Ürünü ilk aldıgımda böyle bir sorun yoktu. Daha sonradan olmaya başladı. Fps aniden 140'dan 30'a düşüyor ve saniyeden daha kısa bir süre sürüyor tekrar 140'a çıkıyor. Oyunlarım tamamen Steam üzerinden alınmıştır. Bütün oyunlarımda bu sorun ile karşılaşıyorum. Eski nvidia sürücü denedim yine problem devam etti. Oyunları Hdd'den Ssd'ye taşıdım yine olmadı. Ayrıca Steam Beta'ya katıldım ve Bios ile Firmware güncellemelerini yaptım yine degişen bişey olmadı. Servise göndermelimiyim yoksa yapabilecegim bişeyler halen olabilirmi? Özellikle konu hakkında bilgili arkadaşlardan yardım istiyorum. Bir dünya para saydım ve bu durum canımı çok sıkmaya başladı.
 
Güzel ve güçlü bir model, her oyunu rahatlıkla oynatması gerekirdi. Başlarda sıkıntı olmuyordu dediniz, acaba temiz bir sistem kurup tekrar denemeyi düşünür müsünüz?
 
Temiz kurulum yaptım denedim yine aynı olay devam ediyor. Güç kullanımını en üst seviyeye çıkarıp İşlemci yada GPU kısıtlaması olmaması için her yolu denedim ama nafile.
 
Yalnız araştırmalarım sonucu şuan bu sorunu yaşayan az sayıda da olsa kullanıcılar var. Aklıma Windows güncellemeleri takılıyor çünkü Nvidia olsa eski sürücü kurdum yine aynı problem var. Ayrıca donanımdan kaynaklı olsa daimi yapar sorunu ve ısınma sorunu yok en fazla 70 dereceyi gördüm. Belki Recep Bey farklı bişey söyler yada başka biri yardımcı olurda servis çilesi çekmek zorunda kalmam. Korkuyorum servise gönderirsem hiç bir sorun bulunmadı diyerek geri göndermelerinden korkuyorum. Ben Gaziantep'te yaşıyorum ve İstanbul'a bunu gönder servis baksın geri gelsin 2 haftamı alır. Çok sıkıntılı bir iş eski bilgisayarımda Msi Ge60 ondan memnum oldugum için yine Msi marka aldım. Bekleyeyim belki başka birileri farklı birşeyler dile getirebilir.
 
N11 Üzerinden Tekra Market yada Tekra Bilişim adlı satıcıdan uygun fiyata aldım. Bu arada başlıkta belirttiğim konu için garantiye gönderdim. MSİ bana cihazın yenisini yolladı lakin aynı sorun yeni cihazda da var ve hala çözüm bulamadım.
 
Bu sorundan dolayı birçok konu açıldı. Yaşayanlardan biride bendim. Nvidia Ekran kartı Driver' larından kaynaklanıyor. 1- 2 öncekini yüklerseniz sorununuz çözülecektir.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı