MSI GE62 İşlemci ısınma sorunu

Berke Dağatar

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaslar, MSI GE62 i7 5700HQ GTX960M modelini kullaniyorum, Skyrim, Witcher3, Farcry gibi oyunlarda islemci isisi 80 dereceleri geciyor. GPU 75 dereceyi gecmiyor ama islemci bence asiri isiniyor boyle bir laptopa gore. Ayrica bosta iken dengeli guc modunda 50-60 derece arasinda geziyor. Technopat incelemesinde 4. nesil i7 ile bosta iken 45-50 derece arasinda gezdigini gormustum. Ben termal macunlarin yetersiz kaliyor olmasindan supheliyim, icini guzelce temizleyip kaliteli bir termal macun ile yenilemeyi dusunuyorum. Sizce etkisi olur mu? Baska onerileriniz var midir?

Termal macun ile temizlik yaptınız mı ?
Eğer ki yapmadıysanız ve garanti sıkıntınız yoksa işlemcinin alına termal macunu yeniden sürmeniz oldukça etkili olacaktır.
Ayrıca JaroxJamaica'nın dediklerine katılıyorum.

Herhangi bir temizlik ya da macun yenileme islemi yapmadim, zaten notebook 6-7 aylik felan. Yazin yapmayi dusunuyorum bu sicakliklar kisin olan sicakliklar. Ekran karti gayet normal degerlerde ama GL62 incelemesindeki sogutmaya bakinca benim islemcimin de o sicakliklarda kalmasi gerekiyor, orada islemci 70-75 derece arasindaydi benim islemciim ise 80 bazen 90 derecelere cikiyor. Sanirim paraya kiyip kaliteli bir macunla ikisini de yenileyecegim. Antec Nano Diamond oneriyorlar, sadece Amazon'da var Turkiye icinden temin edebilecegim guzel bir macun onerebilir misiniz?

Masaüstünden laptoba geçtiyseniz bu ısı değerlerine alışmanız biraz zaman alabilir. Full HD yüksek ayarlarda oynuyorsanız 80 dereceyi görmeniz gayet doğaldır. Termal macunu yenilerseniz çok bir düşüş olacağını sanmıyorum. Çünkü değerleriniz zaten normal. Termal macun önerisi istiyorsanız.
Zalman ZM-STG2 Yüksek Performanslı Termal Macun Fiyatı

Eski laptopum gaming serisi degildi ve ekran karti 80 derece, islemci 90 derece oluyordu. O zamanlar 720p medium ayarda oynarken simdi 1080p high-ultra ayarlarda oynuyorum. Dediginiz gibi aradaki islenen grafik farkindan dolayi bu isinma olabilir. Yardiminiz icin tesekkurler :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı