Merhaba, bu iki bilgisayar arasında kaldım. Hangisini tavsiye edersiniz? Başka alternatifleriniz olursa onları da öğrenmek isterim. GE62'nin freedos olduğuna PE62'nin ise Windows 8.1 li olduğuna dikkat çekmek isterim, yorumlarınızı bekliyorum...
Notebook Markası
MSI
İşlemci Markası
Intel
İşlemci Modeli
4. nesil Intel® Core™ i7-4720HQ Dört Çekirdekli Mobil işlemci
İşlemci Tipi
Intel Core i7
İşlemci Hızı
i7-4720HQ - 2.6 GHz Turbo Boost ile 3.6 GHz'e kadar
İşlemci Cache
6 MB
Ekran Boyutu
15.6
Ekran Tipi
Full HD
Ekran Çözünürlüğü
1920x1080
Ekran Kartı
Nvidia
Ekran Kartı Belleği
3 GB - Paylaşımsız
Grafik İşlemcisi
NVIDIA GeForce GTX 970M
HDMI
Var
Sistem Belleği
8GB
Bellek Tipi
DDR3
Hediye
MSI Gaming Mouse, MSI 15.6" Gaming Sırt Çantası
HDD Kapasitesi
1 TB
SSD Kapasitesi
128 GB
Optik Sürücü
DVD±RW
Bluetooth
Var
Usb Portu
1 USB 2.0 + 2 USB 3.0
Klavye
Arkadan aydınlatmalı Numerik TR Q Klavye
Hoparlör
Dahili Stereo Hoparlörler
Kart Okuyucu
Var
Kamera
Var
Touchpad
Çok Fonksiyonlu Touch Pad
İşletim Sistemi (Yazılım)
FreeDos
Paket İçeriği
Notebook/Adaptör/Pil
Pil Teknolojisi
6-cell Li-lon Pil
Notebook Ağırlığı
2.6 kg
Garanti Süresi
24 Ay Resmi MSI Servisi
Üretim Yılı
2015
[TBODY]
[/TBODY]
Fiyat:4,926.74 TL
Notebook Markası
MSI
İşlemci Markası
Intel
İşlemci Modeli
4. Nesil Intel® Core İ7-5700HQ
İşlemci Tipi
Intel Core i7
İşlemci Hızı
i7-5700HQ- 2.7 GHz Turbo Boost ile 3.5 GHz'ye kadar
İşlemci Cache
6 MB
Ekran Boyutu
15.6
Ekran Tipi
LED
Ekran Çözünürlüğü
1920x1080
Ekran Kartı
Nvidia
Ekran Kartı Belleği
2 GB - Paylaşımsız
Grafik İşlemcisi
NVIDIA Geforce GTX 960M
HDMI
Var
Sistem Belleği
16GB
Bellek Tipi
DDR3
Hediye
MSI 15.6" Gaming Sırt Çantası
HDD Kapasitesi
1 TB
SSD Kapasitesi
128 GB
Optik Sürücü
DVD±RW
Bluetooth
Var
Usb Portu
1 USB 2.0 + 3 USB 3.0
Klavye
Arkadan aydınlatmalı Numerik TR Q Klavye
Hoparlör
Dahili Stereo Hoparlörler
Kart Okuyucu
Var
Kamera
Var
Touchpad
Çok Fonksiyonlu Touch Pad
İşletim Sistemi (Yazılım)
Windows 8.1
Pil Teknolojisi
6-cell Li-lon Pil
Notebook Ağırlığı
2.3 Kg
Garanti Süresi
24 Ay Resmi MSI Servisi
Notebook rengi
Gümüş
Üretim Yılı
2015
[TBODY]
[/TBODY]
Fiyat:4,942.78 TL
Notebook Markası
MSI
İşlemci Markası
Intel
İşlemci Modeli
4. Nesil Intel® Core i7-4720HQ Dört Çekirdekli işlemci
İşlemci Tipi
Intel Core i7
İşlemci Hızı
i7-4720HQ - 2.6 GHz Turbo Boost ile 3.6 GHz'e kadar
Oyun için GE62, GTX970M ekran kartıyla daha avantajlı. PE62'de ise yeni nesil İ7-5700HQ işlemci var. Ama oyunlarda önemli olan ekran kartının performansı. Bu yüzden GE62 tavsiye ederim.
Oyun için GE62, GTX970M ekran kartıyla daha avantajlı. PE62'de ise yeni nesil İ7-5700HQ işlemci var. Ama oyunlarda önemli olan ekran kartının performansı. Bu yüzden GE62 tavsiye ederim.
Yorumunuz için sağolun. Esasında çok oyun oynayan biri değilim, genel olarak iş için kullanacağım, fakat karar vermek güç, ge62 de her tarafının metal olması ve performans bilgisayarı olması yönleriyle ilgimi çekiyor ama bilemiyorum. İkisinden birini kullanan arkadaşlar varsa veya başka alternatifleriniz varsa öğrenmekten memnun olurum...
Yorumunuz için tekrar sağolun... PE60 da kasa daha mı sağlamdır acaba? GE62'nin tam metal olduğundan daha sağlam gibi anlamıştım. Bir de incelemelerde GE62 daha performanslı gibi geldi, 3 tane m2 slotunun olması gibi iyi bir avantaj sanki GE62'de yanılıyor muyum...
@bilgisayarcii ; eğer dizüstünü sabah alıp akşama kadar dolaştıracaksan ilk kriterin sağlamlık olmalıdır. İkisinde de alüminyum malzeme var ama PE60'de daha fazla alüminyum kullanılmış ve bu yüzden daha hafif.
Bana soracak olursan; GTX970M ekran kartına sahip GE62 alırdım. Sonuçta oyun performansını belirleyen ekran kartıdır.
@bilgisayarcii ; eğer dizüstünü sabah alıp akşama kadar dolaştıracaksan ilk kriterin sağlamlık olmalıdır. İkisinde de alüminyum malzeme var ama PE60'de daha fazla alüminyum kullanılmış ve bu yüzden daha hafif.
Bana soracak olursan; GTX970M ekran kartına sahip GE62 alırdım. Sonuçta oyun performansını belirleyen ekran kartıdır.
Gerçekten bilmediğim için soruyorum. İncelemelerde GE62'nin tam aluminyum olduğu ve pe60'ın bir kısmında plastik kullanıldığı belirtilmiş, gerçekte de ağırlık olarak 0,3 kg pe60 daha hafif. Aluminyum bilgisayarı daha ağır yapmaz mı?