Msi GE70 2PE Apache Pro Mavericks Kurulumu

samurusov

Megapat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Recep abi ve sayın forum üyeleri, videodakileri harfiyen yaptım ve kurulum tamamlandı clover optionsa kadar geldim 2 sorunum var:

1) Wifi görmüyor, wifi ağ sistemi adaptörü yok gösteriyor
2) Sadece maci kurduğum ssd gözüküyor. D sürücüm olan HDD gözükmüyor, nasıl çözerim ?
3) EFI mount etmiyor. Taktığım ek hiçbir usb belleği görmüyor. Sadece boot ettiğim mac yazılı usbyi görüyor. Neler yapmalıyım?

Pc modelim Ge70 2pe apache pro MSI ve bu videodakinin aynısı denebilir. Videodaki GE40. Biosum bile aynı yani.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Lütfen çok acil şekilde cevap bekliyorum. Çünkü tamı tamına 4 gündür bunun için gecemi gündüzüme kattım artık sorunsuz birşekilde kullanmak istiyorum. Yardımlarınız ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
  1. Rehberde ben zaten Wifi adaptörünü değiştirdiğimi belirtmiştim. Uyumsuz ise değiştirmelisin.
  2. Güvenli modda mı boot ediyorsun ? Güvenli modda gözükmez. NTFS disklere yazma için de Paragon NTFS for Mac öneririm.
  3. Güvenli modda açıyorsun sanırım. -x komutunu kaldır.

Abi wifi adaptörümün modelini vesairesini bilmiyorumki degistireyim. Burda biraz daha ayrintiya girermisin?

Bir diger meselede kurulumu baştan sona kadar güvenli modda yapmak zorunda kaldım. Çünkü -x i koymadığım zamanlar açılmadı hata verdi.

Aynı şekilde bootdan açarkende güvenli modda açmak zorunda kalıyorum. Diğer türlü bluetooth yazısının oralarda kalıp timeout hatası veriyor.

1. Rehberde ben zaten Wifi adaptörünü değiştirdiğimi belirtmiştim. Uyumsuz ise değiştirmelisin.
  2. Güvenli modda mı boot ediyorsun ? Güvenli modda gözükmez. NTFS disklere yazma için de Paragon NTFS for Mac öneririm.
  3. Güvenli modda açıyorsun sanırım. -x komutunu kaldır.
Abi sorularımı tekrar sordum yanıt alamadım ? :)

Selamlar ekran kartında dolayı sorun alıyosan eğer. Güvenli modda açıp kextleri sil. Sorun kalkar.
Kextleri kurulum yapmadan önce trans mac programıyla Windows sistemimden mac raw usbsi içinden zaten silmiştim. Her adımıda eksiksiz yaptığım halde videodan tek farkım işlemleri recep abi -x siz yani güvenlik modsuz yapabiliyor ama ben güvenlik modsuz yapınca hata alıyorum (bluetooth yazısının orada )

Kextleri kurulum yapmadan önce trans mac programıyla Windows sistemimden mac raw usbsi içinden zaten silmiştim. Her adımıda eksiksiz yaptığım halde videodan tek farkım işlemleri recep abi -x siz yani güvenlik modsuz yapabiliyor ama ben güvenlik modsuz yapınca hata alıyorum (bluetooth yazısının orada )
Kardeş yinede geliyo sen bi dediğimi dene. Güvenli modda açıp Sistem Library Extensions klasörünün içindeki ekran kartı kextlerini silip öyle açmayı dene.

Kardeş yinede geliyo sen bi dediğimi dene. Güvenli modda açıp Sistem Library Extensions klasörünün içindeki ekran kartı kextlerini silip öyle açmayı dene.
Yav ordakileri sildim diyorum ya zaten silinmiş bişeyi tekrar nasıl sileyim

(Not: dediğim gibi sildiğim için yok tekrar baktım)

Yukledigim maci ssd den silip usb den guvenlik modu olmadan (-x komutsuz) aynı adımlarla tekrar kurmaya çalıştığımda bu hata ile bu ekranda kalıyor :/

mac görüntü.jpg

Recep abi bak sırf mac pcye çıksın diye seferberlik ilan ettim kaçtane imza topladım bana bi yardımcı olursan çok sevinirim kafayı yemek üzereyim artık. Sende yoğunsun aslında hak veriyorum ama bemde yerimde duramıyorum :D

Screenshot_2014-07-01-11-18-01.png

SmcReadKeyAction sorununu ben dart=0 komutu ile çözmüştüm. -x komutunu kaldırıp dart=0 deneyin.
Çok teşekkür ederim bu işe yaradı fakat şimdi de şöyle bi problem var. Herşeyi tamamladım. Clover configuration vs. dahil herşey tamam. Ama sistemi dork=0 yazmadan başlatamıyorum. Bir ikinciside işlemcinin grafik kartını PC'ye tanıttığım halde "Intel HD 4600,1024 mb" yazacağına "Intel HD 4600,7mb" yazıyor. Birde wifi kartım Realtek olduğu halde hem pkg şeklindeki wifi driverını hemde multibeastteki driverı kabul etmiyor air ..... (noktalı kısmı unuttum) programı açtığımda boş boş wifi sağlayıcı arayıp olumsuz sonuç veriyor. En son aşamada lak diye kaldım ne yapmalıyım ?

( dork=0 yazmadan açmaya çalışınca Bluettoth communicate hatasını veriyor)

Hadi be sevgili forumdaşlarım,yöneticilerim,abilerim,ablalarım.Son 1-2 adım kaldı yeminle. :D

Wifi kartını değiştirmediysen eğer Msi ile birlikte gelen Wifi kart uyumsuz. Ya Wifi kartını değiştireceksin ya da Usb Wifi adaptörü alacaksın. Uyumlu wifi adaptörlerinin bir listesi forumda var. Dart=0 komutunu Clover Configurator'da seçip kaydederek her seferinde komut yazmakla uğraşmadan başlatabilirsin. Ekran kartı problemi için de işlemci platform id'lerini deneyeceksin çalışanı bulana kadar malesef. Başka yolu varsa bilmiyorum. Benim işlemcim i5 4200H, videodaki FakeID benim işimi gördü. Farklı ID'ler deneyin.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı