MSI GE70 2QE Apache Pro FPS Değerleri

Hydradioactive

Hectopat
Bilgisayarım MSI GE70 2QE APACHE PRO. Sistem özelliklerim kabaca GTX 960M ekran kartı, 12GB RAM ve Intel Core i7-4700HQ işlemci. Bu sistemle CS:GO da 60-70 FPS almam normal mi? Daha aşağı düştüğü de oluyor.

Birkaç videoya baktım, düşük gözüküyor sizinkisi. Afterburner kurup bütün değerleri (GPU-CPU sıcaklık, kullanım, çekirdek hızları) bizimle paylaşabilir misiniz?

Daha dün temizleyip macun yenilettim fakat yük altında GPU 90-91 CPU 86-87 dereceleri görüyor normalde ise sırasıyla 40 ve 57-58 derecelerde seyir ediyor ayrıca bugün Throttlestop ile sadece sabitleme yaptım ayarları geri çevirdikten sonra 3.6 olan turbo hızım 3.4 lerde seyir ediyor bunun hakkında bir fikriniz varsa da sevinirim.
Birkaç videoya baktım, düşük gözüküyor sizinkisi. Afterburner kurup bütün değerleri (GPU-CPU sıcaklık, kullanım, çekirdek hızları) bizimle paylaşabilir misiniz?

Sıcaklıklar çok fazla, GPU muhtemelen orada gücü azaltıyor, işlemci deseniz yine aynı şekilde. Termal macun kalitesiz olabilir ya da uygulama kısmında bir problem olmuş olabilir.
i7 4700hq ile nasıl 3.6 turbo hızına çıkabiliyordunuz ki? 3.4 GHZ zaten maksimum değer, kaldı ki 4 çekirdekte 3.2'ye düşüyor o da. Bir yanlışınız olmalı.
Yine de oyun içi değerlerin ekran görüntüsünü paylaşırsanız daha net konuşabiliriz. (GPU+CPU kullanım,derece,frekans)

Çok fazla bir bilgim yok ama bilgisayarı alırken 3.6 turbo yazıyordu diye hatırlıyorum. Hız sabitleme yapmadan önce bilgisayar boştayken görev yöneticisinden baktığımda 3.59 gibi bir değer görüyordum. Şimdi 2.6 ya sabitlediğim için oralarda geziyor. Uygulamayı ve dosyaları sildim ama bazen açtığımda 3.4 lerde geziyor bazen 2.6 ya sabitliyor. Şu an sistem geri yükleme yapıyorum bir faydası olur mu bilmiyorum en yakın zamanda da görüntüleri yükleyeceğim.

İşlemcinizin 4720hq olma ihtimali var mı Şöyle söyliyim sağdaki pil ibaresine tıklayarak dengeliyi seçin, gerektiği taktirde zaten boost hızlarına çıkacaktır.
Görüntüleri bekliyorum fakat söylediğim gibi o sıcaklıklar inanılmaz fazla, özellikle GPU hava alamıyor olabilir. Notebook alt kısmı boşluk kalacak şekilde kullanmalısınız.

Evet işlemci buymuş. Dediğim gibi boştayken 3.59'a dayanıyordu şimdi 3.4' lerde nedeni ne olabilir normal midir? Ve hala zaman bulamadım görüntüleri mutlaka yükleyeceğim.

Evet işlemci buymuş. Dediğim gibi boştayken 3.59'a dayanıyordu şimdi 3.4' lerde nedeni ne olabilir normal midir? Ve hala zaman bulamadım görüntüleri mutlaka yükleyeceğim.

Isındığından dolayı o değerlere çıkamıyordur ya da sistem bir sebepten dolayı işlemciyi sürekli kullanıyordur doğal olarak fazladan çekirdek kullanımı saat hızını düşürüyordur. Normal değil tabi ki. Değerleri yükleyin sonra netleşir.

Sanırım sorunu çözdüm bilgisayar pildeyken normal değerlerde çalışıyor fakat pil takılıyken şarja takınca değerler fırlıyor nedeni ne olabilir?

Sanırım sorunu çözdüm bilgisayar pildeyken normal değerlerde çalışıyor fakat pil takılıyken şarja takınca değerler fırlıyor nedeni ne olabilir?
Açıklayayım hemen. Şarja takılıyken cihaz daha fazla güç ile beslenir, böylece tam performansı ile yük altında çalışır ve daha çok ısı ortaya çıkar.
Pildeyken ise her bakımdan kendini korumaya alır, oyun oynanacak bir bilgisayarda pilde oynamanız önerilmez, performansınız çok düşer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…