MSI GE70 2QE Apache Pro FPS Değerleri

Açıklayayım hemen. Şarja takılıyken cihaz daha fazla güç ile beslenir, böylece tam performansı ile yük altında çalışır ve daha çok ısı ortaya çıkar.
Pildeyken ise her bakımdan kendini korumaya alır, oyun oynanacak bir bilgisayarda pilde oynamanız önerilmez, performansınız çok düşer.
Yani sıcaklık değerleri normal mi şarjda iken ayrıca oyun oynarken işlemcim 1.38 hızla çalışıyor bu da normal midir?

Yani sıcaklık değerleri normal mi şarjda iken ayrıca oyun oynarken işlemcim 1.38 hızla çalışıyor bu da normal midir?
Hayır değil. Şunu demek istiyorum şarjda iken daha çok ısınacağı aşikar ama sizin durumunuzdaki kadar değil. Zaten kendiniz söylüyorsunuz 3.4-3.6 çalışması gereken işlemci 1.38 ile çalışıyor. En kısa zamanda kaliteli bir termal macun ile yenilemelisiniz, iç temizliğini yapmalısınız, bunlar sorununuzu düzeltecektir. Gerekirse undervolt denersiniz sonrasında.

Bunlar daha yeni yapıldı 3-4 gün falan oluyor. Şimdi bilgisayar başındayım AfterBurner ile değerleri çekip atıcam.
Hayır değil. Şunu demek istiyorum şarjda iken daha çok ısınacağı aşikar ama sizin durumunuzdaki kadar değil. Zaten kendiniz söylüyorsunuz 3.4-3.6 çalışması gereken işlemci 1.38 ile çalışıyor. En kısa zamanda kaliteli bir termal macun ile yenilemelisiniz, iç temizliğini yapmalısınız, bunlar sorununuzu düzeltecektir. Gerekirse undervolt denersiniz sonrasında.

Bunlar daha yeni yapıldı 3-4 gün falan oluyor. Şimdi bilgisayar başındayım AfterBurner ile değerleri çekip atıcam.

Anlıyorum, fanlara kulağınızı verin, düzgünce çalışıp çalışmadığını kontrol edebilir misiniz?
Belki macun uygulamasında bir sıkıntı olmuştur.
Peki değerleri bekliyorum.

Anlıyorum, fanlara kulağınızı verin, düzgünce çalışıp çalışmadığını kontrol edebilir misiniz?
Belki macun uygulamasında bir sıkıntı olmuştur.
Peki değerleri bekliyorum.
Fanların düzgün çalıştığını düşünüyorum. Temizlik ve termal macun yenilemesine zaten ısınma sorunu için gitmiştim fakat değerlerde değişme olmadı dün bu yüzden tamircime tekrar gidip durumu anlattım açıp oyunları pilde oynadığımızda CPU 60 GPU 70 gibi hiç görmediğim değerlerde çalıştı.

İlginç bir şekilde düzgün çalışmaya başladı, ilk kullanım pildeyken ikinci ise pil şarj aleti takılıyken ama genelde yaşadığım olayın fotoğrafını da atayım. Son iki fotoğraf ise genelde yaşadığım olay.
IMG_20190709_164704.jpeg
IMG_20190709_164902.jpeg
IMG_20190709_155604.jpeg
IMG_20190709_155607.jpeg

Şarjdayken görev yöneticisinin gösterdiği değer aşağıdaki gibi normalde FPS değerlerinin bu şekilde olmadığını da belirtmek isterim. 70-90 arası bir FPS alıyorum orta ayarlarda.
IMG_20190709_165435.jpeg

Attığınız ikinci fotoğraftakiler çok iyi değil ama normale yakın değerler.
Fan2 speed kısmı sıfır gözüküyor. Onu açma şansınız yok mu? Bazı MSI modellerde fanlar iki ayrı fan kontrolcüsünde çalışıyor, onu açmayı arttırmayı deneyin.
Yüksek Performansı dengeli performans modülü var ise onunla değiştirin.

Attığınız ikinci fotoğraftakiler çok iyi değil ama normale yakın değerler.
Fan2 speed kısmı sıfır gözüküyor. Onu açma şansınız yok mu? Bazı MSI modellerde fanlar iki ayrı fan kontrolcüsünde çalışıyor, onu açmayı arttırmayı deneyin.
Yüksek Performansı dengeli performans modülü var ise onunla değiştirin.
Genelde yüksek olan sıcaklık değerlerinde çalışıyor. Peki işlemci hızı neden düşük? Şu an Chrome açık ve hız 1.2-1.4 aralığında ve bilgisayarımda bir mi 2 mi fan olduğunu bilmiyorum nasıl kontrol edebilirim?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı