MSI GE72 2QC batarya dolmama sorunu

eren keleş

Kilopat
Daha fazla  
Yaklaşık 1 aydır bu problem var. Önceden %90-99 arası prize takılı dolmuyor yazıyordu ki bu normal bir şey. Fakat benim bilgisayar şarj olmuyor. Mesela 2 gün önce bataryada kullanmak zorunda kaldım şarjım %22 oldu. 2 gün boyunca prize takılıydı hala %22. MSI batarya kalibrasyonu programını denedim. İlk önce bataryayı boşaltıyor sonra dolduruyor. Ama benim bilgisayarda batarya boşaltıldıktan sonra dolma gerçekleşmiyor.
Bazen ara sıra şarj ışığı yanıyor, eğer bilgisayar açık kalırsa 5-10 dk sonra tekrar şarjda ama dolmuyor oluyor. Tek şansım şarj aldığı sırada bilgisayarı kapatıp kapalı konumda şarj etmesini dilemek.

Bu sorunu nasıl çözerim? Neden böyle bir sorun yaşıyor olabilirim? Batarya mı yoksa adaptör mü sıkıntılı?
Garantisi devam ediyor ama garantiye gönderip uzun bir süre bilgisayarsız kalmak istemiyorum. Bilinen ve bildiğiniz yöntemleri uygulayarak bilgisayarı düzeltirsem benim için daha karlı olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı