Iyi geceler.
Öncelikle dert yanıp, ağlayacağım. 3 senedir MSI GE72 7RD Apache Pro Gaming Notebook'a sahibim. Aldığım ilk zaman da yaptığım şey Windows yanına Ubuntu kurmaya çalışmak oldu. Ama Hybrid GPU olduğu için bilgisayarda NVIDIA devre dışı bırakmadan Live USB bile çalıştıramıyorum.
Şimdi yaşadığım sorunlar şöyle:
Nasıl bir yol izleyim şimdi ben? Bir türlü stabil, hızlı çalışan bir Linux ortamı elde edemiyorum ki Android Studio vb programlar ile çalışacağım, emulator çalışacak PC'de. Yazılarda 3-5 sn geciken sistem bunda herhalde patlar.
Denersem bu sefer deepin deneyeceğim zaten, Live USB denemiştim en sıkıntısız açılan buydu.
Kafayı yedirmek üzere bu durum bana
.
Öncelikle dert yanıp, ağlayacağım. 3 senedir MSI GE72 7RD Apache Pro Gaming Notebook'a sahibim. Aldığım ilk zaman da yaptığım şey Windows yanına Ubuntu kurmaya çalışmak oldu. Ama Hybrid GPU olduğu için bilgisayarda NVIDIA devre dışı bırakmadan Live USB bile çalıştıramıyorum.
Şimdi yaşadığım sorunlar şöyle:
- Grub ekranı komut satırına nomodeset miydi öyle kodu yazmadan sistem açılmıyor, masaüstü gelmiyor.
- Kodu ekleyip açıyorum, Driver vs hallediyorum bilgisayarı kapat yapınca kapanmıyor.
- Şansım yaver gitti kapanacagi tuttu bu sefer 5 dakika sürüyor kapanması ki keza açılması da aynı şekilde.
- Su gibi akan bilgisayar Linux dağıtımı kurduğum zaman öyle yavaş çalışıyor ki çileden çıkıyorum. Tamam HDD'ye kuruyorum ondan olabilir ama SSD'ye de kurmaya çalıştım kurulmadı bile. Kağnı gibi oluyor bilgisayar, programlama çalışıyorum mesela Java diyelim; kodu yaziyorken bile kasıyor. Hani desem ki şuradan buradan kıstım. Hayır kendimden suç bildiysem videolar izleğerek defalarca kez denedim her zaman aynı. Sanki local değil de server üzerinden çalışıyoruz da ping var gibi yazıyorum 3-5 snde işliyor.
Nasıl bir yol izleyim şimdi ben? Bir türlü stabil, hızlı çalışan bir Linux ortamı elde edemiyorum ki Android Studio vb programlar ile çalışacağım, emulator çalışacak PC'de. Yazılarda 3-5 sn geciken sistem bunda herhalde patlar.
Denersem bu sefer deepin deneyeceğim zaten, Live USB denemiştim en sıkıntısız açılan buydu.
Kafayı yedirmek üzere bu durum bana
Son düzenleyen: Moderatör: