Çözüldü SSD hem Mac hem de Windows'ta nasıl kullanılır?

• Konuyu başlatan yutel
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 144
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

yutel

Kilopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
lexar
Selamlar, MacOS'ta kullanmak için SSD aldım. Ama şimdi Windows'taki bir oyunu buraya yüklemek istiyorum. Yüklerken sürücünün NTFS olması gerektiğini söylüyor. Biçimlendirme yaparsam macOS ve IOS'ta kullanamaz mıyım?

Çözüm
Genel kullanım amacı Mac'de olduğu için en mantıklısı exFAT.

Windowsda yükleyeceği oyun NTFS şart koyuyorsa exFAT konuya bir çözüm olmuyor.

Çözüm olarak diski 2'ye bölüp bir kısmını Windows'ta oyun için ayır ve o bölümü NTFS yap. Kalanı da exFAT yap. Böylece iki işletim sisteminde de ayırdığın bölümleri kullanabilirsin. İşlemi iki cihazda da yapabilirsin. Windows'ta birimi küçült diyerek yapabilirsin. Boş kalan alana yeni birim oluştur de ve NTFS seç.

not: işlem öncesi diskteki verileri kaybetme ihtimaline karşı yedeklediğine emin ol.
Oyun MacOS'da çalışıyor mu? Siz Windows üzerinde çalışan bir oyunumu yükleme çabasındasınız. Soru sanki biraz eksik kalmış gibi geldi.

MacOS'ta kullanmak için aldım. SSD 2TB olduğu için Windows'ta da bir şeyler yükleyebilirim. Ama oyun yüklemek için NTFS istiyor

Windowsda yükleyeceği oyun NTFS şart koyuyorsa exFAT konuya bir çözüm olmuyor.

Çözüm olarak diski 2'ye bölüp bir kısmını Windows'ta oyun için ayır ve o bölümü NTFS yap. Kalanı da exFAT yap. Böylece iki işletim sisteminde de ayırdığın bölümleri kullanabilirsin. İşlemi iki cihazda da yapabilirsin. Windows'ta birimi küçült diyerek yapabilirsin. Boş kalan alana yeni birim oluştur de ve NTFS seç.

not: işlem öncesi diskteki verileri kaybetme ihtimaline karşı yedeklediğine emin ol.
Hocam bu mantıklı geldi. Çalışır dimi inşallah. Disk Yönetiminden yapabilirim dimi bunu

MacOS'ta kullanmak için aldım. SSD 2TB olduğu için Windows'ta da bir şeyler yükleyebilirim. Ama oyun yüklemek için NTFS istiyor.

En iyi çözüm diski bölümlemek atıyorum 200GB bir NTFS bölümü oluşturmak.

Hocam bu mantıklı geldi. Çalışır değil mi inşallah. Disk yönetiminden yapabilirim değil mi bunu?

Hocam şu an harici SSD hangi formatı kullanıyor?

Birimi küçült diye çıkmıyor, sadece birim sil çıkıyor. Sildikten sonra boyut ayarlama yapılabilir mi?

Yaparsın ama SSD içindeki verilerin kaybolur.

Onun yerine mini tool Partition wizard kullan.

Birimi küçült diye çıkmıyor, sadece birim sil çıkıyor. Sildikten sonra Boyut ayarlama yapılabilir mi?
Evet yeni birim oluştururken boyutunu kendin belirliyorsun. NTFS olarak atıyorum 1 tb berlirle ve yeni birimi oluştur. Boşta bir birim kalacak. Boşta kalan birimi windowsdan exfat olarak ayarlama varsa oradan, yoksa macos'dan disk izlengecinden exfat olarak ayarlarsın. İçinde önemli verilerin varsa bu işlemde silinirler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı