MSI GE72 laptop, HDD değişimi nasıl yapılır?

Heimdall123

Megapat
Daha fazla  
Selamlar, laptop kullanıyorum (MSI GE72 6qf). HDD hasarlı olduğu için yenisini sipariş ettim. Daha önce parça değişimi yapmadığım için birkaç sorum var. Şimdi benim bilgisayarımda bir C, bir de D sürücüsü var. C sürücüsü SSD, D sürücüsü HDD. Bilgisayarın içinin resmini paylaştım ve değiştireceğim parçayı turuncu alan ile gösterdim. Bu HDD çıkarıp yenisini takınca başka ne yapmam gerekiyor? D sürücüsü tamamen gitmiş olacak ama C sürücüsü kalacak değil mi? C sürücüsü SSD olduğunu söyledim ama hiç bilmediğim için fiziksel olarak nerede konumlandığını bilmiyorum. Yani ben bu parçayı değiştirdikten sonra başka bir şey yapmama gerek var mı? Ve değiştirirsem C sürücüsü kalacak mı?

Dosya Ekleri

• Laptop içi.png
    Laptop içi.png
    755,2 KB · Görüntüleme: 125
Bu cihaz size mi ait yoksa örnek olsun diye mi attınız? İşaretlediğim yerde M.2 SSD takılı olması lazım. Resimde boş görünüyor. SSD oradadır. Eğer Windows SSD'nin içinde kuruluysa siz sadece HDD değiştireceksiniz. Sonra Windows'ta Disk Yönetimi'ne girip yeni diski formatlayacaksınız ve kullanmak için harf atayacaksınız. Bu kadar. Videolara bakarak nasıl değişim yapıldığını izleyebilirsiniz.

Laptop içi.png

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu cihaz size mi ait yoksa örnek olsun diye mi attınız? İşaretlediğim yerde M.2 SSD takılı olması lazım. Resimde boş görünüyor. SSD oradadır. Eğer Windows SSD'nin içinde kuruluysa siz sadece HDD değiştireceksiniz. Sonra Windows'ta Disk Yönetimi'ne girip yeni diski formatlayacaksınız ve kullanmak için harf atayacaksınız. Bu kadar. Videolara bakarak nasıl değişim yapıldığını izleyebilirsiniz.

Eki Görüntüle 684084

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Yok benim kasamın içi ile aynı olan bir videodan aldım.
Yok benim kasamın içi ile aynı olan bir videodan aldım.
o attığınız videodan aldım zaten :)
Bu cihaz size mi ait yoksa örnek olsun diye mi attınız? İşaretlediğim yerde M.2 SSD takılı olması lazım. Resimde boş görünüyor. SSD oradadır. Eğer Windows SSD'nin içinde kuruluysa siz sadece HDD değiştireceksiniz. Sonra Windows'ta disk yönetimi'ne girip yeni diski formatlayacaksınız ve kullanmak için harf atayacaksınız. Bu kadar. Videolara bakarak nasıl değişim yapıldığını izleyebilirsiniz.

Eki Görüntüle 684084

Tamamdır yani sadece biçimlendireceğim yeni taktığım HDD'i. Teşekkürler.
Diski değiştirdim ancak diski görmüyor ne yapacağım?
Sorunu hallettim adam akıllı takamamışım diski :(

Dosya Ekleri

• disk yönetimi.png
    disk yönetimi.png
    17,7 KB · Görüntüleme: 64
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı