MSI GE73 Raider 8RF Laptopa SSD Önerisi

EmirSenleR

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba evime 3 gün önce TurkNet GigaFiber geldi fakat hızım download 870 upload 820 olmasına rağmen Steam'de HDD'ye oyun indirirken hızımın 20-25Mbps arasında olduğunu fark ettim arada 50 Mbps görüyordu sonra SSD'ye yüklemeyi denedim 70-75 Mbps hızları gördüm indirme hızımın disk yazmasından dolayı düşük olduğuna kanaat getirdim.

Bu yüzden yeni SSD arayışına çıktım 500GB'a kadar F/P olarak SSD önerilerinizi bekliyorum.

Ek: MSI GE73 Raider 8rf modelini kullanıyorum şu an takılı SSD'ye indirme yaptığımda sıcaklık değerleri 65 67'ye kadar çıkıyor fanları açınca düşüyor bunun nedeni SSD'den kaynaklıdır diye düşümüyorum. Yeni alıp takacağım SSD de böyle bir sorun olmaz sanırım. SSD boştayken 51-54 arası değişiyor.

Hocam bütçeniz nedir? Ve M.2 mi normal SSD mi arıyorsunuz?
M2 arıyordur.

Merhaba evime 3 gün önce TurkNet GigaFiber geldi fakat hızım download 870 upload 820 olmasına rağmen Steam'de HDD'ye oyun indirirken hızımın 20-25Mbps arasında olduğunu fark ettim arada 50 Mbps görüyordu sonra SSD'ye yüklemeyi denedim 70-75 Mbps hızları gördüm indirme hızımın disk yazmasından dolayı düşük olduğuna kanaat getirdim.

Bu yüzden yeni SSD arayışına çıktım 500GB'a kadar F/P olarak SSD önerilerinizi bekliyorum.

Ek: MSI GE73 Raider 8rf modelini kullanıyorum şu an takılı SSD'ye indirme yaptığımda sıcaklık değerleri 65 67'ye kadar çıkıyor fanları açınca düşüyor bunun nedeni SSD'den kaynaklıdır diye düşümüyorum. Yeni alıp takacağım SSD de böyle bir sorun olmaz sanırım. SSD boştayken 51-54 arası değişiyor.
MLD 500 GB M300 MLD22M300P13-500 M.2 PCI-Express 3.0 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe ben mld kullandım 2400 leri gördüm... Tam performans verir mi bilmiyorum, bazı insanlar 3100 civarı almış.

Bu arada laptop ile birlikte gelen SSD mSATA SSD olabilir yani kaliteli bir HDD 150mb/s yazabilir fakat MSATA'lar maksimum 550 yazmaya sahipler evet arada fark olabilir ama oyunlarda M.2 SSD'ler çok çok fark ettiriyor bu yüzden fiyat performans olarak şu anda MLD piyasadaki 500GB 600TL olarak en ucuz SSD alın bence ben MLD kullandım memnunum fakat ben 1TB depolama olarak kullandım sistem kurmadım. MLD SSD'lerde dram bulunmamaktadır(bu seride yok belki diğer serilerde vardır bilemem.). Bu da MLD'nin sistem açılış hızını 1 saniye falan etkiliyor ya da şöyle diyeyim RAM'inden 64MB kullanacak. O kadar bilgisayardaki RAM'den sadece 64MB RAM kullanacak 🤣

Son düzenleme:
Merhaba,şu an bilgisayarda bulunan SSD THNSN5256GPU7 Toshiba 256,0 GB yaklaşık olarak aldığım değerler disk mark üzerinden bu şekilkde çıktı.Kullandığım M2 SSD dediğim gibi indirme yaparken 75mbps leri gördüm 50 ye kadar düşüyor HDD de durum vahim 20 30 lar ortalama indirme hızı aslında ben bunun için SSD almak istiyorum aklımda Samsung 970 Evo Plus var hocam ama 1k da biraz pahalı geldi,büyük ihtimal değer ama pahalı,alternatiflere de bakacağım hala bekliyorum önerilerinizi.

SSD bu nasıldır hocam bilgisi olan varsa veya evo tercihin olsun o kadar az fiyat için değmez diyen.

500GB almayı düşünüyorum.

Dosya Ekleri

• SSD TEST.png
    SSD TEST.png
    32,7 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:
Merhaba, şu an bilgisayarda bulunan SSD THNSN5256GPU7 Toshiba 256,0 GB yaklaşık olarak aldığım değerler disk mark üzerinden bu şekilkde çıktı. Kullandığım M.2 SSD dediğim gibi indirme yaparken 75Mbps'leri gördüm 50'ye kadar düşüyor HDD de durum vahim 20 30'lar ortalama indirme hızı aslında ben bunun için SSD almak istiyorum aklımda Samsung 970 EVO Plus var hocam ama 1K da biraz pahalı geldi, büyük ihtimal değer ama pahalı, alternatiflere de bakacağım hala bekliyorum önerilerinizi.

SSD bu nasıldır hocam bilgisi olan varsa veya EVO tercihin olsun o kadar az fiyat için değmez diyen.

500GB almayı düşünüyorum.

Hocam linkini bıraktığım SSD ile aynı...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı