Çözüldü MSI GE75 düşük FPS sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

pckopat 384

Centipat
Merhabalar;

MSI GE75 Raider 8SF Gaming laptop kullanıcısıyım. Laptopumda i7 8750 h işlemci RTX 2070 ekran kartı ve 16 GB RAM donanınım mevcut.

Bilgisayarımı ilk aldığımda PUBG Lite'da rahat rahat 170-180 FPS'lerde Ultra ayarlarda oyunu oynuyordum. BF5'de RTX acık en yüksek ayarlarda çok rahat 85-95 FPS alıyordum.
Geçenlerde bilgisayarıma format atmam gerekti bu formattan sonra tüm Driver yükleme ve güncellemelerini hassas bir şekilde tamamladım ancak PUBG Lite'da 144-146 FPS'i asla geçemiyorum sanki orada bir üst sınır konulmuşcasına (oyunun kendi içinde olan ayar MaX300 FPS'de) oyun ayarlarını en düşüğü de en yükseğe de alsam değişen bir durum olmuyor.
Geçen hafta sonu Call of Duty Modern Warfare'ı yükledim ve bitirdim(oyunu crackli falan değil legal bir şekilde ücreti karşılığı indirip yükledim) ancak en yüksek ayarlarda en fazla 30 35 FPS alabildim, evet en ufak bir kasma donma yaşamadan oynadım, su gibi aktı ancak FPS değerlerine çok canım sıkıldı çünkü, bilgisayarım çok rahatlık ile bu değerlerin kat kat üstünü verebilecek güçte.
Sonrasında denemek için ayarları minimuma çekerek test ettim ancak en fazla 45 47 FPS'lere çıktı. Bu durumda bir gariplik var, sorunun ne olduğunu anlayamıyorum.

Bilgisayarımın normal çalışmasında hiçbir sorun yok ancak oyunlarda neden düşük performans alıyorum bunu çözemedim, ki eskiden aynı PUBG Lite'da uçakta 280 300 FPS alıp oyun esnasında ortalama 170 180 FPS'lerde oynarken şimdi 144-146 Max'da kalıyor. Bilgisayarda değişen bir şey olmadığını düşünerek ya bir yüklemede ya da başka bir yerde hata yapıyorum/yaptım ancak hatamı bulamıyorum.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Lütfen ekranın 144 Hz zaten fazlasını ne yapacaksın falan gibi yorumlar yapmayalım, derdim bu değil. Sonuçta bir bütçe ayırıp bir bilgisayar aldım ve çok memnun kullanırken format sonrası bu sorunları yaşamaya başladım, derdim bu sorunumu çözüp bilgisayarımı eski performansına kavuşturmak. O yüzden lütfen yapıcı olmayan daha ne istiyorsun 144 FPS'i kim bulmuş da sen dert yanıyorsun gibi yararsız yorumları yapmayalım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@Maxwelloconner herhangi bir overclock işlemi yoktu ekran kartında
@kayback UHD değil RTX seçili, güç modu seçenek ayarlarımda da bir sıkıntı ya da hata yok; ancak diğer bütün önerilerini deneyip en kısa sürede tekrardan yazacağım.
@kayback kusura bakma geç cevaplıyorum, işlerimin yoğunluğu sebebi ile ancak yazabiliyorum.
Önerdiğin her şeyi denedim ancak sorunum çözülmedi maalesef, MSI Afterburner indireceğim ancak nereden indirmem gerektiğini bilemedim. MSI'in resmi sitesindne indirmeye çalıştım ancak overclock ön planda sürekli her açıklamada. Açıkcası o işten de çok çekindiğim için çünkü hiçbir bilgim yok bunun ile ilgili neyi nereden indireceğimi bilemedim.
Muhtemelen bayağı güleceksin cahilliğime ama rica etsem nereden indirebileceğim ile ilgili bir link paylaşabilir ya da yol gösterebilir misin?. Çünkü bilgisayarımda video edit ve bir iki oyun harici hiçbir şey yapmıyorum o yüzden bu tarz konularda genelde cahil kaldım. Desteğin için şimdiden teşekkür ederim
@kayback Sorunun kaynağı video editörlüğü için kullandığım bir programın ben farkında olmadan arka planda sürekli ekran kartına ve bilgisayara güç bindiriyor olmasıymış.
Sonuç olarak şükürler olsun ki sorunum çözüldü
Teşekkürler.
Acaba cihazın oyunları RTX 2070 yerine İntel UHD ile açıyor olabilir mi? Nvidia denetim masasından ayarları kontrol edip, oyunlar için "yüksek performanslı grafik işlemcisi" seçeneğini etkinleştirip deneyebilirsin.

Eğer sorun düzelmediyse ikinci seçenek Nvidia denetim masası ayarlarından Vsync gibi özellikler açılmış olabilir. Ayarları sıfırlayıp default ayarlarda oyunları deneyebilirsin.

Diğer bir seçenek bilgisayarının güç modu yüksek performans modunda olmayabilir.

Doğru driverlar yüklenmemiş veya driverlar güncel olmayabilir.

En doğru tespit için oyun içerisinde gpu, cpu kullanım ve sıcaklıklarını görebileceğin MSİ Afterburner tarzı bir uygulama yükleyip oyun içerisindeki değerleri net bir şekilde görebilirsin. Bu şekilde ekran görüntüsü alıp burada paylaşırsan daha doğru tespit yapılabilir.

@Maxwelloconner herhangi bir overclock işlemi yoktu ekran kartında
@kayback UHD değil RTX seçili, güç modu seçenek ayarlarımda da bir sıkıntı ya da hata yok; ancak diğer bütün önerilerini deneyip en kısa sürede tekrardan yazacağım.
@kayback kusura bakma geç cevaplıyorum, işlerimin yoğunluğu sebebi ile ancak yazabiliyorum.
Önerdiğin her şeyi denedim ancak sorunum çözülmedi maalesef, MSI Afterburner indireceğim ancak nereden indirmem gerektiğini bilemedim. MSI'in resmi sitesindne indirmeye çalıştım ancak overclock ön planda sürekli her açıklamada. Açıkcası o işten de çok çekindiğim için çünkü hiçbir bilgim yok bunun ile ilgili neyi nereden indireceğimi bilemedim.
Muhtemelen bayağı güleceksin cahilliğime ama rica etsem nereden indirebileceğim ile ilgili bir link paylaşabilir ya da yol gösterebilir misin?. Çünkü bilgisayarımda video edit ve bir iki oyun harici hiçbir şey yapmıyorum o yüzden bu tarz konularda genelde cahil kaldım. Desteğin için şimdiden teşekkür ederim
@kayback Sorunun kaynağı video editörlüğü için kullandığım bir programın ben farkında olmadan arka planda sürekli ekran kartına ve bilgisayara güç bindiriyor olmasıymış.
Sonuç olarak şükürler olsun ki sorunum çözüldü
Teşekkürler.

Son düzenleme:
Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı