Dostum Dragon Center'dan Extreme moduna al.servise vermem gerekiyo mu sizce? çünkü aldığım ilk laptop ve bir şey olmasını istemiyorum bazı arkadaşlarıma danıştığımda 95 derecelerin çok yüksek oldupunu söylediler bende açıkcası servise vermek istemiyorum çünkü çok yeni bi cihaz yenisini talep etme gibi bi imkanım da var mı?
Servise vermem gerekiyor mu sizce? Çünkü aldığım ilk laptop ve bir şey olmasını istemiyorum bazı arkadaşlarıma danıştığımda 95 derecelerin çok yüksek oldupunu söylediler bende açıkcası servise vermek istemiyorum çünkü çok yeni bir cihaz yenisini talep etme gibi bir imkanım da var mı?
bu benim ilk cihazım ve bir şey olmasını istemiyorum açıkcası arkadaşlarımın termal macun kuruması ve daha sonrasında işlemcinin yanması gibi şeyler olacağını söylediler.ama cihaz daha bir ay olmadı alalı? cihaz değişimi gibi bi talepte bulunabilir miyim ya da 95leri görmesi falan çok mu normal? iki haftadır araştırıyorum ve rüyalarıma kadar giriyor artıkHocam sakin olun işlemcinizin sıcaklığı "turbo modunu" açmadığınız için normal. İşlemciniz zaten güçlü ve ısınması gayet doğal siz de fan ayarlarını arttırmadığınız için bu sıcaklıklar da normal. Turbo modunu yada MSI cihazlarda cooler boost seçeneğini seçerek fan hızınızı arttırın. Servise gerek yok hocam.
ırım benzer bi ürün var hiç 95 leri falan gördün mü? ve normal dılaşırken balanced modunda photoshopa girdiğimde 75 derece falan oluyorEğer cooler Boost açık değil ise normal. Tabi yine de fazla eğer ses istemyirosanız size çok kolay bir çözüm vereceğim user moduna aldım.
Eki Görüntüle 915566
Sonra soldaki High yazan kısmı Medium a çektim. Ve ta da 80'i bile geçmiyor artık işlemci tabii ama büyük bir performans kısılıyor. Oynadığım oyunda 100 FPS'lerden 80'lere indi mesela.
İsterseniz çok daha kurcalayaiblirsiniz sağda yazan fan bölümünden de Advanced alarak.
öyle denicem bir de hiç dragon centerı o şeylerde kullanmadım açıkcası da bilmiyorumDostum Dragon Center'dan Extreme moduna al.
Bu benim ilk cihazım ve bir şey olmasını istemiyorum açıkçası. Arkadaşlarımın termal macun kuruması ve daha sonrasında işlemcinin yanması gibi şeyler olacağını söylediler. Ama cihaz daha bir ay olmadı alalı? Cihaz değişimi gibi bir talepte bulunabilir miyim ya da 95leri görmesi falan çok mu normal? İki haftadır araştırıyorum ve rüyalarıma kadar giriyor artık
sende de sanırım benzer bir ürün var hiç 95leri falan gördün mü? Normal dolaşırken balanced modunda Photoshop'a girdiğimde 75 derece falan oluyor.
Öyle deneyeceğim bir de hiç Dragon Center'ı o şeylerde kullanmadım açıkçası da bilmiyorum.
Arkadaşlarımın termal macun kuruması ve daha sonrasında işlemcinin yanması gibi şeyler olacağını söylediler.
şimdi extrema modunu deneyeceğim.herkes böyle dediyse demektir ki sıkıntı yoktur fakat bugün yetkili servislerine gittim danışmak için orada ki arkadaş bence 95 leri görmesi normal değil diye bi cevap verdi bende ikilemde kaldım açıkcasıDostum bende ASUS ROG STRIX G512LV-HN267 model cihaz kullanıyorum. Intel Core i7 10870h ve RTX 2060 var içinde. Açıkçası oyunlarda eğer "turbo" modunda olmaz ise işlemcim 92 dereceleri görüyor. Yani gayet normal. Ben cihazı alalı 3 ay olmadı senin ki gibi yeni yani.
Arkadaşların sanırım masaüstü bilgisayar ile karıştırmış. Ayrıca bizim modellerde kullanılan Intel Core i7 10870h işlemci çok güçlü bir işlemci. Isınması çok normal. Normalde Intel Core i5 10300h 4 çekirdek, 8 iş parçacığı olan işlemci bile sıcaklık olarak 85-90 dereceleri görüyor iken bizim kullandığımız 8 çekirdek 16 iş parçacıklı ve 5.0GHz gücünde olan bir işlemci çok rahat ısınabiliyor hocam. Dediğim gibi arkadaşlarınız olayı bayağı abartmış. Siz dengeli modda iken bu sıcaklıkları görüyorsunuz. Bir de Turbo moda alın 90-92 derece sabitlenir merak etmeyin.
Şimdi extrema modunu deneyeceğim. Herkes böyle dediyse demektir ki sıkıntı yoktur fakat bugün yetkili servislerine gittim danışmak için orada ki arkadaş bence 95leri görmesi normal değil diye bir cevap verdi bende ikilemde kaldım açıkçası. Çoğu arkadaşımda Monster'ya da Excalibur var ve 95'leri hiç görmediklerini söylediler.
yok dostum neden inanmiyim bana söylenen o?sen msi mı kullanıyosun ve gerçekten 95 dereceleri görmesi normal mi?Monster ve Excalibur serisiri 95 derece görmemiş? Arkadaşların acaba ufak tefek oyunlar oynuyor olabilirler mi? Çünkü bu modeller genelde ayaklı mangal/barbekü ya da doğalgaz sobası olarak anılırlar da. Hani bana inandırıcı gelmedi açıkçası. Eğer bana inanmıyorsan forumda ve internette tonla şikayet var Monster ve Excalibur ısınma sorunu konusunda.
Yok dostum neden inan miyim bana söylenen o? Sen MSI mı kullanıyorsun ve gerçekten 95 dereceleri görmesi normal mi?Daha da açma şansım olmadı laptoptan soğudum açıkçası kaç ay bekledim ve bu şeyler olunca bayağı bir soğudum. Servise asla vermek istemiyorum. Normal ise vermeyeceğim çünkü.
peki siz yük altına hangi modda sokuyosunuz?Hocam ben ASUS ROG STRIX G512LV-HN267 modelini kullanıyorum. İnternete yazarak bakabilirsin. Aynı işlemciye sahip bilgisayarlar. Soğutma kısmında ikisi de profesyonel markalar. Ben şahsen yük altına soktuğumda 92 dereceleri görüyor. Gayet normal yani. Bir sıkıntı yok. İsterseniz 20.000 TL değil 40.000 TL para bayılsanız da hiçbir fark olmayacak çünkü gerçekten dizüstü bilgisayarlar her zaman ısınırlar. Bu konuda araştırma yaptıysanız; 80-85 derece çok iyi, 85-90 derece iyi-normal, 95 derece normal, 95-100 derece bir sorun olabilir, 100 derece üstü dostum garantiye göndermen gerek. Olay aynen bu. Yük altında 95 dereceyi aşmıyorsa ve 90-95 derece arasındaysa (ki siz balaced yani dengeli modda kullanıyorsunuz) gayet normal hocam.
dostum apexte denedim ortalama 92 88 lerde takıldı ara ara 97 yi görüp indiği de oldu extreme modda oynadımHocam ben ASUS ROG STRIX G512LV-HN267 modelini kullanıyorum. İnternete yazarak bakabilirsin. Aynı işlemciye sahip bilgisayarlar. Soğutma kısmında ikisi de profesyonel markalar. Ben şahsen yük altına soktuğumda 92 dereceleri görüyor. Gayet normal yani. Bir sıkıntı yok. İsterseniz 20.000 TL değil 40.000 TL para bayılsanız da hiçbir fark olmayacak çünkü gerçekten dizüstü bilgisayarlar her zaman ısınırlar. Bu konuda araştırma yaptıysanız; 80-85 derece çok iyi, 85-90 derece iyi-normal, 95 derece normal, 95-100 derece bir sorun olabilir, 100 derece üstü dostum garantiye göndermen gerek. Olay aynen bu. Yük altında 95 dereceyi aşmıyorsa ve 90-95 derece arasındaysa (ki siz balaced yani dengeli moddakullanıyorsunuz) gayet normal hocam.