MSI GeForce GTX 1660 Ti Ventus XS Nasıldır?

@C.A.R.T.E.L

Dostum, en kral kasayı da alsan, içinde gelen fanlar kısıtlı oluyor. Senin ekleme yapman lazım. Şu an Be Quiet!'ın 12cm ve 14cm, PWM, Pure Wings 2 model fanları, 65-70 TL gibi komik fiyatlara satılıyor. Bu fiyattan daha fazlasına, dandik kasa fanları var. Kaçırma derim.

Silent Wings 3 fanlar da tercih edilebilir fakat onlar 140-160 TL aralığında. 4-5 dB(A) daha sessiz ama CFM değerleri, Pure Wings 2'ye oranla biraz daha az. Onların da air pressure, yani hava basıncı değerleri biraz daha iyi. Çok amaçlı kullanıma uygun olmakla birlikte, daha çok yakın soğutma ve radyatör için tercih edilirse iyi olur.

Elimde iki adet 12 cm'lik kasa fanı var. Bunları ekliyeceğim ama fayda etmezse eyvah eyvah. Aslında aceleye getirdim ve keşke burda bir başlık acıp öneri isteseymişim ama bakalım nasip bir birleştirip deniyelim hava akışı nasıl olacak.

@grgrrrrrr

ASUS Dual serisi'nin soğutma bloğu, GTX 1660Ti'da küçük ama o kartın büyük bir soğutma bloğuna da ihtiyacı yok. Gayet iyi soğutuyor fakat bu arada ASUS, geri bildirimler sonucunda, Dual serisinde sağlam iyileştirmeye gitti. Şu an ASUS Dual RTX 2080 kullanıyorum ve kolum kadar soğutma bloğu ile %105 statik basınçlı wing-blade fan koymuşlar, tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Bahsettiğim 2060 DUAL değil, 1660 / Ti DUAL, Phoenix ve TUF modelleri. 2060 da DUAL düzgün, Phoenix ve TUF modelleri problemli.

@Creeptomani

Senle aynı dili konuştuğumuza emin misin? Aradaki fark 10-15 FPS mi? Sen hangi RTX serisi karttan bahsediyorsun acaba? Ben giriş seviyesi olan RTX 2060'tan bahsetmiyorum. Sana yazdığım yazıda, 2K çözünürlükte oynuyorum ve RTX 2080 aldım. Bunun neresi boşa masraf? diye soru yönelttim. 2K çözünürlükte GTX 1660Ti mı kullanacaktım?

Ayrıca RTX oyunları nasıl bir tabir anlamadım. Ray Tracing teknolojisi hakkında konuşuyorsan, RTX kartları Ray Tracing için almak zorunda değilsin ki. Arada net bir performans artışı da var.

Sen hangi RTX serisi karttan bahsediyorsun acaba?
1660 Ti başlıklı konuda tabii ki 1660 Ti'a en yakın tercih edilebilecek RTX karttan bahsediyorum. Muadili AMD kartlara göre daha iyi performans veriyor ve TDP'si daha düşük o nedenle kıyaslamayı AMD ile yapmayı düşünmedim bile. Tercih edilebilecek tek seçenek de RTX serisi. En yakın olan da RTX 2060. 16xx serisinin 70 veya 80 versiyonu gelirse eğer RTX 2080 için ayrı bir değerlendirme yaparız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…