MSI GF63 Thin 12ucx 427xtr incelemesi

Merhaba arkadaşlar bugün kendi şahsi fikirlerim ile yaklaşık 6 ay önce aldığım MSI GF63 Thin 12UCX-427xtr yani Intel i5 12450H ve RTX 2050 ekran kartlı laptopu neden alınmaması gerektiğini anlatacağım.

ısınma sorunu
Laptop fazla ısınmıyor ama ısınıyorda diyebiliriz. Nedeni de zaten belli bu bilgisayar çok kısıtlanmış bir bilgisayar bu kısıtlamaların konulma nedeninin tek sebebi tek fana sahip olması yanlış okumadınız evet bu bilgisayarda tek fan var. Bilgisayarı boşta kullandığım zaman prize takılıyken sürekli kulağı çok rahatsız edecek derecede fan açıyor boştayken 54-55 derecelerde dolanıyor. Pildeyken nadirde olsa fan açıyor çünkü işlemci ve ekran kartı kendini sınırladığı için çok bir ısınma yapmıyor ben çok oyun oynayan birisi değilim genelde akşamları arkadaşlarımla 2 3 el Valorant oynarım maksimum işlemci 72 dereceyi görüyor ama klavye ve ekran kısmının bulunduğu boşluk elle dokunulmayacak derecede sıcak oluyor nedeni de kasanın metal olması.

Ekran görüntüsü 2025-01-25 211333.png

ekran kartı watt değerinin düşük olması ve 1650'den daha zayıf olması
Dizüstü bilgisayarlarda iyi performans alabilmek için ekran kartının watt değeride çok önemlidir bu bilgisayarda olan ekran kartı RTX 2050 45 watt ile çalışıyor ve genelde bu GF63 modellerinde 40-45 watt çeken ekran kartları kullanılıyor. Bu ekran kartının GTX 1650'den zayıf olması acıda bir gerçek GTX 1650 bile 128 bit ekran kartıyken RTX 2050 64 Bit bir ekran kartı tek artısı 2050'nin güncel tutulması DLSS Ray Tracing gibi özellikleri sunması ama tam performansıyla da kullanamıyorsunuz.
Bu RTX 2050.

Ekran görüntüsü 2025-01-25 211452.png

Bu da GTX 1650 olan bir laptop.

Ekran görüntüsü 2025-01-25 211637.png

Ayrıyeten kendimde eklemek istiyorum belki siz aldığınızda sizde olmaz ben bu bilgisayarı aldığımda FreeDOS geldi ve kendim içine Windows 10 kurulumunu yaptım 1 hafta boyunca mavi ekran hatalarıyla cebelleştim en sonunda Windows 11'e yükselttim ve sorunum çözüldü.
Aldığımda içinde 8 GB RAM ve 512 GB M.2 SSD vardı ben kendim sonradan içine çift kanal olacak şekilde bir 8 GB daha RAM taktım 240 GB SATA SSD taktım RAM taktığımda gerçekten bir performans artışı oldu yani aldıysanız yükseltmeye musait bir laptoptur kendisi. Garantiden çıkar diye bir korkum vardı içini açsak bile bu garanti dışına çıkarmıyormuş işlemci ve ekran kartına dokunulmadığı sürece bir sorun olmaz.

Benim anlatacaklarım bu kadar neden alınmaması gerektiğini size elimden geldiğince açıklamaya çalıştım iyi sosyaller :)

Hocam aslında bu tarz laptopların amacı daha çok üretkenlik uygulamaları oluyor, düşük wat ekran kartının sebebi de pilde harici gpu ile çalışmak için oluyor. Aynı şekilde tek fanın sebebi de bu. Yani kısacası bu cihazı güncelde 14-17k arasına bulursanız ve oyun oynamak gibi amacınız yoksa alabilirsiniz bence. Ama diyorsanız ki bu kısılmış performansa karşı batarya da kötü gidiyor o zaman kesinlikle alınmaz. Ben zamanında ROG Zephyrus kullanıyordum o bu kadar kısılmış değildi ancak yine de kalın modellere göre kısılmıştı fakat 6-10 saat arası batarya sunuyordu mesela, oyunlara sardığım için satıp masaüstüne geçtim ama amacını fazlasıyla yerine getiriyordu. Yani aslında her üründe en temel konu ne için alacağınız.

Hocam aslında bu tarz laptopların amacı daha çok üretkenlik uygulamaları oluyor, düşük wat ekran kartının sebebi de pilde harici GPU ile çalışmak için oluyor. Aynı şekilde tek fanın sebebi de bu. Yani kısacası bu cihazı güncelde 14-17k arasına bulursanız ve oyun oynamak gibi amacınız yoksa alabilirsiniz bence. Ama diyorsanız ki bu kısılmış performansa karşı batarya da kötü gidiyor o zaman kesinlikle alınmaz. Ben zamanında ROG Zephyrus kullanıyordum o bu kadar kısılmış değildi ancak yine de kalın modellere göre kısılmıştı fakat 6-10 saat arası batarya sunuyordu mesela, oyunlara sardığım için satıp masaüstüne geçtim ama amacını fazlasıyla yerine getiriyordu. Yani aslında her üründe en temel konu ne için alacağınız.

Ürün Bilgisine oyun bilgisayarı yazmamaları lazım aslında çünkü bu bilgisayara tam anlamıyla Oyun bilgisayarı diyemeyiz.

Ürün Bilgisine oyun bilgisayarı yazmamaları lazım aslında çünkü bu bilgisayara tam anlamıyla Oyun bilgisayarı diyemeyiz.
Evet thin serisi oyuncu bilgisayarı adı altında satılıyor ama kesinlikle değil. MSI'ın creator ve modern serilerindeki gibi bir adlandırma getirmesi lazım bu modele ve giriş seviyesi tasarım bilgisayarı kategorisine uygun açıklamalar lazım. Allah bilir satış sayfasında üstün oyun ve soğutma performansı gibi ifadeler de yazmışlardır. Bu devirde babana bile güvenmeyeceksin MSI kim ki :D

Evet Thin serisi oyuncu bilgisayarı adı altında satılıyor ama kesinlikle değil. MSI'ın creator ve modern serilerindeki gibi bir adlandırma getirmesi lazım bu modele ve giriş seviyesi tasarım bilgisayarı kategorisine uygun açıklamalar lazım. Allah bilir satış sayfasında üstün oyun ve soğutma performansı gibi ifadeler de yazmışlardır. Bu devirde babana bile güvenmeyeceksin MSI kim ki :D

Aldığım sayfadan baktım hocam haklısınız :D
Ekran görüntüsü 2025-01-25 213407.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı