MSI GF63 Thin GPU watt değeri yükseltilebilir mi?

Yer
Şaşmaz Otosanayi
Daha fazla  
Selam. Ekte gördüğünüz değerleri SCUM oyununda alıyorum. i7 7700 RTX2060 sistemimde oyunu Ultra ayarlarda bu değerlerde oynarken i7 11700h RTX 3050 Ti olan bir laptopta medium ayarlarda FPS düşüşleri yaşamak çok canımı sıkmaya başladı. Bu durumun GPU watt değerinden kaynaklandığını düşünüyorum. Bu watt değerini yükseltmemin bir yolu var mıdır? Bilgisayara bir zararı olur mu? Yükseltirsem daha yüksek FPS değerleri alabilir miyim?

Dosya Ekleri

• 1693991832404.png
    1693991832404.png
    236,1 KB · Görüntüleme: 69
VBIOS atılabilir fakat Thin zayıf bir soğutmaya sahip, 75W falan atsan kaldırmaz muhtemelen.

Laptopu kaybetmeye de gerek yok. Bu FPS durumuna bir çözüm bulunamaz gibi o halde. Yardımınız için teşekkür ederim.

Shunt mod nedir? Daha önce hiç duymamıştım. Nasıl yapacağım konusunu da biraz açabilirsek çok sevinirim.
Nvidia ekran kartları ne kadar güç çektiklerini ölçmek için PCB üzerindeki Shunt dirençlerini kullanır. Eğer bu dirençleri değiştirirsen veya direkt kısa devre yaparsan kart daha az güç tüketiğini sandığı için power limite ulaşamayacak.

Şöyle 60W'lık bir VBIOS buldum, işine yarayabilir ama çok kaliteli bir termal/sıvı metal macunu kullanıyorsan bunu yap derim. Daha fazlasını kaldırmaz zaten GF63. Kendim sıvı metal uyguladıktan sonra kendim de 60W bir VBIOS'a güncelleyip sonuçları yazacağım foruma. Bakalım ne kadar fark edecek.

@AtakoHelikopteri hocam kendi cihazımda takılma/FPS drop problemini çözdüm. İsterseniz yardımcı olabilirim, ekran kartı watt'ıyla pek bir alakası yok bu durumun. Aklıma gelmişken yazayım dedim.

Son düzenleme:
Şöyle 60W'lık bir VBIOS buldum, işine yarayabilir ama çok kaliteli bir termal/sıvı metal macunu kullanıyorsan bunu yap derim. Daha fazlasını kaldırmaz zaten GF63. Kendim sıvı metal uyguladıktan sonra kendim de 60W bir VBIOS'a güncelleyip sonuçları yazacağım foruma. Bakalım ne kadar fark edecek.

@AtakoHelikopteri hocam kendi cihazımda takılma/FPS drop problemini çözdüm. İsterseniz yardımcı olabilirim, ekran kartı watt'ıyla pek bir alakası yok bu durumun. Aklıma gelmişken yazayım dedim.

Hocam seve seve dinlerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı