Rehber MSI GF63 Thin neden alınmamalı?

Bu arada sıcaklıklar hakkında güncelleme yapmak istiyorum. Şu anda işlemcide sıvı metal, ekran kartında ise Zalman stc8 var. IMON Tweak ile Power throttle sorununu çözdükten sonra takılma sorunum çözüldü ama sıcaklıklar inanılmaz arttı. BF1, BF2042, RDR2 gibi oyunlarda işlemci 95'e dayanıyor, thermal de yiyor. Ekran kartı da 80-82 derece civarlarında. Fan hızı fulde ve altında soğutucu varken bu testleri yaptım. Yakında macunları tekrardan yenileyip bazı modifikasyonlar yapacağım soğutma üzerinde, daha sonra sonuçları buraya yazarım.

Hocam konuyu çok güzel ve detaylı bir şekilde ele almışsınız.
Konuyu okuduktan sonra da bazı sorularımın cevabı eksikti ama nerede ise tamamı faydalı ve önyargıdan uzak yorumlar ve verdiğiniz cevaplar da o soruların cevabı oldu.

Anladığım kadarı ile en fazla iş icabı ekran kartı da gerektiren bir laptop kategorisinde önerilebilir.

Kalan tek sorum: Pil normal kullanımda ve yük altında kaç saat gidebiliyor?

Hem size hem de yorumları ile katkıda bulunanlara çok teşekkürler...

Son düzenleme:

Rica ederim Onu tam olarak test etmedim açıkçası ama yükte 1-1.5 saat gidebildiiğini söyleyebilirim. Abdullah kendi videosunda parlaklığı yarıya indirmiş, MSI Center üzerinden güç tasarrufuna almış ve YT'de bir video açmış, bu haliyle 4 saat gittiğini belirtmiş. Parlaklık biraz daha kısılırsa ve klavye ışığı vb. de kapatılırsa biraz daha uzayabilir bu süre. Ben de laptopu ilk aldığımda buna yakın saat değerleri alıyordum, öyle hatırlıyorum yani. Şimdi test edersem çok doğru sonuçlar alabileceğimi düşünmüyorum, koca iki sene geçti alalı

Bu şartlar altında benimde tek söyleyebileceğim : Diğer eksilerine ilaveten bu pil ömrü ile iş için bile alınmaz.
MSI markasına olan olumlu önyargım nedeni ile uzun süre inanamadım/emin olamadım.
Teşekkürler, teşekkürler, teşekkürler ve iyi akşamlar....

Evet, dediğiniz gibi, iş için bile alınabilir bir yönü yok. MSI'ın alt serileri gerçekten rezalet, özellikle tek fanlı hiçbir laptopu alınmaz. Üst seviyeleri gayet iyi, ona lafım yok ama bu tarz saçma cihazları MSI gibi bir firmanın piyasaya sürmesi ilginç geliyor.

İyi akşamlar

Siz benim konumu beğenmiştiniz hocam bende sizin konunuzu beğenmeye geldim ilgim olmamasına rağmen. Normalde elimdeki Excalibur G870'i ben 3 4 ay önce aldım ve MSI GF63'e param yetiyordu diye çok sevinmiştim ama 45W TDP görünce hayallerim yıkılmıştı. Şu an bakıyorum da iyiki de almamışım diyorum, bu model zaten gaming desen tam değil iş desen hiç değil. Yani MSI fanları kızacak ama bir marka ancak bu kadar paragöz olabilir bence. Kendim kullandığım G870'tende öyle sağda solda önerecek kadar memnun değilim ama sürekli ekran kartını 90W+ değerlerde kullandığımı hatta yer yer 100W ve üzerinde gezdiğimi düşünürsek sadece GPU ile çok düşük kalıyor sizin W değerleriniz. Ha RTX 4050 düşük w değerine rağmen canavar o Nvidia'nın başarısı ancak işlemcinin 25W çalışması açıklanamaz ve yeni modellerde bunu düzeltseler de yine yetersiz yine yetersiz. O GPU'da wat değerini sömüren ve GPU ağırlıklı oyunlarda üzebilir.

Kısaca Casper ile MSI thin GF63 değiştirme teklifi gelse dahi evime almayacağım bir modele benziyor. En fazla küçük kardeşime veya babama hitap eder. PL1 yiyen GPU'yu da ilk defa görmüş olabilirim.

Son düzenleme:
Ayrica panelleri cok kotuymus duyduguma gore.

Ayrica panelleri cok kotuymus duyduguma gore.

UFO testini merak ediyorum yani kaç ms acaba veya sRGB gamutu ne kadar? (rehberde belirtilmemiş ben kendi konumda ufakta olsa belirtmiştim bu konuda görrdüğüm tek eksik) Bilmediğim için bir şey diyemem ama bir zahmet o kötü olmasın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yabanci bir kanal GF63 panelleri icin 40ms ve ustu diyordu. Ayrica parlakligi 200 nitten az demisti.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…