MSI GF65-9SEXR-232XTR Notebook İncelemesi

  • Konuyu başlatan WD40
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 3B
Merhaba arkadaşlar. Bu yazımda elimden geldiğince MSI GF65-9SEXR-232XTR modelini inceleyeceğim. İlk incelemem olduğu için ufak tefek hatalar olabilir. Gözden kaçırdığım ya da eksik bir yer farkederseniz bildirin lütfen. Mümkün olduğu kadar güncel tutmaya çalışacağım.

Tasarım

IMG_0750.JPG
IMG_0755.JPG
IMG_0751.JPG
IMG_0752.JPG
IMG_0754.JPG
IMG_0756.JPG


Beklediğimden ince bir bilgisayarla karşılaştım. Özellikle Thin Bazel çerçeve beni çok mutlu etti. Genel ölçüleriyle nazik bir Ultrabook gibi duruyor. Kasanın üstü ve ekran panelinin arka tarafı fırçalanmış alüminyum görüntüsüne sahip. Kasanın alt tarafı plastik bırakılmış. Alüminyum gayet güzel bir hissiyat bıraksa da parmak izi konusunda benden eksi not aldı. Plastik kısım kalitesiz malzemeden yapılmamış gayet sert bir plastik kullanılmış. Klavye bölümünde numerik tuş bölümü koyulmamış. Alışılagelmişin dışında olduğu için alışmak biraz zaman aldı. Olsa iyi olurdu. Mikrofon ve hoparlör kalitesi tatmin edici seviyede.

Kasada 3 adet fan çıkışına yer verilmiş. İkisi arka tarafta, biri sol tarafta bulunuyor. Soğutma bölümünde toplam 6 adet bakır boru kullanılmış. Soğutma konusuna farkı bölümde detaylı bir şekilde değineceğim.

Bilgisayardaki Portlar:
-1 adet HDMI
-1 adet 3.5 mm Jak
-1 adet Ethernet portu
-2 adet USB 3.2
-2 adet USB Typce-C

USB 3.2 portunun 2 tane olması beni gerçekten üzdü. En azından 3 tane olabilirdi.

Genel ölçüler: (Ölçümler kumpas kullanılarak yapılmıştır)
-Panel kalınlığı: 4 mm
-Bilgisayar kalınlığı: 18 mm (Ayaklar hariç, ayakları ekleyince 21.7 mm oluyor.)
-Çerçeve genişliği: 5 mm
-Ağırlık: 1.90 kg

Ekran

1920x1080 çözünürlüğe sahip bir panel karşılıyor bizi. 120 Hz yansımasız bir ekran mevcut. IPS yerine TN panel kullanılmış. Renk doygunluğu tatmin edici seviyede. IPS kadar iyi olmasa da TN panele göre oldukça iyi. TN Panelde beni en çok korkutan görüş açılarıydı. Bu panelde görüş açısı derdi yok. Ölçmedim ama 178 dereceden de net bir görüş sağlandığını düşünüyorum.

Teknik Özellikler ve Benchmark Testleri

Bilgisayarda ilk dikkat çeken detay RTX 2060 ekran kartı oluyor. Bunun yanında I5-9300H işlemciye yer verilmiş. 2.40 Mhz temel çalışma frekansına sahip bu işlemci Turbo Boost ile 4.10 Ghz değerlerine kadar çıkabiliyor. Cihazda Samsung'un 8 GB 2666 Mhz CL19 RAM'i mevcut. Tek kanal olarak çalıştığı için aldığım gibi yanına 8 GB RAM ekledim. LITEON 512 GB M.2 SSD bulunuyor. SSD yeterli seviyede olsa da hafızası oyuncular için biraz eksik kalabiliyor. Cihazda 51300mAh batarya mevcut. Günlük kullanımda yeterli performans sunuyor.

Geeks3D Furmark:
Furmark.PNG

Cinebench R20:
Cinebench.PNG

Unigine Heaven Benchmark 4.0:
Unigine.PNG

CyristalDiskMark:
CyristalDiskMark.PNG


Benchmark test sonuçları muadillerine göre iyi seviyelerde. Buna en büyük etken olarak soğutma performansı olduğunu düşünüyorum.

Soğutma

Cihazda işlemci için 3, ekran kartı için 3 olmak üzere toplam 6 adet bakır boru bulunuyor. Hava sirkülasyonunun arttırılması için 3 adet de fan çıkışı var. En büyük özelliği olan CoolerBoost teknolojisi sayesinde gerçekten tatmin edici bir performans sunuyor. Cihazın soğutma performansı benden tam not aldı. Zaten aldığı değerler de soğutma performansının kalitesini gösteriyor.


Oyunlardaki Sıcaklık ve FPS Seviyeleri: (CoolerBoost aktif ve yükseltici aparat kullanılmıştır)

CS:GO: (Medium, 1400x1050)
İşlemci maksimum 89°C, ortalama 82°C
Ekran kartı maksimum 64°C, ortalama 60°C

Forza Horizon 4: (High, 1920x1080 )
Ortalama 115 FPS
İşlemci maksimum 84°C, ortalama 80°C
Ekran kartı maksimum 72°C, ortalama 68°C

PES 2020: (Medium, 1920x1080)
120 FPS Sabit
İşlemci maksimum 86°C, ortalama 79°C
Ekran kartı maksimum 71°C, ortalama 67°C

Şu an bilgisayarımda oyunları sildiğim için görüntülü testleri paylaşamıyorum. Oyunları tekrar yüklediğim zaman videolu testler eklenecektir.

Batarya

MSI Dragon Center gerçekten güzel iş çıkartıyor. Düzenli batarya kalibrasyonu yapabiliyorsunuz. Şarjda kullanan oyuncular için pil ömrünün korunmasına yönelik bir ayar eklemişler. Batarya %80'e kadar doluyor, ardından %60'a düşene kadar şarj olmuyor(değerleri kendiniz seçebiliyorsunuz). Bu döngü batarya sağlığının korunması amacıyla sağlanıyor. Günlük kullanımda yeterli bir performans sergiliyor. Ölçmedim ama beni hiç yarı yolda bırakmadı.

Kişisel Yorumum

Eksileri:

-Fazla parmak izi bırakması.
-Ekranın IPS olmaması.
-Numerik tuş takımının bulunmaması.
-USB portlarının yetersizliği.

Artıları:
-MSI Dragon Center
-RTX teknolojisinin kullanılması.
-120 Hz panel.
-Yansımasız mat ekran.
-Alüminyum kasa.
-Soğutma, oyun ve benchmark performansı.
-Hoparlör ve mikrofon kalitesi.

Cihazın tasarımı gerçekten şahane. Daha önce de söylediğim gibi Ultrabook havasında bir oyun canavarı. Cihazı 2 Ay önce 9.000 TL'ye aldım. F/P olarak beni gerçekten mutlu etti. Yazıda genel olarak çoğu şeyden bahsettim ancak yine de gözümden kaçan şeyler varsa sorabilirsiniz. Aynı cihazı kullanan arkadaşlar varsa FPS testlerini ekleyebilirler. Okuduğunuz için teşekkür eder, iyi günler dilerim.
 
Maksimum batarya süresi nedir? Rica etsem uygun olduğu bir zaman günlük kullanım ile sunduğu maksimum süreyi yazabilir misiniz?
Bugün test ediyorum. Akşam ekleyeceğim.
Maksimum batarya süresi nedir? Rica etsem uygun olduğu bir zaman günlük kullanım ile sunduğu maksimum süreyi yazabilir misiniz?
Şarj Süresi

Günlük kullanımda testi;

Tamamen günlük işlerle meşgul oldum. Şarjı 3 saat 24 dakikanın ardından bitti. Cihazı dengeli modda kullandım. Hiç 3 saat 24 dakika boyunca da ekrandan ayrılmadım.

Şarjda tam performans testi;

Cihazı "Nihai Performans" moduna alıp AIDA 64 ile Stress testine soktum. Toplam şarj 1 saat 7 dakika dayandı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
i7 10750H'li yeni Omen 15'lere 2000 TL fiyat farkı vermeye değer mi yoksa sizce 8 GB takviyeyle beni uzun süre götürür mü tek farkı işlemci ve RAM?
 
@ItsYusaK Fiyat farkı 1000 TL olsaydı evet, alınır derdim. Sadece işlemci farklıysa 2000 TL fark bence verilmez. Ağır tasarım işlerinde kullanılmayacaksa gerek yok.
********* Cinebench R23 Testi *********

R23.PNG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bilmiyosan söyliyeyim dedim, MSI bilgisayarı veya monitörü alırsan bedava Watch Dogs:Legion alabiliyorsun siteye girip bakabilirisin.
 

Geri
Yukarı