MSI GF65 Thin 10ue için 165 Hz monitör almak

morkuzgun

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba benim laptopum 144 Hz alıyor. HDMI ve C type çıkışı var, DisplayPort'u yok. 165 Hz monitör alsam bağlayabilir miyim ve 165 Hz alabilir miyim? Nasıl bir kabloyla bağlayabilirim?

Port'larım:
2x Type-C USB3.2 Gen1
2x Type-A USB3.2 Gen1
1x HDMI™ 2.1 (4K @ 60Hz) HDMI™
1x RJ45

Son düzenleme:
Type-C çıkışında Thunderbolt özelliği bulunuyor mu?

Hayır.

Merhaba benim laptopum 144 Hz alıyor. HDMI ve C type çıkışı var, DisplayPort'u yok. 165 Hz monitör alsam bağlayabilir miyim ve 165 Hz alabilir miyim? Nasıl bir kabloyla bağlayabilirim?

Port'larım:
2X Type-C USB3.2 gen1.
2X type-a USB3.2 gen1.
1X hdmı™ 2.1 (4K @ 60Hz) hdmı™
1X rj45.

HDMI 2.1 144Hz destekliyor mu bilmiyorum 144 Hz'ye de razıyım ama olur mu arkadaşlar?

@Yener K. hocam sizin bilginiz var galiba bakabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır.

Hdml 2.1 144Hz destekliyor mu bilmiyorum 144 Hz'ye de razıyım ama olur mu arkadaşlar?

O zaman şöyle yapacaksın. HDMI 2.0 kablo alıp monitöre bağlanacaksın. HDMI 1.4 144 Hz üstü vermiyor.
Fakat unutma monitör HDMI portu da 2.0 olmalı.
Bu arada MSI GF65 Thin 10UE Laptop Review: GeForce RTX 3060 on a Budget buradan baktığımda laptop HDMI portun 2.0 görünüyor.
Eğer senin laptop 2.1 ise G-Sync özelliği açabiliyorsun. Fakat bunun için monitörün de portu 2.1 olmalı. Onlar biraz pahalı.

Son düzenleyen: Moderatör:
O zaman şöyle yapacaksın. HDMI 2.0 kablo alıp monitöre bağlanacaksın. HDMI 1.4 144 Hz üstü vermiyor.
Fakat unutma monitör HDMI portu da 2.0 olmalı.
Bu arada MSI GF65 Thin 10UE Laptop Review: GeForce RTX 3060 on a Budget buradan baktığımda LAptop HDMI portun 2.0 görünüyor.
Eğer senin laptop 2.1 ise G-Sync özelliği açabiliyorsun. Fakat bunun için monitörün de portu 2.1 olmalı. Onlar biraz pahalı.
Specification GF65 Thin 10UE hocam kendi sitesin 2.1 ken nasıl 2.0 demişler ben anlamadım.

Specification GF65 Thin 10UE hocam kendi sitesin 2.1ken nasıl 2.0 demişler ben anlamadım.

Kendi sayfasını referans alalım daha iyi olur.
Verdiğim bilgileri tekrar yeniliyorum.

-G-Sync için HDMI 2.1 işe yarıyor. Fakat Monitör HDMI portu 2.1 olmalı. Dönüştürücü olmamalı ya da düşük HDMI versiyonu olmamalı.
-Eğer ben G-Sync aktif etmeyeceğim diyorsan, istediğin Hz için HDMI 2.0 kablo yeterli olur.
Yener hocamda aynı şeyleri söyleyecektir. Bu konularda bilgimiz sabittir.

HDMI Tablo.png

Kendi sayfasını referans alalım daha iyi olur.
Verdiğim bilgileri tekrar yeniliyorum.

-G-Sync için HDMI 2.1 işe yarıyor. Fakat monitör HDMI portu 2.1 olmalı. Dönüştürücü olmamalı ya da düşük HDMI versiyonu olmamalı.
-Eğer ben G-Sync aktif etmeyeceğim diyorsan, istediğin Hz için HDMI 2.0 kablo yeterli olur.
Yener hocamda aynı şeyleri söyleyecektir. Bu konularda bilgimiz sabittir.

Eki Görüntüle 1688249

Çok teşekkür ederim.

RTX 3000 serisinde bildiğim kadarıyla 2.1 kullanılıyor ve desteği olan monitörde HDMI ile G-Sync açabilirsiniz. HDMI Hz olayı ise tamamen üretici kilidi ile ilgili. HDMI ile maksimum 120 Hz alınır gibi bilgiler kesinlikle yanlıştır. Bende 120 Hz olur, onda 144 Hz olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı