MSI GF65 Thin 9SEXR i7-9750H RTX 2060 alınır mı?

Merhaba, bende MSI GF65 kullanıyorum. i5 10300H - GTX1660 Ti. Evet 95 dereceleri görüyor. Ama çözümü var. Önce CPU ve GPU için sıvı metal macun kullandım sonra BIOS ayarlarda hangi dereceye kadar geleceğini sınırlayabiliyorsunuz. Ben 85 olarak ayarladım ve maksimum anlık 82 ortalama 75 derecelerde geziyorum. İşlemci hızım 4000MHz ve 4100MHz civarında. İşlemci ortalama watt değerim 35'ten 55 watta çıktı. Bazen 60 wattları görüyorum. Bu işlemlerden sonra tek sıkıntım güç adaptörü sanırım yetemiyor ve bataryadanda yiyor. Eskiden bu problem yoktu. Sanırım işlemci çok fazla watt çekiyor.

Kesinlikle hayır. Watt problemi var. +50 k ya kadar MSI düşünmeyin.

Watt problemi derken neyi kast ettiniz GPU mu?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (209).png
    Ekran Görüntüsü (209).png
    2,4 MB · Görüntüleme: 36
  • Ekran Görüntüsü (176).png
    Ekran Görüntüsü (176).png
    2,6 MB · Görüntüleme: 34
  • Ekran Görüntüsü (137).jpg
    Ekran Görüntüsü (137).jpg
    417,4 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleme:
Merhaba, bende MSI GF65 kullanıyorum. i5 10300H - GTX1660 Ti. Evet 95 dereceleri görüyor. Ama çözümü var. Önce CPU ve GPU için sıvı metal macun kullandım sonra BIOS ayarlarda hangi dereceye kadar geleceğini sınırlayabiliyorsunuz. Ben 85 olarak ayarladım ve maksimum anlık 82 ortalama 75 derecelerde geziyorum. İşlemci hızım 4000MHz ve 4100MHz civarında. İşlemci ortalama watt değerim 35'ten 55 watta çıktı. Bazen 60 wattları görüyorum. Bu işlemlerden sonra tek sıkıntım güç adaptörü sanırım yetemiyor ve bataryadanda yiyor. Eskiden bu problem yoktu. Sanırım işlemci çok fazla watt çekiyor.

Watt problemi en bariz olanı o laptopta. Soğutma, panel, cart curt tarzında problemi çok olan bi kasa. Gpu su 40 watt ile sınırlı. Onun yerine daha iyi olacak şeyleri almakta fayda var.

Hayır GPU 80 watt çalışıyor hem de GTX 1660 Ti olan. Sanırım makineye öfke var gibi :)
Öfke yoktur. Laptop almadan önce burdan çok fazla kişiyle konuştum. Thin serisi almak konusunda herkesin fikri aynı. Kullanmadığım etmediğim markanın nesine öfkelenicem. 80 watt da öyle aman aman değil. Daha iyisi varken paran ile kötüsünü almaya gerek yok :)

Öfke yoktur. Laptop almadan önce buradan çok fazla kişiyle konuştum. Thin serisi almak konusunda herkesin fikri aynı. Kullanmadığım etmediğim markanın nesine öfkeleneceğim. 80 watt da öyle aman aman değil. Daha iyisi varken paran ile kötüsünü almaya gerek yok :)

8750 liraya aldım 2020 Eylül ayında. Çok memnunum. Acer ASUS alanlar menun değil. Anakartı siyah olanlardan yani bir tık iyi. Kasası metal. Ayrıca bu paraya (8750 lira) BIOS ayarlarını yapabileceğin tek marka MSI. İşlemci i5 olmasına rağmen iyi. Resimlerini attım bakabilirsin. Tek sorunu ince olması ama MSI giriş seviyesi zaten.

Hocam benim bahsettiğim modelde daha güçlü bir işlemci ve ekran kartı var. Dolayısıyla onları soğutmak daha zor olur diye düşünüyorum. Ayrıca internette yapılan oyun testlerinin çoğunda da genellikle işlemcinin 90 derece üzerinde çalıştığını, ekran kartının ise 85 dereceyi geçmediğini gördüm
Bu sıcaklıklar insanı korkutuyor, bilgisayarın uzun ömürlü olmasını istiyorum.

Hocam benim bahsettiğim modelde daha güçlü bir işlemci ve ekran kartı var. Dolayısıyla onları soğutmak daha zor olur diye düşünüyorum. Ayrıca internette yapılan oyun testlerinin çoğunda da genellikle işlemcinin 90 derece üzerinde çalıştığını, ekran kartının ise 85 dereceyi geçmediğini gördüm.
Bu sıcaklıklar insanı korkutuyor, bilgisayarın uzun ömürlü olmasını istiyor.

Tavsiyem bu sipeklerde başka marka alma HP ASUS Acer alma sakın. Çünkü BIOS ayarları sınırlı. MSI alırsan BIOS'tan maksimum 80 derece olacak şekilde de ayarlarsın. Hatta BIOS'tan undervoltta yaparsın. Kafana göre. Marka degeride iyi...
Anlık CoD oynuyorum. Fanlar maksimumda. Işlemci 50 watta GPU 80watta.

Bu arada alacağın makinenin ismini yazar mısın?

Dosya Ekleri

• 20231227_201531.jpg
    20231227_201531.jpg
    307,4 KB · Görüntüleme: 31
  • 20231227_201538.jpg
    20231227_201538.jpg
    224,9 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleme:
Tavsiyem bu sipeklerde başka marka alma HP ASUS Acer alma sakın. Çünkü BIOS ayarları sınırlı. MSI alırsan BIOS'tan maksimum 80 derece olacak şekilde de ayarlarsın. Hatta BIOS'tan undervoltta yaparsın. Kafana göre. Marka degeride iyi...
Anlık CoD oynuyorum. Fanlar maksimumda. Işlemci 50 watta GPU 80watta.

Bu arada alacağın makinenin ismini yazar mısın?
MSI GF65 Thin 9SEXR-838 (i7-9750H / RTX2060). Peki sıvı macun olmadan sadece bios ayarlarından dediğiniz işlemleri yaptıktan sonra sıcaklık mutlak olarak düşüyor mu? Ve performansa bir etkisi olmuyor mu bu değişikliklerin?
Ayrıca ben birçok oyun testinden de baktım, bu laptopun çok fazla ısınmaktan başka şansı yok resmen. Bi yorumda şey görmüştüm: "Bu cihazı undervolt gibi ayarlarla falan olmadan kullanmak imkansız"

MSI GF65 Thin 9SEXR-838 (i7-9750H / RTX2060). Peki sıvı macun olmadan sadece BIOS ayarlarından dediğiniz işlemleri yaptıktan sonra sıcaklık mutlak olarak düşüyor mu? Ve performansa bir etkisi olmuyor mu bu değişikliklerin?
Ayrıca ben birçok oyun testinden de baktım, bu laptopun çok fazla ısınmaktan başka şansı yok resmen. Bir yorumda şey görmüştüm: "bu cihazı undervolt gibi ayarlarla falan olmadan kullanmak imkansız"

Sizinkide benimki de aynı güclerde fark yok. Sıvı metal macun olmadan da yapabilirsin ve istersen maksimum 75 derece calisıcak şekilde de ayarlarsın ama CPU frekansların düşer. Tavsiyem 85 derece yeterli... Sıvı metal macun, frekanslar düşmeden yüksek watt ve yüksek frekans almanızı sağlar. Tavsiyem BIOS üzerinden 70mvolt undervolt yapın yani programa gerek yok ve tcc 85 derece yapın. Ve PC'nin alt köşelerine bardak altlığı koyun yetiyor. MSI alında ne alırsanız alın.
Ha şu var bu yazdıklarım MSI için geçerli. GF serisini bende tavsiye etmem çünkü kasayı açmak kapatmak büyük dert. Cidden bunaltıcı bir şey.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı