MSI GF66 laptop mavi ekran hatası

Veli Saycü

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar, geçtiğimiz haftalarda MSI GF66 16 GB RAM 3050 Ti'lı olan laptopu satın aldım lakin son günlerde mavi ekran hatası almaya başladım. Hayatım boyunca hep masaüstü kullandım o yüzden pek bilgim yok dizüstü konusunda ama forumdan baktığım kadarı ile bellek tarayıcısıyla taradım laptopu hiçbir hata çıkmadı.

Ve şunu da belirtmek istiyorum, MSI Afterburner programını indirdikten sonra başladı ilk önce hatalar, sonra şüphelendim o programı kaldırdım 1 hafta hata almadım. Sonrasında tekrardan Discord indirdikten sonra hata almaya başladım onu da bugün sildim, yardımlarınızı bekliyorum.

Ayrıca gariptir ki oyun oynarken daha hiç hata almadım ama ders çalışırken uzun süreli (1-2 saat) video izlerken touch Pad'i oynatmaya çalıştığımda hareket etmiyor, videodan sadece ses geliyor ama görüntü donuk, klavyeye basınca bir şey olmuyor. Biraz zaman geçince de kapanıyor MEMORY_MANAGEMENT INTERNAL hatası veriyor mavi ekranda.
Forumu inceledim dediğim gibi, hatta YouTube'dan video izleyip dosyalara bakmaya çalıştım ama garip kodlu hatalar gördüm ve anlamadım. Umarım becerebilmişimdir paylaşmayı

VIDEO_MEMORY_MANAGEMENT_INTERNAL hatası ekran kartıyla alakalıdır. Size kim RAM dediyse bir daha mavi ekran bakmasın
RTX 3050Ti kartın sürücüsü çökertiyor.

MSI Afterburner kaldırın.

DDU ile sürücüyü kaldırıp en güncelini kurun.

Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim, dediğiniz işlemleri uyguladım. Yazılımları teker teker kaldırdım (rehberde olduğu gibi önce NVIDIA sonra Intel) sonra driver kurulumlarını gerçekleştirdim. Intel sürücü güncelleştirme programını indirdiğimde UHD karttan hariç 2 tane yazılımın güncel olmadığını belirtti ve güncelledi. Şu an için tüm yazılımlar güncel, umarım Blue screen hatası yaşamam. Gelecek gün ya da saatlerde güncellerim. Tekrardan teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…