MSI GG Vigor GK20 vs. Galax Stealth 03 Blue Switch

Makaleler
1
Yer
Adana
Ben MSI olanın siparişini verdim dün, görüntü olarak da hoşuma gitti çok bir şey istemiyorum klavyeden ekonomik olsun, markası belli olsun, RGB olsun işimi görsün yeterli kafasındayım. Ama ısrarla Galax ürününü öneriyorlar neden farkı nedir? Eksi olarak sanırsam Türkçe karakterler yokmuş. Siparişi iptal edip onu almaya değer mi? Lütfen bütçe arttır deyip bana 500 600 TL'lik klavyeler önermeyin. Zaten arttırsam 500 600 TL klavye önerisi diye konu açarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI GK20 Türkçe klavye bildiğim kadarıyla. Klavye Türkçe tuş dizilimine sahiptir diye de belirtilmiş zaten.

Hocam biri membrane yani yarı mekanik, diğeri de mekanik klavye. Tabii 300 TL'ye ne kadar kaliteli mekanik klavye bulacağınızı bilemem. Kaliteli mekanik klavyeler minimum 600-700 TL'den başlıyor ama benim tavsiyem MSI GK20 klavyedir, MSI markanın kalite konusunda hem bir adı var hem de kolay kolay bozulacak bir klavye değil. Ben de GK30 olanını aldım, şu an onunla yazıyorum. Diğer klavyenin adını şahsen pek duymadım.

Hocam biri membrane yani yarı mekanik, diğeri de mekanik klavye. Tabii 300 TL'ye ne kadar kaliteli mekanik klavye bulacağınızı bilemem. Kaliteli mekanik klavyeler minimum 600-700 TL'den başlıyor ama benim tavsiyem MSI GK20 klavyedir, MSI markanın kalite konusunda hem bir adı var hem de kolay kolay bozulacak bir klavye değil. Ben de GK30 olanını aldım, şu an onunla yazıyorum. Diğer klavyenin adını şahsen pek duymadım.

Bende duymadım pek ama gizli kaliteli markalardan olduğunu söylüyorlar. Dediğin gibi bu bütçeye mekanik klavye almak saçma gibi geliyor bana da en azından kaliteli bir membrane almak daha mantıklı gibi.

@Nevzat Özkan yani hocam. Piyasada Rampage bilmem ne onlar bile mekanik klavyesini 450-500 TL gibi fiyatların altına satmıyorken bu klavyeyi 312 TL'ye görmek bana pek mantıklı gelmedi. Ek olarak sesli klavye arıyorsanız GK30 sesliydi, muhtemelen GK20 modelinde de ses çıkartıyordur tuşları. Tabii bir mekanik klavye kadar çıkartmaz, adı üstünde membrane zaten de gene de oluru var bence.

@Nevzat Özkan yani hocam. Piyasada Rampage bilmem ne onlar bile mekanik klavyesini 450-500 TL gibi fiyatların altına satmıyorken bu klavyeyi 312 TL'ye görmek bana pek mantıklı gelmedi. Ek olarak sesli klavye arıyorsanız GK30 sesliydi, muhtemelen GK20 modelinde de ses çıkartıyordur tuşları. Tabii bir mekanik klavye kadar çıkartmaz, adı üstünde membrane zaten de gene de oluru var bence.

Teşekkürler. Sen GK30 ne zaman süredir kullanıyorsun kullandığın süre boyunca pişmanlık duydun mu eksi yanlarından bahseder misin?

@Nevzat Özkan hocam ben bunu aldım 379 TL'ye. 40 TL'de indirim kuponum vardı.

1650243678915.png

11 Nisan 2022'de adresime geldi. 11 Nisan 2022'den beri kullanıyorum, o zamandır bir problem yaşamadım. Artı ve eksisine gelecek olursak bence bir membrane klavye için ideal, ayarlanabilir modları var ve RGB desteği de fiyatına göre ideal. Tuşlardan da ortalama bir ses çıkarıyor, bir membrane klavye için oldukça sesli diyebilirim ama.

Eki Görüntüle 1363564

11 Nisan 2022'de adresime geldi. 11 Nisan 2022'den beri kullanıyorum, o zamandır bir problem yaşamadım. Artı ve eksisine gelecek olursak bence bir membrane klavye için ideal, ayarlanabilir modları var ve RGB desteği de fiyatına göre ideal. Tuşlardan da ortalama bir ses çıkarıyor, bir membrane klavye için oldukça sesli diyebilirim ama.

Bende gece yarisi sipariş verdim 400 TL'ye yarin buyuk ihtimal elimde olacak. Mouse biraz kucuk gibi geldi ama emin degilim.

Eki Görüntüle 1363564

Anladım. 10 seneyi aşkın zamandır Microsoft'un şu klasik ofis klavyeleri var ya klasik deyip geçme aslında hala efsaneler arasında hala kullanıyorum taş gibi sadece 2-3 sene önce tuşları silinmeye başladı ilk defa bir RGB farklı bir klavye kullanacağım o yüzden pek farkını bilmiyorum mekanik membrane falan. O yüzden soruyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı