MSI GL62 6QD Mavi Ekran Hatası

1delifisek

Centipat
Yer
Malatya
Daha fazla  
Meslek
Director of Academy Computing
Merhabalar, hiçbir sebep yokken bir anda mavi ekran sorunu yaşadım ve cihazı 6 aydır kullanamıyorum. Birkaç tamirciye ve MSI yetkili servisine de gönderdim sonuç aynı ya sorunu tespit edemiyorlar veya alakasız hard disk arızası deyip SSD satmaya çalışıyor. Farklı 3 hard disk ve SSD'den denedim sonuç aynı. Garanti kapsamı dışında da olsa MSI teknik servisini de denedim. Anakart arızası olduğunu söylediler, 670+KDV bir fiyat çıkardılar ve kesinlikle net değildi. Tespitleri farazi konuşuyorlardı, bir diğeri ekran kartı çip arızası dedi çip değiştirip denedik sonuç yine aynı. Bütün seçenekleri denedim ama temiz kurulumdan 1 hafta sonra aynı sorunlarla karşılaşıyorum, sorunun yazılımsal mı donanımsal mı olduğunu çözemedim. Çok samimi söylüyorum arızayı tespit eden arkadaşa hediye göndereceğim biri kurtarsın beni şu beladan en son PC parçalayacağım.

Minidump klasörü ve AIDA64 HTML raporu aşağıdaki bağlantıya bıraktım, şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

Minidump: minidump

AIDA64 HTML raporu: AIDA64.report

Son düzenleyen: Moderatör:
1612391096358.png

Siz hangi minidump dosyasını attınız? Burada anakart B450M S2H gözüküyordu. Dosyaları inceledim. Anakartı böyle görünce bir sorayım dedim.

Doğru minidump dosyalarını atın.

İntel HD Graphic sürücünü güncelle.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Windows 10 sürümünü güncelle. Windows 10 sürümün şu an eski.

"sfc /scannow" rehberini uygula.

Ekran kartı sürücün güncelliğini kontrol et. Güncel değil ise güncelle.

USB portu olarak sadece klavye ve fare takılı kalsın. Diğer USB portları boşta kalsın. Klavye ve farenin USB çıkışlarını tak çıkart yapın.

Şimdi testlere geçelim.

Ekran kartını OCCT yazılımı ile 3D testi yapın. Crash verirse söyle.

OCCT yazılımı ile işlemcine test yap. Crash verirse söyle.

Memtest86 testi yapın. Sonuçları paylaşın.

HD Tune yazılımı ile "error scan" testi ve "health" sekmesini paylaş.

HD Sentinel yazılımı ile sağlık derecelerini paylaşın ve S.M.A.R.T verilerini paylaşın.

İntel HD Graphic sürücünü güncelle.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Windows 10 sürümünü güncelle. Windows 10 sürümün şu an eski.

"sfc /scannow" rehberini uygula.

Ekran kartı sürücün güncelliğini kontrol et. Güncel değil ise güncelle.

USB portu olarak sadece klavye ve fare takılı kalsın. Diğer USB portları boşta kalsın. Klavye ve farenin USB çıkışlarını tak çıkart yapın.

Şimdi testlere geçelim.

Ekran kartını OCCT yazılımı ile 3D testi yapın. Crash verirse söyle.

OCCT yazılımı ile işlemcine test yap. Crash verirse söyle.

Memtest86 testi yapın. Sonuçları paylaşın.

HD Tune yazılımı ile "error scan" testi ve "health" sekmesini paylaş.

HD Sentinel yazılımı ile sağlık derecelerini paylaşın ve S.M.A.R.T verilerini paylaşın.

Hepsini tek tek deneyip sonucu paylaşacağım 👍 ilgilendiğin için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı