MSI GL62M işlemci hızı sorunu

xByakuya

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba arkadaşlar. Bu konuyu bir arkadaşım için açıyorum. Arkadaşımda 1 haftadır başlıkta belirttiğim model var ve işlemcisi ilk 2-3 gün düzgün çalışırken sonrada işlemci hızı 1.08GHz’lere düştü ve artmıyordu. Ben bunun BIOS’unu default ayarlara getirip temiz bir Windows 10 kurulumu yaptım. Şu anda da işlemci hızı 2.50GHz’nin üstüne çıkmıyor. Bana bu konu hakkında yardımcı olabilecek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
İki nedenden kaynaklıyor olabilir. İlki; işlemci boştayken otomatik olarak çalışma frekansını düşürür. Bu son derece doğal. Yüke girdiği zaman gerçek çalışma frekansına çıkar. İkincisi ise güç seçeneklerinden Güç Tasarrufu açıksa, işlemci hızı genel olarak düşük olur.

Cihazınızın modeli sanıyorum ki i5 7300HQ olan model. Aldığınız değer normal, i5 7300HQ frekans değeri 2.5 GHz zaten.
Bende monster abra a5 v12.1 var benimde işlemcim i5-7300 hq ama bende işlemci hızı 3 ve üstünde çalışıyor bilgisayara yük bindimi ama arkadaşımdaki 2.50'ye sabitlenmiş durumda ne artıyor ne de azalıyor i5-7300 hq turbo ile 3.4 gibi bir değere çıkabiliyor ama onunki çıkmıyor işte sorun burda.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı