MSI GL65 9SC-041XTR RAM Ve SSD Önerisi

semihkenarrr

Decapat
Bilgisayarıma SSD ve RAM yükseltmesi yapmak istiyorum, önceliğim SSD bu modele hangi SSD uyar HDD alsam sorun yaşar mıyım SSD'den ne kadar yavaş olur yardımcı olursanız sevinirim. SSD ve RAM'i kendim takabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
8 GB 2666 MHz CL 19 herhangi bir ram takabilirsiniz. Laptopun içindeki ramin aynısının sıfırını bulmanız çok zor ama aynı olsun diyorsanız ikinci el bakabilirsiniz.

HDD SSD' den katbekat daha yavaş. Ancak işletim sisteminizi ve sürekli kullandığınız uygulamaları SSD'de tutup kalan her şeyi HDD' ye aktarırsanız sorun yaşamazsınız. Sadece SSD'de olmayan oyunların yükleme ekranında biraz daha uzun beklersiniz. Yükleme ekranında çok uzun bekleten oyunları ise (bannerlord benzeri) SSD'ye kurup oynadıktan sonra taşıyabilir/silebilirsiniz.

SATA veya M.2 SSD kullanabilirsiniz. M.2 SSD'ler çok daha pahalıdır ancak günlük kullanımda çok az fark ettirirler. Eğer bütçeniz varsa M.2 SSD alıp rahatınıza bakabilirsiniz. Bütçeyi yükseltmek istemiyorsanız SATA SSD'lerde fazlasıyla işinizi görecektir.

Kendiniz takabilirsiniz ancak bunun garantiyi sonlandıracağını da aklınızda bulundurun.

En iyisi Samsung. Ancak Samsung marka SATA SSD fiyatına M.2 SSD alınabiliyor o yüzden fiyatına çok değmez bence. Kingston genel olarak depolama cihazı ve belleklerde hatırı sayılır bir markadır, kesinlikle kalitesiz diyemem. Laptopunuzda 256 gb SSD var anladığım kadarıyla. Ne kadar yükseltmeyi düşünüyorsunuz? Ona göre model önerebilirim. F/P açısından Kingstonu rahatlıkla alabilirsiniz.

En iyisi Samsung. Ancak Samsung marka SATA SSD fiyatına M.2 SSD alınabiliyor o yüzden fiyatına çok değmez bence. Kingston genel olarak depolama cihazı ve belleklerde hatırı sayılır bir markadır, kesinlikle kalitesiz diyemem. Laptopunuzda 256 gb SSD var anladığım kadarıyla. Ne kadar yükseltmeyi düşünüyorsunuz? Ona göre model önerebilirim. F/P açısından Kingstonu rahatlıkla alabilirsiniz.

Gönül isterki 480 GB ama bütçem şu anlık 240 GB lığa müsade ediyor.
Bir de şun görseldeki ürünü buldum buna ne dersiniz? ( Ben zaten önemli dosyalarımı bulur programlara yüklerim sadece program ve oyun için alıyorum)

Bir de şun görseldeki ürünü buldum buna ne dersiniz? ( Ben zaten önemli dosyalarımı bulur programlara yüklerim sadece program ve oyun için alıyorum)

Dosya Ekleri

• 08DC3739-71D6-41D5-A634-857BB19F0912.png
    08DC3739-71D6-41D5-A634-857BB19F0912.png
    339,7 KB · Görüntüleme: 68
Gönül isterki 480 GB ama bütçem şu anlık 240 GB lığa müsade ediyor.

Adata fiyatına göre iyi SSD'ler üretiyor. Bulduğunuz ürün de gayet uygun fiyatlı. Büyük ihtimalle o fiyata alabileceğiniz en iyi üründür.

240 gb SSD işinizi görecek mi? Bir süre sonra yetmediğinde üçüncü bir SSD takamayacaksınız çünkü büyük ihtimalle. Laptopların çoğunluğuna 2 SSD takılabiliyor. Halihazırda laptopunuzda SSD varken belki depolama için HDD tercih edebilirsiniz. Uzun süre yeterli olur ve işletim sistemi SSD' de kurulu olduğu sürece çok fark yaratmayacaktır.

Yeteceğini düşünüyorum çünkü fotoğraflarımı ve videolarımı genelde bulut programlarda saklarım sadece oyun ve program için düşünüyorum SSD'yi ilerleyen zamanda yetmezse de söküp 2. elde satar 480 GB takarım diye düşünüyorum.

Yeteceğini düşünüyorum çünkü fotoğraflarımı ve videolarımı genelde bulut programlarda saklarım sadece oyun ve program için düşünüyorum SSD'yi ilerleyen zamanda yetmezse de söküp 2. elde satar 480 GB takarım diye düşünüyorum.
Sizin tercihiniz hocam. Bilgisayarınızda çok oyun tutmuyorsanız, benim gibi oynadıktan sonra silen biriyseniz yetecektir.

HDD almakta karar kıldım ve bu işlerden anlamıyorum neye göre seçmem gerek 1 TB'lık alacağımda diğer kriterlerini bilmiyorum yardımcı olur musun?

Hocam HDD'lerde hafıza dışında dikkat edilmesi gereken pek bir şey yok. İyi bir marka olmasına dikkat edin çünkü fiyat farkı çok olmuyor HDD'de. Bir de USB 3.0 desteklesin diyeceğim ama zaten desteklemeyen kalmadı gibi artık.

Ben seagate markasını tavsiye ederim. Şöyle bir model tercih edilebilir belki.

Başka sitelerde 10-15 TL daha ucuza bulabilirsiniz ancak satıcı puanı yüksek diye bu linki attım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı