MSI GL65 Leopard 10SCXR BIOS sürümü değişmemesi

Grevy

Hectopat
Merhabalar. Laptopum MSI GL65 Leopard 10SCXR. Resmi sitesinden BIOS Update dosyasını indirdim lakin indirdiğim dosyada farklı bir durum söz konusu. BIOS güncelleme dosyasını indirip RAR'dan çıkardım. FreeDOS flash diske attım. Sonrasında dosyaları incelerken BIOS sürüm TXT dosyasında yeni gelen güncelleme dökümünü okudum. Sonrada BIOS'umu güncelleme yaptım. Bilgisayar hızlıca yükledi ve 3 kere açılıp kapandı. Sonra elektrikten çekip tekrar açtım. Dedim ki oldu güzel fakat sonrasında güncel BIOS'a girdiğimde eski BIOS tarihi yazıyordu. İlk iş olarak BIOS dosyalarının oluşturma tarihlerine baktım. Örneğin: text dosyası BIOS güncelleme tarihiyle aynı tarihte oluşturulmuşken BIOS dosyasının kendisi eski BIOS tarihinde oluşturulduğunu gösteriyor. Sonrasında dedim tekrar yapayım diye bu seferde BIOS güncelleme dosyasını görmüyor anakart. Sizce BIOS güncellenmiş midir? Ya da bu dosyalardan BIOS güncelleme dosyası eski midir? Çünkü oluşturulma tarihleri farklı ve BIOS dosyasının oluşturma tarihi eski BIOS sürümüyle aynı. Bu konuda yardımcı olabilecek biri var mı? Ya da nasıl çözüm bulunur? Saygılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar hızlıca yükledi ve 3 kere açılıp kapandı. Sonra elektrikten çekip tekrar açtım.
Umarım burada fişten çekme derken cihazı zorla kapatmaktan bahsetmiyorsundur.

Cihazınız yeni herhalde. Sitede sadece tek BIOS güncellemesi var. Belki de sizdeki sürüm de buydu. Bunu kontrol etmiş miydiniz?

Windows + R ile çalıştırı açıp dxdiag yazın. Orada Sistem sekmesinde BIOS: yazar. Onun karşısında E16U8IMS.105 yazıyorsa günceldir. Güncelleme yapıp yapmadığınızı bilmemiz için eski sürümü bilmemiz gerekiyor.

Hocam sorun şu bios güncellemeyi biliyorum. Bios güncelleme bittikten sonra pil çıkarıp takmak gibi bir olay varya o mantıkla cihazın işi bitip açıldıktan sonra kapadım çektim. 2. Olarak cihazın bios sürümü aynı koda sahip sadece değiştirilme tarihleri farklı. İsmi yazdığınız ile aynıydı eski sürümde de sadece güncelleme tarihi farklıydı. O güncellemede de bu cihazlara sistem stabilizasyonu ile 3200mhz ram desteği geliyordu lakin güncel sürüm tarihi değişmedi yine eski sürümün tarihi yazılı? Acaba aynı sürüm mü? Kurdum yada sürüm dosyası mı yanlış
Yani bendeki sürümde aynısıydı fakat güncelleme tarihleri farklıydı. Bu tarihler farklı olması yeni olmasıyla alakalı değil mi? İsimler aynı ben olmadı size akşam txt dosyasının ss atayım. Ne demek istediğimi daha açık dille anlatmış olurum.

BIOS güncelleme bittikten sonra pil çıkarıp takmak gibi bir olay varya o mantıkla cihazın işi bitip açıldıktan sonra kapadım çektim.
Öyle bir olay yok. En ufak güncelleme olsa da BIOS sürüm sonu 105 yerine 106 falan olurdu.

.txt dosyasını açtığımda bahsettiğiniz RAM frekans olayının 105 sürümü ile geldiğini görüyorum. Eski sürüm ise 102 imiş. Yani adı değişmiş.
Tarihlerine de bakmayın. Sürüm adı o işe yarıyor zaten. Belki de sizin gördüğünüz tarih yükleme tarihi. Öyle olsa da olmasa da dediğim gibi bir önemi yok.

.txt dosyası sadece bilgilendirme amaçlı. Bana neyini atacaksınız? Ben de o 5-6 MB'lık dosyayı indirip içindeki 3 KB'lık .txt dosyasını açabiliyorum. BIOS güncellemesini .txt dosyası ile değil, uzantısı olmayan, daha doğrusu 105 olan dosya ile yapmalısın.

Açıkçası ben güncellemeyi yanlış yaptığını düşünüyorum. Fişi çekip cihazı zorla kapatmak hata bir kere. Bu videoyu izleyin. Her şey açık şekilde belli ediliyor. Hata çıkaracak bir şey de yok. Konu benim için kapanmıştır. Size hayatta başarılar.

Öncelikle çok teşekkür ederim. Ben şu sondaki 105 106'a dikkat etmemiştim. Benimkinin sonu 105 yani Update sağlam şekilde yapmışım. Hocam bak bu fişten çıkarma olayını şu yüzden söyledim. Cihaz BIOS günllemesi bitiyor ya 3 kere kapanıp açılıyor sonra Windows'a geliyor BIOS Update işlemi bitmiş oluyor. Ondan sonra forumda da bazı yerlerde okudum hatta BIOS rehperlerinde de işlem bitince bili ya da fişi çıkarın anakart güncellemesi olduğu için diyor. Onu kas ettim. Yoksa ben cihazı güç kaynağı taktım sağlam şekilde Update yaptım. Gücü kessem anakart çöp olur. Size de bu ince ama hayat kurtarıcı bilgi için teşekkür ederim. Bir yanlış anlaşılma olmuş sanırım asla saygısızlık etmem hele ki bana yardım edecek olana ayrıca saygı duyarım. Ben release date tarihine takıldım o da yayınlama tarihi imiş. Şuan şükür update olmuş. 105 kodlu son update kurdum. sistemde gayet stabil çalışıyor. Merak ettiğim konu txt dosyasında 3200mhz destek geldi diyor ben suan 2666mhz dual kullanıyorum çok etki yapar mı sizce? Bu konuda bilginiz var mı?

Bu Arada konu çözülmüştür. Herkese iyi forumlar

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı