Grevy
Hectopat
Merhabalar. Laptopum MSI GL65 Leopard 10SCXR. Resmi sitesinden BIOS Update dosyasını indirdim lakin indirdiğim dosyada farklı bir durum söz konusu. BIOS güncelleme dosyasını indirip RAR'dan çıkardım. FreeDOS flash diske attım. Sonrasında dosyaları incelerken BIOS sürüm TXT dosyasında yeni gelen güncelleme dökümünü okudum. Sonrada BIOS'umu güncelleme yaptım. Bilgisayar hızlıca yükledi ve 3 kere açılıp kapandı. Sonra elektrikten çekip tekrar açtım. Dedim ki oldu güzel fakat sonrasında güncel BIOS'a girdiğimde eski BIOS tarihi yazıyordu. İlk iş olarak BIOS dosyalarının oluşturma tarihlerine baktım. Örneğin: text dosyası BIOS güncelleme tarihiyle aynı tarihte oluşturulmuşken BIOS dosyasının kendisi eski BIOS tarihinde oluşturulduğunu gösteriyor. Sonrasında dedim tekrar yapayım diye bu seferde BIOS güncelleme dosyasını görmüyor anakart. Sizce BIOS güncellenmiş midir? Ya da bu dosyalardan BIOS güncelleme dosyası eski midir? Çünkü oluşturulma tarihleri farklı ve BIOS dosyasının oluşturma tarihi eski BIOS sürümüyle aynı. Bu konuda yardımcı olabilecek biri var mı? Ya da nasıl çözüm bulunur? Saygılar.
Son düzenleyen: Moderatör: