MSI GL65 Leopard için SATA SSD önerisi

Persseus

Kilopat
Katılım
30 Temmuz 2018
Mesajlar
1.799
Makaleler
3
Çözümler
7
Yer
Konya veya İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Laptopun içinde KIOXIA (Toshiba) SSD var. Cihazda 1 adet NVME 1 adet Sata yuvası var. Eğer içindeki SSD'yi çıkarırsam satın alan kişi garantisiz olarak almış olur ve ederinden az satmam gerekir. Bu yüzden SATA SSD almayı düşünüyorum. Sizce mantıklı mı? NVME SSD'ler hem pahalı hem de satarsam garantisiz satılacak. Sizin tavsiyeniz ne olur? Bu arada SATA SSD alacağım ama yazma okuma hızları düşsün istemiyorum. Hangi marka ve model SATA SSD almalıyım?
 
Bütçe belirtmemişsiniz ancak Samsung 860 Evo öneririm. Eğer bütçe düşükse de Kingston A400 modelini. İkisi de gayet güzel ve üzmez.
Aslında bütçe belirlemedim. N11'de Samsung 860 Evo 500GB 610TL. Daha ucuza Samsung gibi okuma yazma hızlarını koruyabilecek bir SSD arıyorum. Daha önce Crucial ve Corsair SSD kullanmıştım.
 
İçerisindeki SSD çıkartılınca garanti dışı kalmıyor. MSI değişime izin veriyor. Benim aldığım üründe sadece HDD vardı. Ben onu çıkartıp NVMe ve SATA SSD taktım. Ardından garanti dahilinde işlem yaptırdım.
Öneri olarak verilecekleri @UBerk vermiş zaten.
Kastettiğim şey İçindeki SSD MSI Tarafından garantili. Başkası o SSD'yi alsa onun için garantisiz bir SSD olacak.
 
Aynı cihaz için bende ssd arıyorum. Msi disk,ram konusunda diğer parçalara zarar vermediğin sürece garantiyi bozmuyor. 500 Gb ssd arıyorum Samsunglar aşırı pahallı alternatif önerileri olan var mı acaba?
 
Üçü de daha ucuza 860 EVO'ya benzer performans verir, beğendiğini al.
 

Geri
Yukarı