MSI GL72 vs Abra A5 v8.1.2 vs Casper Excalibur vs Dell İnspiron 7566

msi ne kadar kotu olsada monsterin kasasi msidan ustun olamaz
Evet o kadar fark olur, MSI "GL" serisi söz konusu olduğunda evet ısrarcıyım o kadar fark olur.

msi daha goze hitap eden bir tasarima sahip
Zevkler değişir ama şuan bu yazıyı GL serisi ile yani aynı kasaya sahip bilgisayar ile yazıyorum, yazmak güzel "steelseries" klavye gerçekten güzel. Fakat tuşlara biraz fazla bastırınca yada herhangi bir yerine "hafifçe" bastırınca içine göçüyor!

monsterin o son modeli bana gore son derece basit .ses icinde ayni seyi soyleyebiliriz
Monster'daki sesi dinlemedim ama yinede MSI GL'den biraz daha iyi olabileceği yönünde hislerim var. O kadar kötü iğrenç, yahu dalga geçmiyorum!

ancak ekran kalitesi dediginiz kadar buyuk fark varsa sikinti.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ozellikle o alttaki iki tane kirmizi cikik bolge tamamen excaliburdan alinmis bence ve bir vasiflari yok bildigim.
Sanırım o kırmızı yerler Monster ve Casper'da da hoparlör olması lazım.

Monsterin bahsettigimiz urununu inceleme sansin var mi bi incelesen niye ustunde durdugumu anlarsin sonucta ben hicbirine sahip degilim arastirma yapiyorum suan monsterdaki arkadas o kirmizi yerin hoparlor olmadigini soylemisti yanlis hatirlamiyorsam casperda hoparlormus bu arada

Evet az para harcamayacaksın, detaylar oldukça önemli, fakat bütün olarak baktığımızda her detay Mosnster'a götürüyor. O kadar ki sırf IPS ekran için diğer modellerin gözünün yaşına bile bakmadan, Casper ve Monster arasında kıyaslama yapardım, diğer detaylarda hangisi üstünse onu alırdım. Emin ol IPS o kadar önemli, gözün zaten ekranda olacak, diğer her şey titanyum olsa bile ekran kötü olduğunda, sürekli içini kemirecek bildiğin "uyuz" olacaksın. Başka yapacak bir yorum kalmadı sanırım, söylenecek her şey söylendi, umarım her ne alırsan al mutlu olursun!

Yorumlar icin sagol diger modelleri kullanan bilen baska arkadaslarda konuya yorum birakirsa daha saglikli secim yapilir sonucta kagit ustunde hepsi iyi kullanilabilirlik ve verdigi hissiyat onemli.

İfadeler: GCN
@Hamzfb Benzer fiyatlarda MSI'ın GL olmayan bir üst serisi GP serisinden model bulmaya çalış, onlar daha iyidir.

Ben MSI GL62 6QD modelini almadan önce uzun süre araştırdım, fiyat performans açısından seçimimi yaptım. Aslında Asus'un 4600 liralık modelini alacaktım. Sonra ne gerek var o kadar para vermeye buda iş görür dedim. Daha sonra tabii ki hüsran, keşke verseydim o parayı. Birde Monster'ın aynı fiyata ship 3000 liraya daha iyi modeli olduğunu almadan önce görmemiştim, görseydim hemen alırdım. Zaten bilgisayarı 3000 liraya aldıktan bir kaç gün sonra bir baktım Monster gözümün önünde, Google reklamında! Başımdan aşağıya resmen kaynar sular döküldü. Bak bu konu hakkında aklıma bir video geldi gülmek istiyorsan izle derim.

Şu IPS konusunda tekrar yorum yapacağım. IPS için NVMe SSD'de falanca ses sisteminden ve hatta i7 den vazgeçer i5 alırım, yinede IPS'den vazgeçmem. O kadar travma yaşadım anlayacağın TN panelden ötürü.

Murphy Kanunları

Son düzenleme:
İyiymis simdi soyle simdiye kadar ips kullanmadigim icin bana tn de olsa oyle cok husran olmaz gibi ama msiyi listeden sildirdin sen casperi arastiricam bide su dell ucuzlarlsa onu dusunuyorum ama monster bu kasayla bence satmaz internetten guzel goxukuyor ancak magazada canli goruce oyle cidden basit geldi bana bilmiyorum.
Bak ayni donanim bir onceki kasada olsaydi monsterida dusunurdum ama bu kasaya isinamadim

Bu arkadasta hic mi anlamiyo diyceksiniz ama bi makine daha var markasida hp bunuda arastirmistim zamaninda fiyati artinca silmistim yine ucuzlamis ne dersiniz
HP PAVILION GAMING CORE İ7 6700HQ 2.6GHZ-16GB-2TB+128SSD-17.3"-GTX960M 4GB-W10

@Hamzfb Bende IPS kullanmadım ama televizyondaki paneller genelde IPS yada daha dandik türevi olan PLS falan oluyor ve çok güzel görünüyor. Sen hiç orta kalitedeki FullHD 40"+ televizyonlarda kötü görüntü gördün mü? Bende ayrıca eski bir masaüstü sistem var, monitörün paneli de TN ve oda kötü ama dizüstü bilgisayardaki daha bir kötü, hatta çok daha kötü. Yine monitör idare ediyor, ağlatmıyor adamı ama oda IPS olsaydı(para olsaydı) şöyle cam gibi görüntü, yeme yanında yat. İnce yapacağım derken bir şeyleri kısıyorlar sanırım ondan kötü oluyor.

Hepsinin bir seyleri eksik iste y neyse bir sure daha bekliyicem fiyatlar duser belki ona gore hareket ederim

Bu bilgisayar zamanında benimde seçeneklerimin arasındaydı, tip olarak hoşuma gidiyor, hoş ve şık bir sadeliğe sahip. Bunu ve o bahsettiğim 4600 liralık Asus'u canlı şekilde inceledim. MSI GL'den biraz daha iyi hissiyat veriyor kasası, böyle kadifemsi bir dokusu var gibi, ama buda sağlam değil, Asus gibi değildi kıyasladığım zaman, Asus çok sağlam duruyordu ben buradayım diyordu, kısaca ben BMW'yim falan diyordu anlayacağın dille. Bundan sonrada yeni bir dizüstü alırsam gözümle incelerim artık, Monster'ları da inceledim ama yeni kasayı incelememiştim. Babannem kullansın diye 1000 liraya Asus aldım, o bile kaliteli his veriyor inanamıyorum gerçekten.

Bahsettiğim Asus modeli bu oluyor: N551VW - Genel Bakış

MSI GL62 6QD modelini canlı olarak inceleme şansım olmamıştı, Internet'ten satın aldım zaten.

Israrla söylüyorum, bana link atıyorsun ama attığın link özellikler kısmına ait. Yani mağazadan incelediğinin bir göstergesi olarak kabul ediyorum. Git resmi sitelerinden incele, mağazalarda fotoğraf, isim ve özellikler yanlış yazılmış olabiliyor, özellikle Vatan Bilgisayar'ın huyudur.

Bu model zaten cok iyi ama fiyat olarak baya yuksek.casper acaba nasildir isim olarak uzak durdugumuz bir firma ama bu modelinde bi istisna olmasi mumkun mudur acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…