MSI GL75 SD ısınma sorunu

oztekinbora

Hectopat
Merhabalar 2 3 ay önce almış olduğum MSI GL75 bilgisayarımda aşırı ısınma sorunu tespit ettim. İlk defa Gaming laptop kullanmakta olduğumdan dolayı ayarları hakkında hiçbir fikrim yok. Bilgisayarda pil özelliklerinde dengeli seçeneğini kullandığımda işlemci hızı 3.70-3.95 arasında gidip geliyor ve bilgisayar sıcaklığı 75 80 derecelerde fan sesi rahatsız edici seviyede. Bilgisayarın yüksek performans seçeneğini kullandığımda işlemci 4.00-4.20 arasında gidip gelmekte ve işlemci sıcaklığı 85-100 derece arasında gidip gelmekte. Bilmediğim herhangi bir ayar ya da yapmamı önereceğiniz ayarlar varsa lütfen önerilerinizi bekliyorum. Bu arada,

Bilgisayarı birazcık kurcaladım pil seçeneklerinde en yüksek işlemci durumlarını düşürdüm işlemci hızlarını test ettim. Boot menüsünde Intel Shift Technology gibi bir şeyi kapatıp işlemci hızını sabitlediğim oldu. Ondan sonra 2 kere undervolt denedim 2'sinde de bilgisayar dondu ve kendini tekrardan başlattı sizce garantim zarar görmüş müdür? Daha fazla kurcalamadım.

Ama şöyle bir durumum söz konusu eğer işlemci hızını sabitlersem ve dengeli ayarlarında oynarsam 2.50 HZ sıcaklık 60-70 derece ancak FPS düşmesi bir hayli fazla. Eğer yüksek performans ta oynarsam 3.89'da ancak sıcaklık 85-100 derece arası.

Bilgisayarda en baştan izlemem gereken ve 0 lamam gereken ayarları lütfen aktarmanızı bekliyorum teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptopun altı havada kalmalı, kumaş ya da yün gibi yüzeylerde kullanıyorsanız da ısınır. Max işlemci yüzdesini düşürmekten başka çare yok. Laptop tam yükte çok ısınır malesef.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı