MSI GP62 6QE Fan Durma Sorunu

M.D.

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar GP62 bilgisayarımda fan sorunu başladı. Fanın turbo tuşuna bastığımda fan 5 - 6 saniye turbo çalıştıktan sonra birden 0 rpm'e düşüyor. 1 saniye durduktan sonra yine 5 - 6 saniye turboda çalışıyor. Sonra yine duruyor. Çözümü nedir ? Servise götürmek istemiyorum. Bir bilginiz var mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim merhaba. Aynı sorunu aynı modelde bende yaşamaktayım şuanda.Sorununu çözüme kavuşturabildin mi? Kavuşturabildiysen çözümü anlatabilir misin?

(MSI Gl72 6QD) aynı sorun bendede var ama güç planlarıyla alakalı olduğunu düşünüyorum çünkü gaming center high performance açıkken yapıyo bunu bide güç planlarını değiştirince felan düzeliyo ama sorunun kaynağını bilmiyorum inşallah ilerde sorun yaşamam :) (galiba yüksek voltaj gidiyo ve fana giden voltajı kesiliyo ondan olabilir)

Sorun bende format attıktan sonra çözüldü ama bu seferde turboda 7000 devirde döndüğünü gösteriyor. Tavsiyem Msi'ın silient option adında fan hızı ayarlama programı var. Onu kullanabilirsiniz.

Selamınaleyküm arkadaşlar. Bilgisayarın EC driverını güncellemiştim sanırım 3 ay önce filan. Hemen çözülmedi sorun. Bir süre sonra sorun kendi kendine çözüldü. Şimdi ise termal macun + toz bakım zamanı geldi. Fandan düzgün şekilde hava sirkülasyonu olmuyor .

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı