MSI GP62M 7RD Leopard soğutma çalışmam v1.0

Zer0Malware

Hectopat
Selamlar,

Dün N11 üzerinden EK alüminyum M.2 SSD radyatörü aldım açıkçası 5-7 derecesi fark oluştu ancak tuhaf bir şekilde SSD'nin yazma oranı 1050'den 300-218 MB'larda gezmekte.

SSD soğutucusunun bir ayağı Corsair MP 510 için pekte oturmadı bende mutfaktan paket lastiği aldım hani cips paketini açarız sonra lastikle tuttururuz ya aynı hesap gere gere tutturdum arka kısmı. Normalde Raspberry PI 2 Model B'de kullandığım bakır heatsinki ise görüldüğü üzere bakır boruların olduğu yere yerleştirdim. Noctua H1 ile x biçiminde sürdüm kürdanla iyice sıvadım yapıştırdım.

Harddisk kısmına ise termal pedlerden yapıştırdım, İ5 7300 HQ bakır hattın üzerinede gittim SSD soğutucunun içinden çıkan fazla termal pedleri koydum. Şu an ekran kartı biraz daha geç ısınıyor klavyem daha rahat çalışıyor ancak iş hala bitmedi kendi termal yapıştırıcımı yapmaya ve thermal grizzly kryonaut almaya karar verdim ekran kartı ve işlemcinin termal macununu yenileyip bir kaç yere daha ufak tefek soğutma modifikasyonu uygulayacağım.

Bu arada Noctua H1'i ben 2-3 sene önce aldım ve çok az kaldığı için macunun etkisini fazlaca kaybettiğini düşünüyorum yani en son ben bu macunu 2018 gibi almıştım.Şu an ekran kartının olduğu kısım daha geç ısınıyor bilgisayar açıldığında 3 dakikada 46 derecelere ulaşan ekran kartı kısmı şu an 5-10 dakikaya anca 46'lara geliyor biraz düşürdük ancak işimiz hala bitmedi.

Dosya Ekleri

• IMG_20210113_203001.jpg
    IMG_20210113_203001.jpg
    227,3 KB · Görüntüleme: 48
  • Capture.JPG
    Capture.JPG
    65,1 KB · Görüntüleme: 46
  • 1.JPG
    1.JPG
    124,7 KB · Görüntüleme: 43
  • 2.JPG
    2.JPG
    57,8 KB · Görüntüleme: 45
  • 3.JPG
    3.JPG
    114,4 KB · Görüntüleme: 42
  • 4.JPG
    4.JPG
    56,7 KB · Görüntüleme: 38
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı