MSI GP62MVR-6RF Leopard Pro İşlemci Değişimi Yapmak

mertroid

Hectopat
Yer
Sapporo
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ben geçen hafta MSI'ın GP62MVR-6RF Leopard Pro modelini satın aldım. Ürünün özellikleri;
i5 6300HQ
GTX 1060 3GB
16 GB DDR4 2133 RAM
1TB+128GB SSD

Ayrıca bilgisayarda thunderbolt 3 girişi bulunuyor. Ancak aynı bilgisayarın i7 6700hq modeli de mevcut soketlerine baktığımda girişlerinin aynı olduğunu gördüm (FCBGA1440) ancak anakarta lehimli vaziyette. Yurtdışından alışveriş olanağım var ve Harici ekran kartı adaptörü almayı düşünüyorum ancak bu işlemcinin ileride darboğaz olacağı kesin. (Razer Core almayı düşünüyorum ve ilerleyen zamanlarda ekran kartı yükseltirsem.) Bu işlemciyi i7 6700hq ile değiştirebilir miyim?

Isı sıcaklık konusunda gayet güçlü bir soğutma sistemi var sorun olacağını sanmıyorum. Bu işlem yapılır mı veya yapmak için neler gerekir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Notebooklar'a işlemci değişimi yapmak neredeyse imkansız. Tabi ki yapabilirsiniz ama lehimi anakarta zarar vermeden çıkartmak sonra aynı şekilde takmak aşırı riskli. Birde en büyük sorun şu mobil işlemci satan bir yer görmedim şimdiye kadar. Şunu da belirteyim eGPU kullanmak yeni bilgisayar almaktan daha avantajsız oluyor genelde.

eGPU kullanma düşünceniz çok mantıklı (ancak zaten 1060 gibi bir ekran kartına sahipsiniz). Alacaksanız Akitio Node, tüm hepsine kıyasla en mantıklısı. Asus ve razer çok pahalı ve henüz diğerleri çıkarmadı. 6300hq darboğaz yapmaz. Darboğaz yapması için GTA V gibi open world bir oyunda Distance scaling+Extended distance scaling gibi ayarları sonuna kadar getirmen lazım ki bu da bence biraz fazla lüx.

Şunu da ekleyeyim bilgisayarınız bence yeteri kadar mobil değil o yüzden eGPU kullanımını mantıklı bulsam da bu şekilde sistemin iyice masaüstü sistemine döneceğini düşündüğümden bunu yapmaktansa masaüstü toplamak daha mantıklı.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı