MSI GP66HX laptop 0.40 GHz'de çalışıyor

Dediğiniz gibi 4'te 2.1 de çalışıyor şu an. Ne tavsiye edersiniz? Bu şekilde kullanmak cihazı tamamen mahvedecekse kapatalım gidelim.

İntelppm değeri tekrar 3'e gelirse cihaz komple uçar mı demek istiyorsunuz ya da işlemci?

Şu an bu bilgisayarda oyun vs oynamak cihazı kalpten götürür anladığım kadarıyla. İşlemci değişecek gibi görünüyor doğru anladım değil mi? Yani kesinlikle işlemci hasar görmüş.
İşlemcin büyük ihtimal zarar gördü. Değişimi anakart değişimi olacaktır bu da az buz değil.

Günlük işlerini yapabilirsin veya düşük grafik ayarları ve boyutuyla kullanabilirsin.

Intelppm güncellemesi olunca 3 yapacak, sistem açılmayabilir, güvenli mod v.b uğraşılabilir veya format ev kurulumda bunu düzenlemek.

İşlemcin büyük ihtimal zarar gördü. Değişimi anakart değişimi olacaktır bu da az buz değil.

Günlük işlerini yapabilirsin veya düşük grafik ayarları ve boyutuyla kullanabilirsin.

Intelppm güncellemesi olunca 3 yapacak, sistem açılmayabilir, güvenli mod v.b uğraşılabilir veya format ev kurulumda bunu düzenlemek.
Ben her şekilde anakart ve işlemci değiştireceğim o zaman. Bunun başka bir çözümü yok yani değil mi? Bu işlemler de DDR5 anakart, i7 işlemcisiyle 15-20 binin kapısını açar gibime geliyor.

Ben her şekilde anakart ve işlemci değiştireceğim o zaman. Bunun başka bir çözümü yok yani değil mi? Bu işlemler de DDR5 anakart, i7 işlemcisiyle 15-20 binin kapısını açar gibime geliyor.
MSI'a soracaksın benim bu modelimde işlemci sorunu var, yenisini kaça getirirsiniz. Tabi garanti kapsamındaysa oradan biraz adım at, eğer olursa güzel olur. Olmazsa artık 20K'dan düşük olması biraz zor, elini çabuk tut demek isterdim ama 9 güne fikslenmiş sosyolojik mühendislik ürünü bir tatil sürecindeyiz - her yer kapalı.

MSI'a soracaksın benim bu modelimde işlemci sorunu var, yenisini kaça getirirsiniz. Tabii garanti kapsamındaysa oradan biraz adım at, eğer olursa güzel olur. Olmazsa artık 20K'den düşük olması biraz zor, elini çabuk tut demek isterdim ama 9 güne fikslenmiş sosyolojik mühendislik ürünü bir tatil sürecindeyiz - her yer kapalı.

Yurt dışı ürünüydü 1 yıl garantisi vardı, 2 yıla yaklaştı garantisi de yok. Vallahi böyle biraz yatırırım artık cihazı 35'e almıştım zaten. Böyle olması üzdü beni.

Yurt dışı ürünüydü 1 yıl garantisi vardı, 2 yıla yaklaştı garantisi de yok. Vallahi böyle biraz yatırırım artık cihazı 35'e almıştım zaten. Böyle olması üzdü beni.
Cihazı 5 ay önce temizleyip cillop gibi kullanıp altında soğutucuyla kullandığın halde bunun olmasına takılıyım açıkcası.

Ama ne kadar ince kasa, o kadar büyük ısı problemi, aklında olsun - taşıması kolay olsun derken işler kötüye gidiyor.

Güncelleme gelirse yine 3 olur belki ama öyle açılmama falan olmaz. İşlemci yine düşük frekansa gelir. Tekrar DWORD değerini 4 yapar geçersin.
Anakarta gömülü bir işlemci. Öncelikle reball işlemine bakmak lazım. Reball düzeltemezse, işlemci değişimine gider. İşlemci bulunabilirse değişir, bulunamazsa anakart almak zorunda kalırsın. Sırayla bu şekilde işleyecek süreç.

Ölçer biçersin, fiyatına göre adım atarsın.

Güncelleme gelirse yine 3 olur belki ama öyle açılmama falan olmaz. İşlemci yine düşük frekansa gelir. Tekrar DWORD değerini 4 yapar geçersin.

Anakarta gömülü bir işlemci. Öncelikle reball işlemine bakmak lazım. Reball düzeltemezse, işlemci değişimine gider. İşlemci bulunabilirse değişir, bulunamazsa anakart almak zorunda kalırsın. Sırayla bu şekilde işleyecek süreç.

Türkiyede reflow yapıp 3-5 gün çalıştıktan sonra aa ölmüş o diyen çok tamirci çıkar da reball için önerdiğin bir yer var mıdır?

Türkiyede reflow yapıp 3-5 gün çalıştıktan sonra aa ölmüş o diyen çok tamirci çıkar da reball için önerdiğin bir yer var mıdır?
Ankara'daysan her türlü yardımcı olurum. Reflow'undan reball'ına, işlemci değişimine kadar sorunsuz çok cihaz kurtarıldı. Eski çalıştığım yer ile görüşebilirim duruma göre.

Mahalle bilgisayarcısıyım. :)

Ankara'daysan her türlü yardımcı olurum. Reflow'undan reball'ına, işlemci değişimine kadar sorunsuz çok cihaz kurtarıldı. Eski çalıştığım yer ile görüşebilirim duruma göre.

@KorayEray bak Ankara'daysan sistemi kurtarabilecek bir cevher bulduk, bende yazdım kenara - orada olmasam da bunu bilmek içimi rahatlattı.

Cihazı 5 ay önce temizleyip cillop gibi kullanıp altında soğutucuyla kullandığın halde bunun olmasına takılıyım açıkçası.

Ama ne kadar ince kasa, o kadar büyük ısı problemi, aklında olsun - taşıması kolay olsun derken işler kötüye gidiyor.

Bende bunu anlamadım işte, iş dolayısıyla oynayamıyordum bile birden gitgide artan ısı sorunlarından dolayı bırakmıştım oynamayı da. Sonra temizlettim bir tık iyileşmişti 3-4 gün önce bir açayım dedim havalarda sıcaktı diye herhalde bu hale geldi.

Güncelleme gelirse yine 3 olur belki ama öyle açılmama falan olmaz. İşlemci yine düşük frekansa gelir. Tekrar dword değerini 4 yapar geçersin.

Yani şu an hareket edecek bütçem yok ama zaten cihazı da açmam artık öyle. Nakiti ayarlayınca bu işe girişirim.

Maalesef İstanbul'dayım ama destek için çok teşekkür ederim. PC metal komple ısınınca elini değdiremiyordun, 76-77 normal diyordum bir ara 80-83 arası oldu soğudum bilgisayardan servise götürecektim baksınlar diye. En son sürprizini yaptı işte. Laptop için sıvı soğutucu eklenebilse keşke çok pişmanım o tip bir model almadığıma.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı