MSI GP68HX 13VH ile A13VH'nin Detaylı Farkları

SonOfCopper

Centipat
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba,

Forumda herkesin sorduğu ama kimsenin doğru düzgün cevaplayamadığı soruyu en detaylı şekilde cevaplıyorum. MSI GP68HX 13VH ve MSI Vector A13VHG'nin farkları nelerdir?

A13VHG'nin + yönleri;

1. MSI 13VH modelinde PD yani Power Delivery şarj özelliği S0 için yani Windows ile normal oyun oynarken vb. kullanmak için 100Watt'dır. Bunun altındaki USBC adaptörleri taktığınızda örneğin Xiaomi 65Watt adaptörü vb. gibi PC ile oyun oynayamaz veya iş yapamazsınız. 100Watt'ın altındaki adaptörler sadece S4 modunda aktifleşir, yani bilgisayarın kapağını kapattınız ve bilgisayar "Hibernate" moduna geçti. Bu sırada şarj olabilirler. Bu Da'siz bir Cafe'ye gideyim, ufacık şarj aleti alayım yanıma dediğinizde 100Watt'ın altında halihazırda elinizdeki şarj aletleri pek bir işe yaramayacaktır. MSI A13VHG modelinde ise 65 Watt ve 100 Watt S0 modu desteği var. Bu sayede ufacık bir şarj aleti ile dışarı çıkıp işlerinizi yapabilir veya oyun oynayabilirsiniz.

2. MSI 13VH modelinde 13700HX işlemci normalde 4800 MHz RAM desteğine sahiptir ve cihaz bu şekilde ayarlıdır. MSI A13VHG modelinde ise 90D BIOS Update ile birlikte 5600 MHz stock olarak overclock edilmiş hale ayarlanır. Peki bu aman aman bir şey mi? Hayır. Çünkü MSI öyle bir BIOS özgürlüğü sunar ki size, bunu 13VH modelinde siz elinizle manuel overclock da yapabilirsiniz. Örneğin benim gibi :)

3. MSI 13VH modelinde bilgisayar "Turbo Modu"ndayken, ekran kartına yük biniyorsa CPU 55Watt'a limitlenir ve ekran kartı ise 175Watt'a kadar çıkar, yani Total'de 230Watt güce çıkar. MSI A13VHG modelinde ise bu yine 90D BIOS Update yaptığınızda CPU 65Watt'a limitlenir ve ekran kartı ise yine 175Watt'a kadar çıkar, yani Total'de 240Watt güce çıkar.

4. MSI 13VH modeli 2023, MSI A13VHG modeli ise 2024 modeldir. Yani son sürüm diyebiliriz.

A13VHG'nin - yönleri;

1. MSI 13VH modelinde IR kamera bulunur. Bu sayede Windows Hello desteklenir. Lakin A13VHG modelinde bu yoktur. Yani bilgisayar sizi yüzünüz ile açamaz. Bu bence çok güzel bir özellikti, kaldırmaları kötü oldu. Zira Windows Hello sayesinde, cihazdaki tüm hesaplarınızı yüz tanıma ile kullanabiliyorsunuz.

Umarım faydalı bir içerik olmuştur.

Xiaomi 65 Watt adaptör olarak benim hali hazırda aldığım ürünü kullanırsanız evet kullanılıyor.

Bende bu ürün mevcut. Bunlar PD desteği olduğu için kullanılabiliyor. Ayrıca hem tüm Xiaomi ürünlerine desteği var, hem de yanında 1.5m kablo ile geliyor. Ayrıca 65 watt ile oyunda oynarsınız. 15 watt işlemci 45 watt ekran kartı ile.

Xiaomi 65 watt adaptör olarak benim halihazırda aldığım ürünü kullanırsanız evet kullanılıyor.

Bende bu ürün mevcut. Bunlar pd desteği olduğu için kullanılabiliyor. Yani oyunda oynarsınız. 15 watt işlemci 45 watt ekran kartı ile.

Hocam bende de 67W Xiaomi adaptor var ancak cihazın 3 Type-C yuvasınada denedim şarj almıyor bir ayar vs mi var?

Adaptörünüz Type-A'dan Type-C'ye olan 67 Watt'lık Xiaomi adaptör ise olmaz. Bu linkte attığım ürün gibi Power delivery destekli GaN şarj aletlerinde oluyor.

Hatta burada daha ucuzmuş. Xiaomi BHR5515GL Gan 2 Charger 65W Şarj Aleti Fiyatları ve Özellikleri

Peki sadece bu adaptörü alıp yanında telin 67W şarj kablosunu kullansak oluyor mu yoksa yine kablomu almak gerek?

Dediğiniz gibi bu modeldenki bendeki.

Merhaba, linkini attığım ürün içerisinde 1.5 metre orijinal kablo ile birlikte geliyor. Hiç bir şey almanıza gerek yok başka.
Peki sadece bu adaptörü alıp yanında telin 67W şarj kablosunu kullansak oluyor mu yoksa yine kablomu almak gerek?

Sizdeki kablo olmaz, Type A dan Type C ye Power Delivery desteği yok. Zaten dediğim gibi üründe kablo var.

Adaptörünüz Type-A'dan Type-C'ye olan 67 Watt'lık Xiaomi adaptör ise olmaz. Bu linkte attığım ürün gibi Power delivery destekli GaN şarj aletlerinde oluyor.

Hatta burada daha ucuzmuş. Xiaomi BHR5515GL Gan 2 Charger 65W Şarj Aleti Fiyatları ve Özellikleri

Attığınız bu linkten sipariş geçtim yaşadığım şehirden dolayı kargo bayağı geç geliyor maalesef günlerdir bekliyorum. Cihazın hangi Type-C girişinde şarj desteği var sağ-sol-arka? Bir de sanırım cihazda kapalıyken telefonu şarj etme desteği varmış onu nasıl kullanabiliyoruz ve yine hangi Type-C yuvası bunu destekliyor?
Bu şarj aletiyle cihazı ayrık grafik+silent modda battery drain olmadan kullanabilmek mümkün mü oyun oynamayacağım tarayıcı+Android Studio tarzı uygulamalar kullanılacak.
Ekstradan hocam şu an cihaz nedense tam şarj olmuyor mesela saatlerir sarja takılı ve açık kullanıyorum eskiden limiti yoktu 100e kadar şarj olması gerekirken 94 de kalıyor devam etmiyordu veya 100 oluyor oradan 94 düşüyor tam bilmiyorum şu anda 80 limitledim bataryayı şimdi de 74 de kalmış artmıyor bunun bir sebebi var mı ya da olumsuz bir tarafı?

@SonOfCopper hocam ürün elime ulaştı. Telefonu şarj ediyor ancak PC şarj etmiyor nedense. MSI destek yazdım sağ Type-C portu pd şarj destekli orayı deneyin dedi takıyorum olmuyor kapalıykende cihaz şarj olmuyor. Acaba BIOS'ta ayarı vs. mi mevcut bu konuda yardımcı olur musunuz?

Son düzenleme:
Merhaba, cihazınız hangisi A13VH mi 13VH mi ? Klavyenin sağ köşesindeki bandrolde ne yazıyor tam olarak ? MSI kendini korumak için limitliyor bataryayı, arka soketi tam şarj olduktan sonra sök tak yapın fuller şarjını.
Attığınız bu linkten sipariş geçtim yaşadığım şehirden dolayı kargo bayağı geç geliyor maalesef günlerdir bekliyorum. Cihazın hangi Type-C girişinde şarj desteği var sağ-sol-arka? Bir de sanırım cihazda kapalıyken telefonu şarj etme desteği varmış onu nasıl kullanabiliyoruz ve yine hangi Type-C yuvası bunu destekliyor?
Bu şarj aletiyle cihazı ayrık grafik+silent modda battery drain olmadan kullanabilmek mümkün mü oyun oynamayacağım tarayıcı+Android Studio tarzı uygulamalar kullanılacak.
Ekstradan hocam şu an cihaz nedense tam şarj olmuyor mesela saatlerir sarja takılı ve açık kullanıyorum eskiden limiti yoktu 100e kadar şarj olması gerekirken 94 de kalıyor devam etmiyordu veya 100 oluyor oradan 94 düşüyor tam bilmiyorum şu anda 80 limitledim bataryayı şimdi de 74 de kalmış artmıyor bunun bir sebebi var mı ya da olumsuz bir tarafı?

@SonOfCopper hocam ürün elime ulaştı. Telefonu şarj ediyor ancak PC şarj etmiyor nedense. MSI destek yazdım sağ Type-C portu pd şarj destekli orayı deneyin dedi takıyorum olmuyor kapalıykende cihaz şarj olmuyor. Acaba BIOS'ta ayarı vs. mi mevcut bu konuda yardımcı olur musunuz?

Merhaba, cihazınız hangisi A13vh mi 13vh mi? Klavyenin sağ köşesindeki bandrolde ne yazıyor tam olarak? MSI kendini korumak için limitliyor bataryayı, arka soketi tam şarj olduktan sonra sök tak yapın fuller şarjını.

Hocam cihazım GP68HX değil yeni versiyonu Vector 16 olan tam model:

MSI Vector 16 HX A13VHG-495TR Notebook

Klavye altındaki etikette Vector 16 HX A13v yazıyor. Cihaz kapalıyken önerdiğiniz şarj aleti şarj ediyor ediyor ancak açıkken herhangi bir tepki vermiyor 2 şarj aletindede. MSI destekle görüştüm normalde olması lazım BIOS vs. default açık geliyor dedi en son olmayınca servisten 100W pd destekli kendi şarj aletlerini almamı istediler ona da 100 dolar + KDV istediği için vazgeçtim. Bir arkadaşımda ROG 15 var onda watt fark etmeksizin bütün Type-C aletler oluyor açıkken şarj ediyor yani Vector'de neden açık kapalı ayrımı varki.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı