MSI GP68HX 13VH ile A13VH'nin Detaylı Farkları

Merhaba,

BIOS update yapın isterseniz. 65Watt PD desteği var. En kötü ihtimalle garanti ile iletişime geçin. MSI ne yazık ki PD konusunda berbat bir firma. Fakat sizin cihazınız zaten 65 Watt desteklemesi lazım. Yani MSI size şunu al bunu al diyemez, çünkü o desteği verdiğini zaten belirtmiş.

Yani şöyle diyim, bu bahsettiğiniz olay ayıplı ürün statüsüne girer. O yüzden 100Watt PD falan satmaya çalışmasınlar. Gerekirse garantiye gönderin şarj aletiyle birlikte.

BIOS Update ilk aldığım gün yaptım USB ile. Yani bende var olmasını umarak aldım cihazı çünkü 330W adaptör 1.5kg civarı her gün getir götür zor oluyor zaten cihaz ağır bu rahatlığı düşünerek almıştım. MSI destek başta bana s0-s1..S4 bütün modlarda 65W-100W desteği olduğunu belirtti ben şarj cihazı siparişi verdim olmadığını söyledim bana cihazın şarjını bitir kapat şarja tak şarj ediyor mu batteryreport dosyasını bize at falan dediler cihaz şarj oluyor kapalıyken dosyaları attım altınada belirttim kapalıyken şarj ediyor zaten sorun açıkken şarj etmemesi bana bu sefer kapalı durum sanırım S4 bu durumda 65-100W desteği olduğunu diğer durumlarda sadece 100W desteği olduğunu belirttiler bugün arkadaşımdan 120W GaN destekli adaptörle denedim yine olmadı. Halen aklımda BIOS ayarı olması gerektiği geliyor cihaz sıfır geldi kusursuz çalışıyor diğer arkadaşların başına gelen kapanmadır odur budur başıma gelmemişken servise gönderip içini açtırıp cihazımı mahvetmek istemiyorum. Önerdikleri 100W adaptörü alamam zaten ciddi pahalı durumu MSI ile çözeceğim BIOS mevzusunu açıklığa kavuştursunlar.

Şimdi şöyle diyeyim, benim MSI GP68HX'imde de PD esnasında eğer iş yükü çok artarsa saçma sapan kopmalar oluyor. Genel olarak MSI' da PD ile ilgili ciddi bir sıkıntı var. Ben şu an işlerimden dolayı cihazı yollamadım lakin yollayacağım. Sonuçta bende senin gibi büyük adaptör taşımamak için PD'ye 1.500 TL para verip aldım ve doğru düzgün çalışmasını beklerim. O yüzden benim düşüncem sende öyle yapmalısın ki akılları başlarına gelsin. Yeni cihaz verirler, onda da olmazsa yeni cihaz verirler. Çünkü bu websitelerinde yazan bir şey. S0 modu 65W - 100W.

MSI destekle görüştüm bugün bana cihazin BIOS ayarlarinin kontroli icin servis merkezine gondermemi istediler benim de sınav haftam ve cihaza en çok ihtiyacım olan senemdeyim yaza kadar gonderemeyecegim maalesef yazın zaten temizlik için gondermeyi düşünüyordum o vesileyle şarj mevzusunuda aradan çıkartırım diye düşünüyorum. Sizde konu hakkında yaşadığınız gelişmelerden beni haberdar ederseniz sevinirim bu konu altında surecin devamı için istişare ederiz.

Konuyu biraz güncellemek istedim. Bu süreç sonrasında 100W şarj aleti arayışına girmiştim ancak Xiaomi ve Huawei şarj aletleri harici diğerleri 5Kdan başlıyordu. Xiaomi ve Huawei şarj aletleri ise sürekli şarj halinde olacak cihaz için ne olur ne yapar pek bilemedim. ROG Flow kullanan bir arkadaşım vardı o cihazın yanında adaptör olarak 100W ASUS Type-C şarj cihazı veriyolarmış onu denedik ve açıkken şarj etmeye başladı vakit kaybetmeden ASUS desteğe yazdım ellerinde stok var mı yok mu diye (internette satışı yok tek satan servismiş) ellerinde sınırlı stok olduğunu ancak istediğim ürünün ROG olduğunu ve ellerinde olmadığını onun yerine 100W normal ASUS Type-C bütün özellikleri model kodu dahi aynı olan adaptörü verebileceklerini ilettiler. Fiyatı da çok makul olunca hemen aldım ürün elime ulaştı ve şu an kullanıyorum normal işlerimi yaparken 0-100 şarj süresi 2 saatdi PC'nin şarj eksilmesi olmuyor oyun vs. denemedim hiç zaten Type-C ile oyun oynamaycaktım. Tek korktuğum olay adaptör çok ısınııyor normal mi değil mi bilemedim ona da kesinlik getirebilirsem gönül rahatlığı ile kullanacağım. Almayı düşünen arkadaşlar bunu göz önünde bulundursun. Cihazım: MSI Vector 16 HX A13vhg.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…