MSI GP72 6QE için SSD önerisi

alaminor

Femtopat
Merhaba,

Dizüstü bilgisayarıma SSD yükseltmesi yapmak istiyorum ancak kararsız kaldım. Samsung 860 EVO modelini alacaktım (Daha önce SSD kullanmadığım için 500 Mb/s hız şimdilik yeterli olur diye düşünüyorum.) ancak Adata XPG SX8200 PRO modelin indirime girdiğini gördüm ve birkaç şeyi merak ediyorum:

1. M.2 ve NVMe arasında günlük kullanımda fark var mıdır? Fiyat farkına değer mi?
2. NVMe SSD'ler laptopta ısınır mı? (Performans düşüklüğü olur mu?)
3. iki bağlantı türünü kıyaslandığında hangisi ilk günkü performansını 2-3 sene devam ettirebilir?

Teşekkürler.

1- Günlük kullanımda bir farkı olmaz. Fiyat farkına değmez.
2- Evet, bir tık fazla ısınabilirler. Bazılarında ise performans düşüşü bile gözlenebilir.
3- Bu durum SSD'nin kendisinde saklı, bağlantı türü ile alakalı değil.

Bana kalırsa Samsung 860 EVO almanız daha iyi duruyor.

Son düzenleme:
1- Günlük kullanımda bir farkı olmaz. Fiyat farkına değmez.
2- Evet, bir tık fazla ısınabilirler. Bazılarında ise performans düşüşü bile gözlenebilir.
3- Bu durum SSD'nin kendisinde saklı, bağlantı türü ile alakalı değil.

Bana kalırsa Samsung 860 EVO almanız daha iyi duruyor.
Peki bunların arasındaki tek fark okuma-yazma hızları mı yoksa dosya erişim hızında da HDD ile SSD arasında olduğu gibi bir fark var mıdır?

Peki bunların arasındaki tek fark okuma-yazma hızları mı yoksa dosya erişim hızında da HDD ile SSD arasında olduğu gibi bir fark var mıdır?
Orada da IOPS değeleri devreye girebilir. NVMe ile SSD arasında fark hissedilebilir, videoya bakarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İki seçenek arasında IOPS değeri daha yüksek olan Adata, ama dediğim gibi bu tip dosyalarla işim olmaz dersen Samsung daha iyi bir tercih.

adata.PNG

evo.PNG

Orada da IOPS değeleri devreye girebilir. NVMe ile SSD arasında fark hissedilebilir, videoya bakarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İki seçenek arasında IOPS değeri daha yüksek olan Adata, ama dediğim gibi bu tip dosyalarla işim olmaz dersen Samsung daha iyi bir tercih.

Eki Görüntüle 648036

Eki Görüntüle 648037

anladım teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı