Omeruy0217
Femtopat
Daha fazla
Merhaba bu kadar detaylı cevabınız için çok çok teşekkür ederim. Aslında ekran boyutu takıntım yok yani küçük ekran daha şık geliyor bana. Onun dışınfa laptopu taa mayıs ortasında alacaktım güya ama uzun uzun araştırınca hala işin içinden çıkamadım bi de şu lenovo legionlar gecikti iyice patates oldu kafam. Ya aslında benim önceliğim biraz da ekran paneli hani bu kadar para verip canlı renklerle oynamak istiyorum o yüzden asusa bakmıştım. Ama asusun da bu zephyrusları dışındabi serisi yok sanırım şuan stoklarda 3000 serisi flagship strixler. Yani bu kadar para döküp lol cs falan oynamak istemiyorum AAA oyun oynarım o yüzden her ne kadar msiın tn panellerinde gecikme süresi düşük ve yenileme hızı yüksek olsa da öyle çok teknik farkı sezemeyecek bi günlük kullanıcı olarak 144hz yenileme yeter diye düşünüyorum zaten gecikme sürelerinde farkı anlayabilir miyim emin bile değilim. Galiba bekleye bekleye ağaç olacağım ama legion 5 pronun gelmesini bekleyeceğim. Fakat hala şeyi anlayamadım nasıl oluyor da zephyrusta ryzen 9 5900hs varken bu yeni legion prolar ryzen 7 5800 ile geliyor. Tekrar çok teşekkür ederim.İlk attığın bilgisayar gayet iyi, alabilirsin. Soğutma bakımından çok kaliteli buldum. Şu video gayet iyi özetliyor:
Videodaki eleman yorumlarda sürekli soğutma sisteminin çok iyi olduğundan ve fanların inanılmaz sessiz çalıştığından bahsetmiş, ki videodaki testlerde de ısı değerlerinin inanılmaz düşük olduğu gözle görülüyor ve bu ısı değerlerine rağmen fanların sessiz çalışması ayrı bir başarı.
İkinci bilgisayar kötü bence. 60W başlangıç, 80W maksimum ayarlarda çalışıyor; MSI ise 115W başlangıç, 130W maksimum ayarlarında çalışıyor. Aradaki performans farkı fazla olacaktır. Display olarak da MSI daha iyi. Asus, Gray to Gray Screen Response Time'da 9 ms iken MSI 6.2, overdrive seçeneğini aktif ettikten sonra ise 3.27'ye kadar düşüyor ms.
Alternatif olarak Lenovo Legion 5 Pro 16ACH6H bekleyebilirsin. Ya 21k altında ya da 21k bandında gelir muhtemelen. Legion 5'i bekle dememin sebepleri:
1-) 5800H, 10870H'dan çok daha iyi.
2-) 125W RTX 3070, 115W RTX 3060'dan çok daha iyi.
MSI laptopun avantajları 32 GB Ram, çok iyi bir soğutma ve 17.3'' olması. 32 GB Ram'e çok gerek yok açıkçası, dual-channel olması yeterli, ki iki laptop da öyle. Eğer illaki 17.3'' olmasından yanaysan bunu alabilirsin, ama Legion 5 Pro da 16.1'', o kadar da küçük değil yani. Öte yandan Legion 5 Pro'nun 2560x1600 olduğunu, MSI'ın ise 1920x1080 olduğunu söylemek lazım. Soğutma konusunda da Lenovo Legion 5 Pro'nun seni üzeceğini sanmıyorum, ama soğutma bakımından senin attığın laptopun çok kaliteli olmasına şaşırdım. Özellikle bir laptopta çok iyi değerler onlar. CP77, RDR 2 maksimum ayarlar, CP77 DLSS açık ve işlemci 65-70 derece civarında. Fazla iyi. Adam fanları turbo'ya aldı da bizi mi kekliyor acaba? Hayır, videonun yorumlarında birisi şaşırıp bunu sormuş zaten ve adam hayır demiş. Videodaki adam yorumlarda Lenovo Legion 5 Pro yerine GP76'yı tercih edeceğini söylüyor ve bunun sebebini de soğutmanın çok iyi, fan seslerinin ise çok sessiz olmasına bağlamış.
Lenovo Legion 5'in haziran sonunda geleceği söyleniyor. (Legion 5 15ACH6H R7 (82JU006ETX) Türkiye'de!-Lenovo Topluluğu)
Lenovo Legion 5 Pro'nun da fabrikadan çıkıp Türkiye'ye gönderim aşamasında olduğu söyleniyor, o da aynı şekilde ya haziran sonu ya da temmuz ortalarına doğru gelir bence.
Ama belli de olmaz biliyor musun. Yani, Legion 5 Pro 21k üstüne de çıkabilir, bunun sebebi ise yaşadığımız ülkenin hiçbir konuda stabil olmamasıyla bilinen Türkiye olması. 23-24k'ya çıkma riski alınır mı bilmiyorum. 20k'ya çıkarsa direkt alınır zaten de işte... Bunu da şu yüzden söylüyorum: MSI GP76'nın 3070 modelinin indirimli bir halde 24k olması. Legion 5 Pro ile aralarında pek bir fark yok MSI GP76'nın 3070 hâli, bu yüzden belki Legion 5 Pro da 21k üstüne çıkabilir.
Son olarak, şuradan satın alabilirsin: https://www.hepsiburada.com/msi-gp7...nt=HBCV000005PNG8&utm_term=c&wt_pc=epey.c.c.c
32'ye gerek yok bence, eğer attığın sitede 16'lı olanı stok yüzünden alamıyorsun hepsiburada linkindeki hem stoğu var hem de daha ucuz, dolayısıyla hepsiburada linkini alabilirsin. 32 ram istersen sen bilirsin tabii. Bu hepsiburada linkinde de değerlendirme yapan kişi soğutmanın efsane olduğundan bahsetmiş bu arada. Bence Legion 5 Pro'nun 21k altında çıkıp çıkmayacağının riskine girmektense direkt hepsiburada linkindeki ürünü satın alabilirsin.
MSI GP76 serisi TN panel değil, IPS kullanıyor. Specification GP76 LeopardMerhaba bu kadar detaylı cevabınız için çok çok teşekkür ederim. Aslında ekran boyutu takıntım yok yani küçük ekran daha şık geliyor bana. Onun dışınfa laptopu taa mayıs ortasında alacaktım güya ama uzun uzun araştırınca hala işin içinden çıkamadım bi de şu lenovo legionlar gecikti iyice patates oldu kafam. Ya aslında benim önceliğim biraz da ekran paneli hani bu kadar para verip canlı renklerle oynamak istiyorum o yüzden asusa bakmıştım. Ama asusun da bu zephyrusları dışındabi serisi yok sanırım şuan stoklarda 3000 serisi flagship strixler. Yani bu kadar para döküp lol cs falan oynamak istemiyorum AAA oyun oynarım o yüzden her ne kadar msiın tn panellerinde gecikme süresi düşük ve yenileme hızı yüksek olsa da öyle çok teknik farkı sezemeyecek bi günlük kullanıcı olarak 144hz yenileme yeter diye düşünüyorum zaten gecikme sürelerinde farkı anlayabilir miyim emin bile değilim. Galiba bekleye bekleye ağaç olacağım ama legion 5 pronun gelmesini bekleyeceğim. Fakat hala şeyi anlayamadım nasıl oluyor da zephyrusta ryzen 9 5900hs varken bu yeni legion prolar ryzen 7 5800 ile geliyor. Tekrar çok teşekkür ederim.
Hocam IPS level diyor muhtemelen ips değil ama ips seviyesindedir. Zaten zephyrustaki ips panelle ntsc ve rgb değerler aynı. Sanırım sonuç olarak ölme eşşeğim ölme bakalım fırsatçı mediamarkt kaçta sürecek piyasaya.MSI GP76 serisi TN panel değil, IPS kullanıyor. Specification GP76 Leopard
Öte yandan hem Legion serisinin hem de GP76 serisinin gecikme süresi düşük, o yüzden gecikme süresi konusunda dert etmenize gerek yok. Legion 5 4.66 MS iken GP76 3.27 ve dediğiniz gibi, ikisi arasındaki fark anlaşılmaz bile muhtemelen. Önemli olan 5'in altında olması. ''Ben rekabetçi oyun oynamıyorum fazla, bu yüzden gecikme süresinin düşük olması benim için bir anlam ifade etmiyor.'' diye bunu sadece rekabetçi oyunlarla sınırlayıp düşünmeyin lütfen, sıradan bir oyuncunun singleplayer bir shooter oyununda yaşadığı deneyimi de etkileyecektir bu. Daha iyi bir deneyim için 5'in altında olması yeterlidir, en azından casual gamer diye hitap ettiğimiz kesim için.
Hem Legion hem de MSI IPS panel kullandığı için canlı renkler deneyimleme konusunda bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Eğer olaya ekranın büyüklüğü olarak değil de gördüğünüz görüntünün kalitesi ve güzelliği olarak bakıyorsanız dediğiniz gibi Legion 5 Pro'yu beklemek iyi bir seçenek olabilir, çünkü çözünürlük olarak en yükseği o ve Legion 5'de bulunup MSI'da bulunmayan G-Sync/FreeSync seçenekleri de mevcut, hem Legion 5'in ekranından daha büyük, aynı zamanda donanım olarak da en iyisi. Umarım makul bir fiyata çıkar.
Ryzen 9 5900HS ile Ryzen 7 5800H arasında devasa farklar yok bu arada. Şöyle bir benchmark testi: Screenshot
Arkadaki mantığı ben de bilmiyorum açıkçası ama 5900 bombasını yeni bir seri oluşturup ona takmayı tercih ettiler, bu serinin ismi de Legion 7. 4800H'ı Legion 5 ile, 5800H'ı Pro yaratarak onla, 5900HX'i de Legion 7 yaratarak onla kullanmayı tercih ettiler. İşlemciler düşükten yükseğe doğru gittiği gibi laptoplar da eskiden yeniye doğru gidiyor. Bence mantıklı. Yeni çıkmış daha düşük işlemcileri daha eski modellerde kullanarak onları güncellemek, yeni çıkan daha üst işlemcileri daha yeni modellerde kullanarak yeni seri yaratmak.
Ama işte bundaki intel işlemci de ısınma sorunu olur mu bilemedimHocam heralde ben araştırma yapsaydım bu kadar kapsamlı olmazdı. Elinize kolunuza sağlık çok teşekkür ederim yurt dışı alışverişi için amazon dışında tercih etmek istemiyorum o kadar güvenemiyorum çünkü. Ama amazonda'da doğru düzgün stok yok anladığım kadarıyla. Aslında gigabytelara da baktım ama bu kadar beklemişken yeni nesil işlemcili qhd IPS panelli legionları bekleyeceğim sanırım.
aslında burada fiyatı bayağı iyiymiş ekran kartı max-q fakat 105w da çalışıyor dynamic boost da var mux switch de oluyor bildiğim kadarıyla ve 4k ekran cezbetmedi değil qhd ekranı beklerken samsung panel cidden hoşmuş
GIGABYTE AERO 15 OLED KC I7-10870H 16GB DDR4 RTX3060P GDDR6 6GB 512 SSD 15.6 SAMSUNG UHD OLED PANEL144Hz W10 PRO NOTEBOOK | ITOPYA
GIGABYTE AERO 15 OLED KC I7-10870H 16GB DDR4 RTX3060P GDDR6 6GB 512 SSD 15.6 SAMSUNG UHD OLED PANEL144Hz W10 PRO NOTEBOOK En iyi fiyat ve ödeme seçenekleri ile AERO 15 OLED KC ITOPYA'da.www.itopya.com
Şimdi baktım kendi sitesinde max-q diyor ama itopyada p yazıyor anlamadımHocam heralde ben araştırma yapsaydım bu kadar kapsamlı olmazdı. Elinize kolunuza sağlık çok teşekkür ederim yurt dışı alışverişi için amazon dışında tercih etmek istemiyorum o kadar güvenemiyorum çünkü. Ama amazonda'da doğru düzgün stok yok anladığım kadarıyla. Aslında gigabytelara da baktım ama bu kadar beklemişken yeni nesil işlemcili qhd IPS panelli legionları bekleyeceğim sanırım.
aslında burada fiyatı bayağı iyiymiş ekran kartı max-q fakat 105w da çalışıyor dynamic boost da var mux switch de oluyor bildiğim kadarıyla ve 4k ekran cezbetmedi değil qhd ekranı beklerken samsung panel cidden hoşmuş
GIGABYTE AERO 15 OLED KC I7-10870H 16GB DDR4 RTX3060P GDDR6 6GB 512 SSD 15.6 SAMSUNG UHD OLED PANEL144Hz W10 PRO NOTEBOOK | ITOPYA
GIGABYTE AERO 15 OLED KC I7-10870H 16GB DDR4 RTX3060P GDDR6 6GB 512 SSD 15.6 SAMSUNG UHD OLED PANEL144Hz W10 PRO NOTEBOOK En iyi fiyat ve ödeme seçenekleri ile AERO 15 OLED KC ITOPYA'da.www.itopya.com
Ama işte bundaki intel işlemci de ısınma sorunu olur mu bilemedim
hocam sadece oyun oynayacağım asusun da ekran kartı baya düşük bi watt da çalışıyor o yüzden lenovoları bekleyeceğim sanırım.Zephyrus G serisinin panellerinin color gamutları yüksektir, edit için kullananlar çok olduğu için
Tam oyun performansı için MSI GP alın.
Hibrit olarak oyun oynarım/içerikle ilgilenirim yani dizi izlerim, edit vs. derseniz Zephyrus G14 daha iyi olacaktır.
Macbook ve gaming laptop arası bir cihaz