Msi gs60 2pl 072tr mi ? Lenovo y5070 mi ?

DevAdam16

Hectopat
Daha fazla  
arkadaşlar öncelikle herkese merhaba..
Uzun bir araştırmanın ardından bu iki bilgisayardan birini almaya karar verdim.İki bilgisayarda vatanda stoklarında bulunuyor.
Msi'da gtx850m ekran kartı bulunuyor..
Lenovoda ise gtx860m ekran kartı var.

Bu iki bilgisayardan birini yarın alıcam inşallah.
Sizce hangisini alayım,nedenlerini Karşılaştırmalı olarak yazarsanız çok sevinirim.

Değerli yorumlarınızı bekliyorum şimdiden herkese teşekkür ederim...

Ali bey ve Recep bey Sizinde değerli yorumlarınızı bekliyorum,saygılar..

Şimdi, öncelikle belirtiyim sunu veya bunu al demicem hangisini seçmen gerektiği konusunda bilgi vericem. Çünkü para verip alcak olan , kullancak olan sensin. Önce ekran kartı için; Google'a GTX850m ve Gtx860m yaz. Geforcenin kendi sitesinden sol tarafdan specification kısmından ikisinin özelliklelerini kıyasla. Ram, base clok, cuda core vs. Günümüzde oyun sistemleri için f/p oranında 8GB sistem ram'i yeterli deniliyor. Ama daha üstü her zaman ileriye yönelik daha iyidir. Bunu göz önünde bulundur. İki sistemde işlemci aynı onu pas geç. Hdd konusunda 128 gb ssd sistemi hızlı açar ama oyunda fps etkisi yokdur. Bence ona kanma. Klavyeler iki pc'de de nerdeyse aynı tasarım sayılır. Msi de oyun yazılımı falan var fakat ne kadar kullanırsın sana kalmış. Kasa olarak Lenovo metal bi yapıya sahip. Tasarım konusu göreceli onun için magzaya gidip yakından gör. Anakart konusunda iki üretici de kendi ürünü yapıyor ama anakart konusunda msi daha iyi. Performansa etkisi tartışılır. Son olarak aradaki fiyat farkını göz önünde bulundur. Ona göre kararını ver. Bir tavsiyede eğer yanında çok gezdirmicem dersen , masa üstünde kullancaksan en iyisi masa üstü fakat dolar tavan yaptı oda beklemen gerekir. Dediklerimi göz önünde bulundur biraz daha araştır.

Msi aldım arkadaşlar..
Lenovonun malzemesi çok kalitesiz geldi..
Sistem özellikleri olarak lenovo daha iyiydi ama içime sinmedi..

İçine sinerek aldıysan sorun yok. Hayırlı olsun. Oyun testi falan yaparsan bekleriz.

Hocam fiyatı 4bin lira ama biraz zorlarsan pazarlığa girersen mağaza müdürü ile görüşüp indirim yapıyor vatan bilgisayar,3800 liraya aldım..

İçine sinerek aldıysan sorun yok. Hayırlı olsun. Oyun testi falan yaparsan bekleriz.

Kardeşim senin mesajını bilgisayar alırken okudum,senin mesajını okumadan önce lenovo ayırttırdım mağazada almak için..Sonra Çanta usb bellek vs bakarken buraya bakmak aklıma geldi son bir defa..Senin yorumunu okuduktan sonra son bir kez iki bilgisayarı inceledim..Ve sonuç olarak msi aldım..
Şöyle söyleyebilirim gerçekten bilgisayarın her bir santimetrekaresi kalite..
Oyun olarak hangi oyunları test etmemi istersin ?
Her ayarda fps ayarlarını paylaşırım burada.

Msi dediğin gibi sonuçta kendini kanıtlatlamış kaliteli marka. Ben Lenovoyu tercih ettim nedeni ise 3150 TL olmasıydı. Ben alırken Msi nin fiyatlari 600 TL daha pahalı idi. Tabi biraz bütçe meselesi. Açıkcası aynı işi yapar düşüncesi ile Lenovo seçtim. O yüzden zaten ilk yorumda onu al bunu al demedim seçerken dikkat edicegin yerleri söyledim. Önemsedigin için Sağol. Senden; C.O.D AW , Sniper Elite 3 , Most Wanted 2012, BF3 , BF4, C.O.D Ghost. Varsa bu oyunlardan test istiyorum bende test eder söylerim karşılaştırma yapmış oluruz. Ultra ayarlar ile Nvdia'nın optimum ayarlarında test edelim. Başkalarıda faydalanır. Güle güle kullan tekrardan.

@DevAdam16 Ben de aynı msi bilgisayarı almayı düşünüyorum. Acaba üründen memnun musunuz? Ekran mat olduğu için renkler biraz soluk geldi. Sizde böyle bir durum var mı? Son olarak alette tek fan mı yoksa çift fan mı var biliyor musunuz?

@DevAdam16 Ben de aynı msi bilgisayarı almayı düşünüyorum. Acaba üründen memnun musunuz? Ekran mat olduğu için renkler biraz soluk geldi. Sizde böyle bir durum var mı? Son olarak alette tek fan mı yoksa çift fan mı var biliyor musunuz?

Öncelikle şunu belirteyim bilgisayar çok hafif ince ve kaliteli malzeme kullanılmış..
Matlık konusuna takılma bence mat olması daha iyi,ekranda yansıma yok,ekran parlaklığını son derece iyi benim ekran parlaklığı %50ye ayarlı gözleri yormaması için..
Bilgisayarda çift fan mevcut ekran kartı için ayrı,anakart için ayrı..
Ekran kartı biraz daha iyi olan msi ghost modeli alabilirim diyorsan onları tercih edebilirsin..
Ama gtx850'de uzun süre götürecektir.
Başka soruların olursa burdan yazarsın kardeşim,umarım faydalı olmuştur senin için.

@DevAdam16 Teşekkürler hızlı cevap verdiğin için. Ekran kartı yeterli benim için. pek oyun için değli de iş amaçlı alıcam zaten. Ama tabi arada az da olsa oyun oynarım herkes gibi :) Ürünün özellikleri gayet güzel zaten. Bugün gidip vatanbilgisayarda incelediğimde tek aklıma takılan konu ekranın matlığı olmuştu. Ama orda ortam çok ışıklı olduğu için normal bir ışıkta nasıl olur bilemediğimden almadan döndüm. Isınma konusunda da sorun yoktur umarım. Yani oyun oynarken normal olarak ısınır ama sorun çıkarıcak kadar ısınmıyodur herhalde.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı