MSI GS70 vs MSI GE62

Glitchy

Hectopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar benim emektar laptop 5 yaşını dolduruyor ve zamanına göre çok geri GTA 5 almıştım oynayamadan gitti oyun

Ben biraz araştırdım ve bana uygun olarak MSI'lar geldi (fiyat olarak değil)

Bütcem dolayısıyla 2 tane Msi arasında kaldım sizce hangisi?

1.si bunu isteme nedenim nVidia GTX 970M 3GB var ama işlemci İntel Core i7 4720HQ ve RAM 16 GB olsa da DDR3 ve 2*128 GB SSD yani 256 + 1 TB

Fiyatı 5084 TL.

MSI GS70 STEALTH CORE İ7 4720HQ 2.6GHZ-16GB-2x128SSD+1TB-17.3''-GTX970 3GB-W8.1

2.si ise nVidia GTX960M 2GB işlemci, İntel Core i7 6700 HQ ve 16 GB RAM DDR4 ve 128 GB SSD + 1 TB

MSI GE62 APACHE CORE İ7 6700HQ 2.6GHZ-16GB-128GB SSD+1TB-15.6''-GTX960M-W10

Fiyat: 4236 TL.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer aşırı derecede oyun oynuyorsan GS70 ama yok oyun oynarım derslerle de ilgilenenmem lazım çok da fazla vakit harcamak istemiyorum diyorsan o kadar fark vermeye gerek yok. Ben o GE62'nin Apache Pro olanını ve 250 GB 850 Evo'yu Amazon'dan aldım yaklaşık 4000 lira tuttu. PC haftaya gelecek inşallah, SSD'yi alalı 1 ay falan oldu.

Öncelikle yeni bir hesap açtım çünkü diğer hesabım Türkçe'yi yanlış kullandığım için 3 günlük yetkisizleştirildi. Ben sadece birkaç büyük harf hatası yada bazı harfleri atlamış olabilirim sabah telefondan girmem gerekiyodu okul için de acele etmiştim öncelikle özür dilerim hesap açmam da hatalıysa ama arkadaşları cevap vermeden bırakırsam kötü hissederim tekrar özür dilerim.

Gelelim konuya benim kafam taktığım şeyler i7 6700 HQ , i7 4720 HQ ve DDR3 ile DDR4 bir de SSD

Bilgisayar; MSI GE62 APACHE CORE 6QC | MSI GS70 STEALTH CORE
Ekran kartı; NVIDIA GTX960M 2GB | NVIDIA GTX970M 3GB
RAM; 16 GB DDR4 | 16GB DDR3
İşlemci; Intel i7 6700HQ | Intel i7 4720HQ
SSD; 128 GB | 256 GB

Özellikler böyle benim için ekran kartı önemli ama işlemci ve ddr'ın da iyi olmasını istiyorum bu yüzden kararsızım ddr tam ne işe yarıyor pek fikrim yok ama msi'ye göre önemliymiş.

monster'lar için pek bir fiyat farkı yok gibi ve hataları filan varmış sanırım ayrıca msi daha kalite geliyor bana sizce ne yapmalıyım ??

Oluyor öyle. Hatta hatamı düzeltemeyip ceza veren de oluyor. Biraz aşırı buluyorum bu uygulamayı. Tam ihtiyacın olan bir şey hakkında konu açmışken ufak bir dikkatsizlik konunun dağılmasına vs. sebep oluyor.

Performans kaybın olmaz. 970 olanda aynı bileşenler kullanılsa biraz daha hızlı olur tabi fakat aşırı etkisini fark edebileceğini sanmıyorum.
İşlemci ve ram karşılaştırmalarına google'dan bakabilirsin.

pekala saolun zaten mayısa doğru alıcam belki daha iyisinin fiyatı düşer öyle yaparım kararsızım cidden ge62 nin özellikleri olupta ekran kartının 970 olması iyi olurdu makul fiyata ama napalım:/

teşekkürler

Bu konularda yeterli bilgim olmadığı için affınıza sığınarak soruyorum ama

DDR4 ve 6700 Hq işlemci göz yumulcak şeyler mi ? Onları da önemli sanıyordum.

Nasıl bir fark hissederim 2 bilgisayar arasında ?

Daha iyi olur. Programlarda takılmaz, winrarda sıkıştırmaları çok daha hızlı yaparsınız. Ayrıca DDR4 2133mhz olurken DDR3 1333mhz olabilir.

Öncelikle DDR4 için burayı okuyabilirsin.
DDR4 Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey - Technopat

Bu yazı yazıldığı zaman 6. Nesil işlemciler yoktu. Büyük ihtimal DDR4 ile 6. Nesil işlemciler daha verimli çalışıyorlar. Farklarını oradan okursun. DDR3 ile arasındaki sadece frekans farkı değil çünkü DDR4 ile aynı frekansa sahip DDR3 bellekler de mevcut.

Tabi ki ram ve işlemciler arasında bi fark var fakat bu fark 970 ile 960 arasındaki performansı farkını kapatacak kadar değil. Sonuç olarak ya yeni teknoloji ve ultra olmayan grafikler ya da eski sayılmaya başlanabilecek bir teknoloji ile ultra grafikler. Bu arada elini çabuk tutman gerektiğini düşünüyorum çünkü eski nesilleri bitirmek için bu kadar fazla indirim yapıyorlar tekrar denk gelmeyebilir. Tavsiye istemekten yerine şartları göz önüne aldığında hangisi olması gerektiğine kendin karar vermen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…