MSI GS70 Windows 10 mikrofondan ses gitmiyor

Sentix

Kilopat
Katılım
6 Şubat 2016
Mesajlar
32
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Merhabalar. Karantina süresinde Online dersler başladı. Derslere katılım sağlarken fark ettiğim bir problemim var. Bundan 2 sene önce de bu şekilde Online ders almıştım aynı bilgisayar ve aynı kulaklıklar üzerinden ancak o zaman hocam ile sağlıklı iletişim kurabiliyordum.

Problemim şu ki kulaklık kısmında sıkıntı olmamakla birlikte mikrofon ile konuşmaya başladığımda sesim karşıya gitmiyor giden tek şey cızırtı. Driver sil yükle gibi şeyleri çokça denedim. Bu sorunu aşmam gerekiyor yardımcı olabilirseniz minnettar olurum. Ses dosyası yüklenebilirse eğer nasıl bir cızırtı olduğunu da sizlere dinletebilirim.

Bilgisayarım MSI GS70 6qe serisi. 2016 yılında aldım. Aldığım günden beri format gibi bir işlem görmedi. Ayrıca bu sorunu denediğim tüm kulaklıklar da yaşadım.
 
Maalesef bir etkisi olmadı.

Mesela konuyu açtıktan sonra Realtek sürücüsünü kaldırdım sonra ses kaydı alayım dedim. Doğal olarak mikrofon aktif olmadı. Sürücüyü tekrar yükleyince ses kaydedici ile sesimi kaydetmeyi denedim yine sadece cızırtı oluştu.

Büyük ihtimal Realtek sürücüsü ile Windows 10 arasında bir yazılımsal sıkıntı var. Ancak hangi sürümü yükleyeceğimi de bilemedim. O kadar çok şey indirdim ki.
 
Aslında kurduğum sürücü Win 7'den Win 10'a kadar olan ortak sürücü.
Bu linktekini kurdum siz yazdıktan sonra da birkez daha denedim. Hatta Recep beyin sürücüler kısmında paylaştığı Realtek'e ait olan son ortak sürüm olan (8899_FF00_PG475_WIN10_RS3_RS4_RS5_19H1_WIN7_WHQL) yükledim ancak hiçbir şekilde mikrofonu kullanamıyorum.


Açıkcası düşüncem şu yönde. Windows güncellemesi ile alakalı bir sorun oluştu. Ancak bunu çözecek bilgimde maalesef yok.
Ek olarak Realtek HD Audio Yöneticisi programını maalesef kullanamıyorum. Windows Store'dan inmiyor. Denetim masasında görünmüyor. Ne oldu da bir anda Realtek bu kadar sorun çıkardı anlamıyorum. Mecbur kalmadıkça güncelleme de yapmam. Bakmadığım site kalmadı ancak bir çözüm yok galiba bu işe.
Merhabalar başka bir çözüm önerisi var mıdır acaba?

Merhabalar.

Bu konunun benzerini bir kere daha açmıştım ancak bu sefer bazı eklemeler yaparak sizlerin yardımına ihtiyacım var.

Bilgisayarımda yaklaşık 1 yıldan fazladır mikrofondan ses iletişi sağlayamıyorum. Jack sürücüsüne taktığım mikrofon sesi iletmek yerine karşı tarafa sadece cızırtı gidiyor.

Bunun üzerine USB harici ses kartı aldım. Maalesef onda da aynı.

Son çözüm olarak Bluetooth kulaklık aldım. O da aynı.

Windows topluluk da bu sorunu belirttim ama onların verdikleri çözümler hiçbir işe yaramıyor.

Servise göndereyim diyorum Online derslerden dolayı böyle bir şansım yok. Bir de küçük şehirde yaladığımız için git gel çok uzun sürer ve ayrıca MSI'in çok güzel bir fiyat çıkaracağını düşünüyorum.

Bilgisayar mikrofonu algılıyor. Hatta sesi de algılıyor ancak karşıya iletmiyor. Bu cızırtı işlemi başladığında bilgisayarın mikrofonu da paralel olarak cızırdıyor.

Güncel driver yüklüyorum onu sürümden dolayı kabul etmediği oluyor. Bu sefer eskiye dönüyorum yine sorun devam ediyor. Saçma sapan bir şeyin içerisindeyim.

Şu sorun bezdirdi beni. Online eğitimde çok zorluyor hem telefon hem de bilgisayardan uğraşmam gerekiyor.



Realtek denilen baş belası ses sürücüsünü forumda ya da sitesinde verilen güncel sürümle güncelleme yaptığımda kulaklık takıldığını anlamıyor. Mecburen MSI'in sitesinde ki 2017 senesinden kalan sürümü kullanmak zorundayım.

Mikrofon zaten çalışmıyor. Ne Bluetooth kulaklığın mikrofonu ne de jack girişinin mikrofonu. Karşıya sesim gitmiyor. Hangi güncellemeyi yüklesem de bu değişmedi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun sürücüden mi ses kartından mı bilmiyorum. O kadar ileri bilgim yok maalesef.

Ancak her sürücüde mikrofonda ve hatta hoparlörde cızırtı var.

Harici ses kartı da aldım bu arada. Onda da birçok sürüm denedim ama olmadı.

Belirttiğiniz sürümü kurmayı deneyeyim. İlginiz için teşekkür ederim.
 
Aynı sorunu ben de yaşamıştım. Sorunun kaynağı da büyük ihtimalle 2004 sürümüne geçmektendi. Daha eski bir Windows 10 sürümü kurmuştum düzelmişti.
 
Adım adım gidelim:
BIOS ve Firmware güncellemelerini yap:


Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sonra Windows sürümünü belirt.
 

Geri
Yukarı