Msi GT 70 Ekran Kartı Değişimi

mehmet_gt70

Kilopat
Katılım
23 Ocak 2015
Mesajlar
21
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Msi gt70 2oc (770m) kullanmaktayım. Ekran kartının performansı yetersiz geliyor.970m takmak istiyorum fakat bu işlemi daha önce hiç yapmadım. Enerji tüketim değerleri dikey uyumu konusunda pek bilgim yok. Şaptoplar için sipariş vermetı düşünüyorum aliexpress den mxm var clevo marka laptoplar için var msi gt70 e gelir mi acaba?
Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. İyi forumlar.
 
Benim gördüğüm kadarıyla zaten sitelerde hangi ürünle uyumlu olduğuna dair bilgi de veriliyor.
Ek olarak her kartın her mxm slotlu makinaya uyacağını sanmıyorum çünkü bazı kartların boyutu ve şekli(mxm portuna giren yeri değil, girinti çıkıntıları kastediyorum) anakarttaki düzene göre farklılaşabiliyor. Ek olarak gpu'nun kart üzerindeki lokasyonu (bu niye önemli: soğutucu tablasına denk gelmez ise soğutamazsın, ek termal plaka vb. ile desteklemek gerekir.), voltaj değerleri vs vs.

Sonuç olarak yabancı forumlarda senin makinan için o tarz bir geçiş yapıldığına dair kanıt yokken masrafa girme.
 
Mesajımda cevap vermiştim.

Mesele mxmli ve uyumlu gpu kartı bulmakla bitmiyor, kartların şekilleri de farklı olabiliyor, yukarıda bunu belirtmiştim.
Mesela aşağıda aynı gpulu iki farklı tip kart var.

Nvidia GeForce GTX 770M 3GB DDR5 for clevo alienware upgrademonkey -in Graphics Cards from Computer & Office on Aliexpress.com | Alibaba Group
Original G750JX_MXM_N14E GS N14E GS A1 GTX 770M DDR5 3G MB graphics card board for ASUS G750J G750JX laptop-in Graphics Cards from Computer &...

İstemiş olduğun hap bilgi bir yerde yazmıyor, ancak forumları karıştırarak yaptığını söyleyen kişilerin dediklerine güvenerek işe girişebilirsin ki bunun için yabancı siteler en iyisi.

Ya da gene demiş olduğum gibi bazı satıcılar sattıkları gpu kartının hangi ürün için olduğunu belirtiyor.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı