MSI GT63 8RG nasıldır?

• Konuyu başlatan TBG
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 24
  • Görüntüleme 2.897

TBG

Hectopat
Uzun zamandır takip ediyorum fiyatı 14 bin lira civarıydı fakat HB indirimiyle 11.587 liraya geliyor. Sizce bu fiyata değer mi? Kullananlar varsa sıcaklık değerleri ve performansı hakkında bilgi verirlerse sevinirim. Bir de üründe G Sync olup olmaması hakkında bir bilgi bulamadım bilenler yazsın lütfen. Bu fiyat bandında benzer özelliklerde önerebileceğiniz başka bir cihaz varsa onları da yazarsanız sevinirim.

Özellikleri: GT63 TITAN 8RG-041XTR

İşlemci: Intel Core i7-8750H (9M cache, up to 4.1Ghz)
İşletim Sistemi: DOS
Ekran: 15,6" FHD (1920x1080) Yansımasız Ekran 120HZ 3ms
Chipset: Intel[emoji768] HM370
Ekran Kartı: GTX1080 GDDR5 8GB
Hafıza: 16GB DDR4
Hafıza yuvası: 4 Slot
Maksimum Hafıza: Max 64GB 2133MHzHDD 1TB+256GB NVME SSD
Ön Kamera: FHD type (30fps@1080p)
Klavye: Programlanabilir Arka Aydınlatmalı (RGB)Pil: 8-Cell , Li-Ion
Güç Adaptörü: 330W adaptör
Boyutlar: 390 x 266 x 39.8 mm
Ağırlık: 2.94 kg

Linki: MSI GT63 Titan 8RG-041XTR Intel Core i7 8750H 16GB 1TB + Fiyatı

Son düzenleyen: Moderatör:
Üründe G-Sync yok, gayet güzel özellikleri var, fiyatı diğer sitelere göre uygun olmuş. Isınma konusunda MSI da genel olarak problem yok zaten, bu ürüne nazaran ince laptoplarında ufak ısınmalar oluyor sadece ama bu üründe öyle bir şey ile karşılaşmazsınız.

Amazon'da bazı ilanlarda G-Sync yazıyor bu yüzden kafam karıştı ama sanırım onlar farklı modelleri bu 041XTR olan modelde dediğiniz gibi G-Sync yok anladığım kadarıyla. Ben de baya araştırdım 8. nesil işlemci ve 1080 bulunan bir cihazı soğutmak kolay olmuyor haliyle ama GT serisi MSI'ın Cooler Boost 5 teknolojisi sayesinde en iyi soğutma sistemlerine sahip serisiymiş sanırım. Dezavantaj olarak GS serisine göre ağırlığı ve boyutları daha fazla ama benim için performansı daha önemli.

GT serisi, soğutma konusunda zirvedir. Almak istediğiniz model çok iyi ama 17.3" tercihiniz olursa GT75 Titan öneririm. Soğutma için 10 adet ısı borusu kullanıyor.

MSI GT75 TITAN 8RG-244XTR Intel Core i7 8750H 16GB 1TB + Fiyatı

150621t9nsnn238z60n155.jpeg

Şu belirttikleri cooler boostmuş filan bence abartılıyor ya iyi tamam o kadar fazla ısı borusu var ama hani ben şahsen o kadar anlattıkları kadar başarılı bulamıyorum maalesef. Evet videolarına baktım ısınma sorunları maalesef var 90 dereceyi aşıyor oyunlarda. Yani bunun gibi uzun çoklu ısı borusu kullanılacağına bana göre az ve kısa geniş ısı borularını tercih edilse daha iyi olur zannımca o kadar küçük fanın o kadar fazla ısı borusuna ayrı hava vermesi gerçekten çok güç belki katılmazsınız ama benim görüşüm bu yönde. Bir Türk youtuber incelemiş laptopu. Aynısı GT 75 serisinde de yaşanmış bu sıcaklık. Ama şunu söyleyeyim fiyatı performansına göre gerçekten çok iyi ancak o kadar güçlü ekran karta 1080p çözünürlük biraz düşük kalmış gibi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

GT serisi, soğutma konusunda zirvedir. Almak istediğiniz model çok iyi ama 17.3" tercihiniz olursa GT75 Titan öneririm. Soğutma için 10 adet ısı borusu kullanıyor.

MSI GT75 TITAN 8RG-244XTR Intel Core i7 8750H 16GB 1TB + Fiyatı

150621t9nsnn238z60n155.jpeg

Bu modeli de gördüm fakat tek farkı ekranının 17" olması sanıyordum soğutma sisteminin farklı olduğunu bilmiyordum. Bilgilendirme için teşekkürler. Bütçeyi biraz daha yükseltme şansım olursa bunu almak daha mantıklı tabiki.

Şu belirttikleri cooler boostmuş filan bence abartılıyor ya iyi tamam o kadar fazla ısı borusu var ama hani ben şahsen o kadar anlattıkları kadar başarılı bulamıyorum maalesef. Evet videolarına baktım ısınma sorunları maalesef var 90 dereceyi aşıyor oyunlarda. Yani bunun gibi uzun çoklu ısı borusu kullanılacağına bana göre az ve kısa geniş ısı borularını tercih edilse daha iyi olur zannımca o kadar küçük fanın o kadar fazla ısı borusuna ayrı hava vermesi gerçekten çok güç belki katılmazsınız ama benim görüşüm bu yönde. Bir Türk youtuber incelemiş laptopu. Aynısı GT 75 serisinde de yaşanmış bu sıcaklık. Ama şunu söyleyeyim fiyatı performansına göre gerçekten çok iyi ancak o kadar güçlü ekran karta 1080p çözünürlük biraz düşük kalmış gibi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Dediklerinize tamamen katılıyorum soğutma performansı fazlasıyla abartılan MSI'da bile durum böyleyse gaming laptop almak pek akıl kârı gibi durmuyor. Ben de attığınız videoyu izlemiştim ve ondan sonra biraz hayal kırıklığına uğradım. Üstelik GT serisi soğutma ve performans açısından en üst düzey seri olarak lanse ediliyor. Fakat bu değerlere göre o kadar yükü taşımaya değecek bir soğutma performansı sağlamıyor.

Benim laptop tercih etme sebebim üniversiteye başlayacak olmamdı fakat bu bütçeyi ayırdıktan sonra güzel bir masaüstü toplayıp + olarak taşınabilirlik için düşük performanslı bir laptop almak daha cazip geliyor şu an.

Orada gösterilen değerler yanlış, işlemcinin 99 dereceye çıkması nedir? Hadi ekran kartının 90 dereceyi görmesi bir nebze olsa doğru olabilir ama o işlemci ne. Okunan değerlerde kesinlikle bir sıkıntı var, ki oyunu oynayan arkadaş da en sonunu izlerseniz soğutmasından gayet memnun olduğundan bahsediyor. Daha profesyonel bir inceleme izlemenizi tavsiye ederim.

@TBG Üniversitede okuduğunuz bölüme göre size sağlam bir laptop lazım olacak, bu tür laptolar taşıma anlamında sorun çıkarır, onun yerine 7-8 bine çok daha taşınabilir laptoplar alabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı