MSI GT63 8RG nasıldır?

• Konuyu başlatan TBG
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 24
  • Görüntüleme 2.904
Maalesef istediğim modelle ilgili doğru düzgün bir inceleme yok. CHIP bugün incelemiş ama sadece özelliklerinden bahsettiği 3 dakikalık bir video atmış. Zaten bugün de HB indiriminin son günüydü, 14 bin liraya da o laptopu alacağımı zannetmiyorum. Dediğiniz gibi 1080'li bir sistem ve laptop da bütçemi biraz aşacak gibi o yüzden i5 8600K ve 1070 veya uygun fiyata bulursam 1070Ti ile bir sistem kurup kalan parayla da laptop almayı düşünüyorum. Ama tabi bu ekran kartlarının performansını almak için 2K bir ekran da eklemek lazım. Belki hazır sistem alabilirim sanki daha ucuz gibi görünüyor karne indirimindeki bazı modeller.

Değerlerin yanlış olduğunu düşünmüyorum bunu msi afterburner ile yapıyor ve program sıcaklıkları doğru gösteriyor, soğutmasını beğenmesi tamamen reklamdan ibaret başka bir şey değil hani madem sponsor olmuş övelim mantığını konuşturmuş aynısını technopat başka bir laptop modelinde de yapmıştı işlemci 90'ı rahat geçtiği halde soğutmayı başarılı bulmuştu ilginç bir şekilde hatırlamıyorum ama gtx 1050 ti model bir msi' di. Bir üsteki arkadaş da bahsettiği gibi Donanım arşivi de o öyle böyle ısınan laptopu bile övmüş, sıcaklıklar sorun değil diyorlar 100' ü görüyor :). Sıcaklıklar gayet normal söz konusu msi olunca insan bi şaşırıyor tabi ki :). Belki termal macunda sıkıntı vardır yada o modelde sıkıntı vardır bilmemem orası istisna sonuçta. Normalde ekran kartları daha düşük sıcaklıkta olurken işlemci yüksekteydi. 7. nesil işlemcili laptopların çoğu bu sıcaklığa ulaşıyorlardı belli bir süre sonra anlaşılan 8. nesilde de devam etmektedir.

Yani ısınma sorunu dert ediyorsunuz evet ancak daha çok inceleme videolarına bakmayı tavsiye ederim belki başkaları tarafından bu kadar sıcaklık değerleri yoktur öte yandan 1080' li bir kasa toplanır ancak işin içine monitör ekipmanları sayarsak idare eder bir laptop zor alabilirsin. Belki 1070 veya 1070ti ile olabilir. Veya bütçeyi çok taşırmayıp 6000-6500 bandındaki GTX 1060 laptop alabilirsin. Üniversite bittiğinde kasaya geçiş yaparsınız.

Baska bi konu altında da bahsetmiştim. Soğutmayı sadece sıcaklıkları 80 nin altında tutmak gözüyle bakıyorsunuz. Burda optimum sıcaklıkda maksimum GHZ önemli. Şöyle örnek vereyim technopat’ın son incelenen Monster ve MSİ laptoplarda Monster 83 ve altı sıcaklıkda fakat işlemci GHZ sürekli oynuyor. Bu oyunlarda FPS drobu olarak geri dönüyor. Performans bilgisayarı deyip alıyorsunuz bir video sıcaklık düşük fakat işlemci turbo özelliğini kullanmıyordu. Son incelenen MSİ modelinde sıcaklıklar 94-85 aralığında aynı Cooler Boost 5 sistemi bende maksimum 87 derece görüyor fakar işlemci 3.9 GHZ sabit buda soğutmayı başarılı kılıyor. Maksimum performansı kullanabiliyorsun. Videoda da bunu söylüyorlar. Sponsorlukla alakalısı tartışılır bizzat inceleyenlerden duymak gerekir.

Baska bi konu altında da bahsetmiştim. Soğutmayı sadece sıcaklıkları 80 nin altında tutmak gözüyle bakıyorsunuz. Burda optimum sıcaklıkda maksimum GHZ önemli. Şöyle örnek vereyim technopat’ın son incelenen Monster ve MSİ laptoplarda Monster 83 ve altı sıcaklıkda fakat işlemci GHZ sürekli oynuyor. Bu oyunlarda FPS drobu olarak geri dönüyor. Performans bilgisayarı deyip alıyorsunuz bir video sıcaklık düşük fakat işlemci turbo özelliğini kullanmıyordu. Son incelenen MSİ modelinde sıcaklıklar 94-85 aralığında aynı Cooler Boost 5 sistemi bende maksimum 87 derece görüyor fakar işlemci 3.9 GHZ sabit buda soğutmayı başarılı kılıyor. Maksimum performansı kullanabiliyorsun. Videoda da bunu söylüyorlar. Sponsorlukla alakalısı tartışılır bizzat inceleyenlerden duymak gerekir.
Elbette o dediğiniz kısım çok önemli yani ben şahsen 80' in altı olsun demiyorum illa çünkü çoğu laptop çok rahat aşıyor bu sıcaklığı daha çok 90' ı geçmemesi geçiyorsa da anlık geçip tekrar düşmesi yönünde ancak burdaki bilgisayar tam tersi sürekli 90' larda oynadığı için soğutmanın başarılı olduğunu düşünmüyorum. Bazı modelleri gerçekten iyi soğutuyor ancak her msi model markaya soğutması başarılı demek bence mantıklı değil hani görüp de demek lazım. Evet monster sıcaklığı düşürmek adına işlemci hızını sabitliyor bu şuan sıkıntı olmasa da bir kaç sene sonra illa sıkıntıya girecektir umarım seçenek ile geliyordur yoksa ben de düşük hızda kullanmak istemem :).

Elbette o dediğiniz kısım çok önemli yani ben şahsen 80' in altı olsun demiyorum illa çünkü çoğu laptop çok rahat aşıyor bu sıcaklığı daha çok 90' ı geçmemesi geçiyorsa da anlık geçip tekrar düşmesi yönünde ancak burdaki bilgisayar tam tersi sürekli 90' larda oynadığı için soğutmanın başarılı olduğunu düşünmüyorum. Bazı modelleri gerçekten iyi soğutuyor ancak her msi model markaya soğutması başarılı demek bence mantıklı değil hani görüp de demek lazım. Evet monster sıcaklığı düşürmek adına işlemci hızını sabitliyor bu şuan sıkıntı olmasa da bir kaç sene sonra illa sıkıntıya girecektir umarım seçenek ile geliyordur yoksa ben de düşük hızda kullanmak istemem :).

Yanlış anlamayın burda direk size konuşmuyorum zaten :) Çoğu konuda bu tarz şeyler okuyorum. Monster son zamanalarda ısıdan dolayı kurnazlığa kaçıyor. Benim gördüğüm bu. İade ettiğim Monster 7700HQ GTX 1060 dı şimdiki MSİ 8750H GTX1060 adaptörleri 180W ama technopatın incelediği aynı özelliklerde Monster bilgisayar 150W bence tam besleyemediği için bilgisayar boost seviyelerine ulaşamıyor buda ısınmayı engelliyor. Bunu çoğu teknik servisden duydum marka olarakda hepsi söylüyor yeni bileşenler 105 dereceye kadar çalışabiliyor ama burda önemli olan işlemcinin güç kısmamasıdır. Yoksa dediğiniz kimse 95-98 derecelerde bilgisayar kullanmak istemez.

Yanlış anlamayın burda direk size konuşmuyorum zaten :) Çoğu konuda bu tarz şeyler okuyorum. Monster son zamanalarda ısıdan dolayı kurnazlığa kaçıyor. Benim gördüğüm bu. İade ettiğim Monster 7700HQ GTX 1060 dı şimdiki MSİ 8750H GTX1060 adaptörleri 180W ama technopatın incelediği aynı özelliklerde Monster bilgisayar 150W bence tam besleyemediği için bilgisayar boost seviyelerine ulaşamıyor buda ısınmayı engelliyor. Bunu çoğu teknik servisden duydum marka olarakda hepsi söylüyor yeni bileşenler 105 dereceye kadar çalışabiliyor ama burda önemli olan işlemcinin güç kısmamasıdır. Yoksa dediğiniz kimse 95-98 derecelerde bilgisayar kullanmak istemez.
Aynen o konuda haklısınız. Onu da göz önüne almak gerekiyor işlemci hızını.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı