MSI GT70 GTX 780M gerekiyor

Murat AYDIN

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, MSI GT70 laptop var elimde. GTX 780 ekran kartı var ve ne yaptıysam çalışmadı üzerinde sarı ünlem var aygıt yöneticisinden bakıldığında. Ünlem gittiği zaman NVIDIA denetim masasına girildiğinde 3B olarak dönen NVIDIA sembolü hiç gelmiyor o pencere boş. Bilgisayar teknisyeniyim aklınıza ne gelecekse fazlasını uygulamışımdır araştıra araştıra. Bana şu an en yakın seçenek kartı değiştirmek kalıyor. GTX780M veya 880M, 980M elinde olan varsa talibim arkadaşlar.

Kartı daha önce tamir ettirdin mi?
Bugün kartı söküp baktık daha önce tamir görmüş ısı muhtemelen
Olayı anlatayım;

Ben masaüstü bilgisayarımı laptop ile takas ettim. Karşı taraf prodüksiyon işleri ile uğraşan biri. Video render yaparken laptopun ısındığını, boyut (17,3") ve ağır olduğu için (fazlasıyla ağır) masaüstüne geçmek istediğini söyledi. Hiç oyun oynamamış. Aldıktan sonra format atında driverları kabul etmeyince anladım ben bu olayı. Adam ise benim ekran kartımı satmış, ram ve anakartı overclock yaparken yakmış. Yani tekrar değişme şansım kalmadı.

Masaüstü:
İ5 4590 - MSI Gaming 3 anakart
8 GB DDR3 Gskill Sniper ram CL9 1600 Mhz
Asus R9 270X 2 GB 256 bit
128 GB Sandisk SSD
1 TB WD Green HDD
Zalman Z11 Kasa

Laptop:
i7 4700MQ - 16 GB DDR3 1600 Mhz ram
128 x 2 = 256 GB M.2 SSD (Raid 0)
500 GB depolama
Mat ekran
RGB klavye
Turbo fanlı
Görünce bile heybetli duran bir canavar Msi GT70

Cihaz aslında çok performanslı ve değerli bir cihaz ama ekran kartından dolayı baş ağrıtıyor.

Son düzenleme:
Tam tahmin ettiğim gibi ekrankartını yeniden BGA makinesinde yaptırsan bayağı uzun süre kullanırsın. Ya da yeni kart alacaksın. Başka çaren kalmamış gözüküyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Düzce'de yaşıyorum BGA makinesi olan tek yer var orası da "yaparım 6-7 ay kullanırsın yine arıza verir yeni kart bak sen" diyerek uğraşmak istemedi. Samimiyet sıfır. O yüzden varsa bu işi iyi yapabilen veya elinde kart olan talibim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı