Çözüldü MSI GT72 2QE Ekran Kartı Fanı Çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

bayramogunc

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Kısa süre önce arkadaşın birisinden "MSI GT72 2QE Dominator Pro" aldım.
Aldığımda ekran kartı olmadan aldım. Şimdi ekran kartı temin edip çalıştırdım.
Fakat ekran kartına bağlı sağ fan çalışmıyor. Uma özelliği ile harici ekran kartı ile reboot ettim fakat iki gündür 60 derece sınırını da geçmedi kart. Bazı forumlarda 60 üstü derecelerde devreye giriyor diye yazmışlar.
Fakat benim aklıma takılan turbo fan düğmesine bastığımda bile "Cooler Boost" dediğimiz teknoloji devreye girmiyor.
Sadece işlemci fanı aralıklı ve kontrolsüz çalışıyor.

Siz güzel insanların bildiği bir şey var mı?

Not: Ekran kartı fanı, işlemci kısmında denedi çalışıyor. Tırnaklar da kırılma yok yollarında hasar yok.
Bir de Allah aşkına servis point gibi nezaket göstermeyen yerlere götür demeyin. Direk anakart değişimi diyecek ön yargı belki ama 1000 dolar + KDV artı işçilik o da dolar ile.

Bende benzer bir ürün var MSI GT72S-6QE ama bahsettiginiz sorunu hic yasamadim sogutucu fanlari ve bloklarini komple dagitip toplamama ragmen.
Acaba faninizi sadece elektrige takip calisip calismadigini kontrol etme imkaniniz var mi? Ayrica bildigim ekran kartinin fani yok sogutma blogu var. Bu blogu sogutmakla görevli fan var sag tarafta olmali. (Eger benim sisteme benziyorsa)

Umarim ayni fan'dan bahsediyoruz.

Sevgiler

Merhaba hocam, ilginiz için teşekkürler.
Soğutma bloğuna bağlı sağ fan diyelim
Fan çalışıyor hocam fanları ikisini de denedim dönüyor. Farklı cihazlarda denendi ikisi de çalışıyor.
Sorun işlemci fanında da oda kontrolsüz dönüyor ama ekran kartının soğutma bloğuyla görevli arkadaş görevini yapmıyor
Şöyle de denilebilir Cooler Boost teknolojisi çalıştırmakla ilişkili Turbo fan tuşu bastığımda ışık geliyor fakat fanlar çalışmıyor. Dragon Center programında da yaptığım seçimler işlemiyor.
Yardımcı olacak kimse yok herhalde.
Bize teknik servis yolu göründü.

Edit: 17/12/2018
Arkadaşlar bilgisayarın kuzey köprüsünde birkaç entegre değişti ek olarak IO çipi değişti,
Tüm sorunlar düzeldi. Sorun anakart kaynaklıydı ve çözüldü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…