MSI GT72 Sistemde 2 Adet SSD Kullanılır mı?

Soulknight

Megapat
Merhabalar, MSI GT72 serisi bir bilgisayarın içerisinde hali hazırda 128 GB hızlı bir SSD bulunmakta. Kapasitesi yetersiz gelmesi sebebi ile yeni bir SSD alıcam. 500GB 970 Evo almayı düşünüyorum, diğer 128 GB olanı da kullanma şansım olur mu? Sorun yaşar mıyım?

Not: 2 adet SSD yuvası mevcuttur.
Teşekkürler.

Merhaba,

Evet bir sorun olmaz bağlayabilirsin. C, D, E gibi farklı sürücüler halinde kullanabilirsin. Fakat RAID yapıp aynı anda kullanacaksan,

RAID'in çeşitleri var. RAID 0 yapıldığında kapasite ve hız artar. Ancak eğer dosyalarınızda kayıp oluşursa, geri dönüşü yok. Ya da bir disk bozulursa, diğerindeki bilgileri de tamamen kaybedersiniz. İşin artısını eksisini bilin, ona göre yapın. Bir de RAID 1 var. O da aynalama yöntemi. İki diski aynı anda çalıştırır ve birebir aynı bilgileri yazar. Biri bozulduğunda, diğeri ile sistemin kaldığı yerden devam etme şansı olur. Hız artışı sağlamaz denebilir, ekstra kapasite sunmaz. Sistemi komple yedekler sürekli o diske. Sizin durumunuzda RAID ihtiyacı göremiyorum. Zaten SSD'ler hızlı ürünler. Örneğin Samsung 850 Evo 250 GB kullanıyorum. Dota 2'de bir maçın yüklenmesi 7 saniye sürüyor. %90 herkesten önce bağlanıyorum oyuna. RAID yapmaya ihtiyaç duymuyorum. Direkt olarak Samsung 950 Pro almak daha mantıklı geliyor, 3D işleri de yaptığım için. Size de tavsiyemi ilk mesajımda yaptım. Model olarak Kingston HyperX ya da Fury serisi alabilirsiniz. Tavsiyem Samsung almanız. 750 ya da 850 Evo serisi alın, toplam veri yazma ömrü daha fazla olduğu için 850 Evo almanızda fayda var. Verdiğim siteden daha ucuzu var mı diye kontrol edin mutlaka.

Alıntılanan mesaj tarihi biraz eski olduğu için orada önerilen SSD modelleri de eski :) Çift SSD kullanmanın hiçbir zararı ya da dezavantajı yoktur. Çift HDD kullanmak ile aynı şey. Daha hızlı erişim sağlamış olacaksınız sonuç olarak. İkincil SSD olarak bütçenize uyan bir model alabilirsiniz, kullandığınız bilgisayarda ikisini de aynı anda çalıştırabiliecek yeterli sayıda uyumlu soketin bulunması yeterli.

Alıntılanan mesaj tarihi biraz eski olduğu için orada önerilen SSD modelleri de eski :) Çift SSD kullanmanın hiçbir zararı ya da dezavantajı yoktur. Çift HDD kullanmak ile aynı şey. Daha hızlı erişim sağlamış olacaksınız sonuç olarak. İkincil SSD olarak bütçenize uyan bir model alabilirsiniz, kullandığınız bilgisayarda ikisini de aynı anda çalıştırabiliecek yeterli sayıda uyumlu soketin bulunması yeterli.
Anladım, teşekkür ederim. Bir de SSD ekledikten sonra BİOS boot ayarlarını nasıl yapabilirim bir bilginiz var mı ?

Normal şartlarda herhangi bir BIOS ayarı yapmanıza gerek yok, harici depolama takmış gibi kullanmaya başlayabilirsiniz. Olur da bir sorunla karşılaşırsanız yardımcı oluruz zaten. (y)
Benim şuan kullanmakta olduğum SSD'de sistem yüklü ve yeni alacak olduğum SSD'nin içerisine klonlanacağım her şeyi. C diskim artık yeni SSD olsun istiyorum, diğer 128 GB olanı ise sıfırlayıp depolama olarak kalsın diye düşünüyorum. Eğer bu şekilde yaparsam ayar yapmam gerekir mi ?
Ayrıca ilginiz için çok teşekkür ederim. :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı