RAID'in çeşitleri var. RAID 0 yapıldığında kapasite ve hız artar. Ancak eğer dosyalarınızda kayıp oluşursa, geri dönüşü yok. Ya da bir disk bozulursa, diğerindeki bilgileri de tamamen kaybedersiniz. İşin artısını eksisini bilin, ona göre yapın. Bir de RAID 1 var. O da aynalama yöntemi. İki diski aynı anda çalıştırır ve birebir aynı bilgileri yazar. Biri bozulduğunda, diğeri ile sistemin kaldığı yerden devam etme şansı olur. Hız artışı sağlamaz denebilir, ekstra kapasite sunmaz. Sistemi komple yedekler sürekli o diske. Sizin durumunuzda RAID ihtiyacı göremiyorum. Zaten SSD'ler hızlı ürünler. Örneğin Samsung 850 Evo 250 GB kullanıyorum. Dota 2'de bir maçın yüklenmesi 7 saniye sürüyor. %90 herkesten önce bağlanıyorum oyuna. RAID yapmaya ihtiyaç duymuyorum. Direkt olarak Samsung 950 Pro almak daha mantıklı geliyor, 3D işleri de yaptığım için. Size de tavsiyemi ilk mesajımda yaptım. Model olarak Kingston HyperX ya da Fury serisi alabilirsiniz. Tavsiyem Samsung almanız. 750 ya da 850 Evo serisi alın, toplam veri yazma ömrü daha fazla olduğu için 850 Evo almanızda fayda var. Verdiğim siteden daha ucuzu var mı diye kontrol edin mutlaka.